křidélka

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Zpráva
Autor
Knedlik

křidélka

#1 Příspěvek od Knedlik »

Tak sem se snad už docela naučil lítat na Wild Hawku, ale zatim ho mam bez křidýlek, takže bych je chtěl dodělat. Prosím o radu, co k tomu budu potřebovat a jak na to.
woro
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od woro »

Věci co budeš potřebovat: nůž, izolepu, Wild Hawka, dvě mikroserva, návod jak to udělat u EasyStara a buď trafopáječku, V-kabel nebo obojí.
Jak to udělat: Vezmeš si na stůl Wild Hawka a vedle něj nůž, izolepu a serva, sedneš k počítači a podíváš se sem, sem(je to až dole) a sem. Z toho se snad dozvíš všechno. Pak už postupuješ podle toho. Když jsou křidélka hotová, uklidíš ten humus z izolepy a případně kuliček (když nevypálíš otvor pro servo trafopáječkou), sestavíš Wild Hawka, všechno zapojíš, vyvětráš a dáš si panáka - to aby tě nenapadlo jít to hned zaletět. Neznám nic horšího než něco postavit a hned zalétat a rozbít. To je lepší počkat do rána. Ráno zkontroluješ výchylky, nabití baterek a to všechno okolo, a zkusíš létat zatím jenom se směrovkou (přehodil sis ji na levou páku abys měl na pravé křidélka?) a případné klonění koriguješ trimem křidélek. Pak přistaneš, nastavíš to tak, aby to bylo vytrimované s trimem křidélek v nule (šroubováním vidliček, posouváním táhel v blimpu nebo ohýbáním nastavovacího "V-ohybu" na drátu táhla - podle toho co sis tam nacpal jako táhlo) a při příštím letu zkusíš křidélka. Po přistání doladíš ýchylky podle chuti a jdeš domů, protože jsi určitě vybil baterky dlouhým zkoušením. Toť vše.
Jiří V. _________________35MHz, kanál 62
Being drunk is feeling sophisticated without being able to say it.
GrizzlyCz
Kontaktovat uživatele:

Poklona

#3 Příspěvek od GrizzlyCz »

Musím se poklonit jsi borec klobouk dolu. :wink:
jakas
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od jakas »

jsem se spletl:-(
Filip WH

Re: křidélka

#5 Příspěvek od Filip WH »

Knedlik píše:Tak sem se snad už docela naučil lítat na Wild Hawku, ale zatim ho mam bez křidýlek, takže bych je chtěl dodělat. Prosím o radu, co k tomu budu potřebovat a jak na to.

já si taky chci koupit křidýlka a na www.jr-models.cz ted nabízí kompletně celí křídla už s dodělanýma křidýlkama :wink:
a asi je vezmu
MZ

#6 Příspěvek od MZ »

když koupíš dvě serva tak ušetříš 700kč, já je objednal rovnou s Wild Hawkem, až se s tim trochu naučim, tak je tam dodělam
Filip WH

#7 Příspěvek od Filip WH »

MZ píše:když koupíš dvě serva tak ušetříš 700kč, já je objednal rovnou s Wild Hawkem, až se s tim trochu naučim, tak je tam dodělam

jen 2 serva ti přece nestačí ne? musíš ješte dokoupit Vkabel táhla a navíc ješte vyřezávat křídla a to asi nepujde moc hladce. ikdyž ty další křídla jsou opravdu nanic a jen vyhozené peníze.
woro
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od woro »

Filip WH píše:
MZ píše:když koupíš dvě serva tak ušetříš 700kč, já je objednal rovnou s Wild Hawkem, až se s tim trochu naučim, tak je tam dodělam

jen 2 serva ti přece nestačí ne? musíš ješte dokoupit Vkabel táhla a navíc ješte vyřezávat křídla a to asi nepujde moc hladce. ikdyž ty další křídla jsou opravdu nanic a jen vyhozené peníze.
V-kabel si snadno spájíš nebo koupíš za pár korun, jako táhla můžeš použít obyčejný drát. A to řezání není tak těžké. Rozhodně bych nedával víc jak tisícovku za náhradní křídla s křidélky když si můžeš opravdu snadno (věř tomu, není na tom nic těžkého) křidélka dodělat sám.
Filip WH

#9 Příspěvek od Filip WH »

woro píše:
Filip WH píše:

V-kabel si snadno spájíš nebo koupíš za pár korun, jako táhla můžeš použít obyčejný drát. A to řezání není tak těžké. Rozhodně bych nedával víc jak tisícovku za náhradní křídla s křidélky když si můžeš opravdu snadno (věř tomu, není na tom nic těžkého) křidélka dodělat sám.

tak díky zdá se že zas tolik neutratím a zbide mi na motor s reulátorem, ale řekl bys mi jaké ty serva a kde je vzít?
woro
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od woro »

Filip WH píše:tak díky zdá se že zas tolik neutratím a zbide mi na motor s reulátorem, ale řekl bys mi jaké ty serva a kde je vzít?
Jakákoliv mikroserva - pokud chceš něco jakžtakž kvalitního, vem klidně i HS-55. Na tu cenu jsou fajn a máš jistotu že za týden neodejdou. Ale můžeš koupit klidně i nějakou čínu - co myslíš že dávají do těch křídel co prodávají? :wink:
Filip WH

#11 Příspěvek od Filip WH »

woro píše:
Filip WH píše:tak díky zdá se že zas tolik neutratím a zbide mi na motor s reulátorem, ale řekl bys mi jaké ty serva a kde je vzít?
Jakákoliv mikroserva - pokud chceš něco jakžtakž kvalitního, vem klidně i HS-55. Na tu cenu jsou fajn a máš jistotu že za týden neodejdou. Ale můžeš koupit klidně i nějakou čínu - co myslíš že dávají do těch křídel co prodávají? :wink:

no já právě nevím jakej druh bře maš přece pár druhů ne? všechny nejsou na křidýlka
woro
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od woro »

Filip WH píše:
woro píše:

no já právě nevím jakej druh bře maš přece pár druhů ne? všechny nejsou na křidýlka
Všechny jsou na všechno, jenom si musíš hlídat kolik to utáhne, jak rychle se to hýbe, jaké to má vůle a kolik to měří a váží :wink: A HS-55 jsou mikroserva na všechno. Sice se vyrábí speciální plochá serva aby se dala zamontovat do křídla s tenkým profilem, ale ne v této velikosti a (hlavně) cenové kategorii.
MZ

#13 Příspěvek od MZ »

já koupil tyhle http://www.jr-models.cz/index.php?&desk ... ail&id=445 , jestli jsou dobrá nebo ne netuším, poněvadž o modelařině zatim skoro nic nevim :-) Když odejdou , koupim jiné a už budu zjišťovat jaké, aby něco vydržely :-)
Marek71
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od Marek71 »

Alebo namiesto HS-55 vezmi toto:
http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.4490

Za cenu okolo 200 KČ máš dve servá Dynam, úplne rovnocenné HS-55 za ani nie tretinu ceny. Poštovné sa neplatí.

Alebo niečo z unitedhobbies.com, pri malých objednávkach do 100gr. je poštovné tušim okolo 3-4 USD, servo za 3,50 USD.
Truggy od TeamC - Torch E TR8Te
Moj RC web: www.mojefotogalerie.com/rc
Filip WH

#15 Příspěvek od Filip WH »

MZ píše:já koupil tyhle http://www.jr-models.cz/index.php?&desk ... ail&id=445 , jestli jsou dobrá nebo ne netuším, poněvadž o modelařině zatim skoro nic nevim :-) Když odejdou , koupim jiné a už budu zjišťovat jaké, aby něco vydržely :-)

jo to vypadá dobře kdyžtak potom pozdejc napiš jestli jsi s tím spokojen. a ty máš taky wild hawka?
Odpovědět

Zpět na „Letadla - začátečník“