křidélka
-
woro
- Kontaktovat uživatele:
Věci co budeš potřebovat: nůž, izolepu, Wild Hawka, dvě mikroserva, návod jak to udělat u EasyStara a buď trafopáječku, V-kabel nebo obojí.
Jak to udělat: Vezmeš si na stůl Wild Hawka a vedle něj nůž, izolepu a serva, sedneš k počítači a podíváš se sem, sem(je to až dole) a sem. Z toho se snad dozvíš všechno. Pak už postupuješ podle toho. Když jsou křidélka hotová, uklidíš ten humus z izolepy a případně kuliček (když nevypálíš otvor pro servo trafopáječkou), sestavíš Wild Hawka, všechno zapojíš, vyvětráš a dáš si panáka - to aby tě nenapadlo jít to hned zaletět. Neznám nic horšího než něco postavit a hned zalétat a rozbít. To je lepší počkat do rána. Ráno zkontroluješ výchylky, nabití baterek a to všechno okolo, a zkusíš létat zatím jenom se směrovkou (přehodil sis ji na levou páku abys měl na pravé křidélka?) a případné klonění koriguješ trimem křidélek. Pak přistaneš, nastavíš to tak, aby to bylo vytrimované s trimem křidélek v nule (šroubováním vidliček, posouváním táhel v blimpu nebo ohýbáním nastavovacího "V-ohybu" na drátu táhla - podle toho co sis tam nacpal jako táhlo) a při příštím letu zkusíš křidélka. Po přistání doladíš ýchylky podle chuti a jdeš domů, protože jsi určitě vybil baterky dlouhým zkoušením. Toť vše.
Jak to udělat: Vezmeš si na stůl Wild Hawka a vedle něj nůž, izolepu a serva, sedneš k počítači a podíváš se sem, sem(je to až dole) a sem. Z toho se snad dozvíš všechno. Pak už postupuješ podle toho. Když jsou křidélka hotová, uklidíš ten humus z izolepy a případně kuliček (když nevypálíš otvor pro servo trafopáječkou), sestavíš Wild Hawka, všechno zapojíš, vyvětráš a dáš si panáka - to aby tě nenapadlo jít to hned zaletět. Neznám nic horšího než něco postavit a hned zalétat a rozbít. To je lepší počkat do rána. Ráno zkontroluješ výchylky, nabití baterek a to všechno okolo, a zkusíš létat zatím jenom se směrovkou (přehodil sis ji na levou páku abys měl na pravé křidélka?) a případné klonění koriguješ trimem křidélek. Pak přistaneš, nastavíš to tak, aby to bylo vytrimované s trimem křidélek v nule (šroubováním vidliček, posouváním táhel v blimpu nebo ohýbáním nastavovacího "V-ohybu" na drátu táhla - podle toho co sis tam nacpal jako táhlo) a při příštím letu zkusíš křidélka. Po přistání doladíš ýchylky podle chuti a jdeš domů, protože jsi určitě vybil baterky dlouhým zkoušením. Toť vše.
Jiří V. _________________35MHz, kanál 62
Being drunk is feeling sophisticated without being able to say it.
Re: křidélka
Knedlik píše:Tak sem se snad už docela naučil lítat na Wild Hawku, ale zatim ho mam bez křidýlek, takže bych je chtěl dodělat. Prosím o radu, co k tomu budu potřebovat a jak na to.
já si taky chci koupit křidýlka a na www.jr-models.cz ted nabízí kompletně celí křídla už s dodělanýma křidýlkama
a asi je vezmu
MZ píše:když koupíš dvě serva tak ušetříš 700kč, já je objednal rovnou s Wild Hawkem, až se s tim trochu naučim, tak je tam dodělam
jen 2 serva ti přece nestačí ne? musíš ješte dokoupit Vkabel táhla a navíc ješte vyřezávat křídla a to asi nepujde moc hladce. ikdyž ty další křídla jsou opravdu nanic a jen vyhozené peníze.
-
woro
- Kontaktovat uživatele:
V-kabel si snadno spájíš nebo koupíš za pár korun, jako táhla můžeš použít obyčejný drát. A to řezání není tak těžké. Rozhodně bych nedával víc jak tisícovku za náhradní křídla s křidélky když si můžeš opravdu snadno (věř tomu, není na tom nic těžkého) křidélka dodělat sám.Filip WH píše:MZ píše:když koupíš dvě serva tak ušetříš 700kč, já je objednal rovnou s Wild Hawkem, až se s tim trochu naučim, tak je tam dodělam
jen 2 serva ti přece nestačí ne? musíš ješte dokoupit Vkabel táhla a navíc ješte vyřezávat křídla a to asi nepujde moc hladce. ikdyž ty další křídla jsou opravdu nanic a jen vyhozené peníze.
woro píše:V-kabel si snadno spájíš nebo koupíš za pár korun, jako táhla můžeš použít obyčejný drát. A to řezání není tak těžké. Rozhodně bych nedával víc jak tisícovku za náhradní křídla s křidélky když si můžeš opravdu snadno (věř tomu, není na tom nic těžkého) křidélka dodělat sám.Filip WH píše:MZ píše:když koupíš dvě serva tak ušetříš 700kč, já je objednal rovnou s Wild Hawkem, až se s tim trochu naučim, tak je tam dodělam
tak díky zdá se že zas tolik neutratím a zbide mi na motor s reulátorem, ale řekl bys mi jaké ty serva a kde je vzít?
-
woro
- Kontaktovat uživatele:
Jakákoliv mikroserva - pokud chceš něco jakžtakž kvalitního, vem klidně i HS-55. Na tu cenu jsou fajn a máš jistotu že za týden neodejdou. Ale můžeš koupit klidně i nějakou čínu - co myslíš že dávají do těch křídel co prodávají?Filip WH píše:tak díky zdá se že zas tolik neutratím a zbide mi na motor s reulátorem, ale řekl bys mi jaké ty serva a kde je vzít?
woro píše:Jakákoliv mikroserva - pokud chceš něco jakžtakž kvalitního, vem klidně i HS-55. Na tu cenu jsou fajn a máš jistotu že za týden neodejdou. Ale můžeš koupit klidně i nějakou čínu - co myslíš že dávají do těch křídel co prodávají?Filip WH píše:tak díky zdá se že zas tolik neutratím a zbide mi na motor s reulátorem, ale řekl bys mi jaké ty serva a kde je vzít?
no já právě nevím jakej druh bře maš přece pár druhů ne? všechny nejsou na křidýlka
-
woro
- Kontaktovat uživatele:
Všechny jsou na všechno, jenom si musíš hlídat kolik to utáhne, jak rychle se to hýbe, jaké to má vůle a kolik to měří a vážíFilip WH píše:woro píše:Jakákoliv mikroserva - pokud chceš něco jakžtakž kvalitního, vem klidně i HS-55. Na tu cenu jsou fajn a máš jistotu že za týden neodejdou. Ale můžeš koupit klidně i nějakou čínu - co myslíš že dávají do těch křídel co prodávají?Filip WH píše:tak díky zdá se že zas tolik neutratím a zbide mi na motor s reulátorem, ale řekl bys mi jaké ty serva a kde je vzít?
no já právě nevím jakej druh bře maš přece pár druhů ne? všechny nejsou na křidýlka
já koupil tyhle http://www.jr-models.cz/index.php?&desk ... ail&id=445 , jestli jsou dobrá nebo ne netuším, poněvadž o modelařině zatim skoro nic nevim
Když odejdou , koupim jiné a už budu zjišťovat jaké, aby něco vydržely 
-
Marek71
- Kontaktovat uživatele:
Alebo namiesto HS-55 vezmi toto:
http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.4490
Za cenu okolo 200 KČ máš dve servá Dynam, úplne rovnocenné HS-55 za ani nie tretinu ceny. Poštovné sa neplatí.
Alebo niečo z unitedhobbies.com, pri malých objednávkach do 100gr. je poštovné tušim okolo 3-4 USD, servo za 3,50 USD.
http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.4490
Za cenu okolo 200 KČ máš dve servá Dynam, úplne rovnocenné HS-55 za ani nie tretinu ceny. Poštovné sa neplatí.
Alebo niečo z unitedhobbies.com, pri malých objednávkach do 100gr. je poštovné tušim okolo 3-4 USD, servo za 3,50 USD.
Truggy od TeamC - Torch E TR8Te
Moj RC web: www.mojefotogalerie.com/rc
Moj RC web: www.mojefotogalerie.com/rc
MZ píše:já koupil tyhle http://www.jr-models.cz/index.php?&desk ... ail&id=445 , jestli jsou dobrá nebo ne netuším, poněvadž o modelařině zatim skoro nic nevimKdyž odejdou , koupim jiné a už budu zjišťovat jaké, aby něco vydržely
jo to vypadá dobře kdyžtak potom pozdejc napiš jestli jsi s tím spokojen. a ty máš taky wild hawka?