DJI0300 - DJI - F300 Phantom pokračování

Fórum pro všechny DJI Phantomy.
Odpovědět
Zpráva
Autor
salamander

Re: DJI0300 - DJI - F300 Phantom pokračování

#991 Příspěvek od salamander »

hravec píše:tak prrrr, ať si to ujasníme, odkud tedy z Bosny nebo z Hercegoviny?

už se těším na videa ...

To som teda nevedel, že Bosna a Hercegovina sú dva štáty ?
Drondys

#992 Příspěvek od Drondys »

Termíny Bosna a Hercegovina odděleně jsou udržovány z historického hlediska jako regionální, nikoli však jako etnické dělení, oblast Hercegoviny nemá dnes přesně definované hranice vůči Bosně tj. Bosna a Hercegovina je v současnosti jedno území a jeden stát, který je federací složenou z deseti federálních jednotek - kantonů. Z historického hlediska je Hercegovina území na jihu Bosny viz obrázek.

Obrázek
hravec

#993 Příspěvek od hravec »

hravec píše:tak prrrr, ať si to ujasníme, odkud tedy z Bosny nebo z Hercegoviny? ...

to byl samo sebou pokus v ftip 8O Petr jistě pochopil ... byl jsem tam párkrát, ale žít bych tam nechtěl...
F306 Phantom 2 s H3-3D, FPV 5,8 GHz 400 mW, 7" monitor diverz., iOSD mini, MarcoPolo, Waterbuoy
michal78

#994 Příspěvek od michal78 »

Pořídil jsem si k Phantomovi gimbal od Walkery G-2D. Risknul jsem to, ale funguje v pohodě, je lehký (cca 140g), ruční náklon kamery taky funguje. Jen je potřeba otočit desku, která je přišroubovaná na Phantoma, jinak nejdou otevřít dvířka na baterii.
Mám celkovou hmotnost AUW se dvěma aku, FPV a mini iosd 1330g. S orig. aku letový čas 11min. Nanotechy 7-8min. Doporučíte nějaké kvalitní aku tak do 500,-? Dávat 700,- za originální se mi nechce.
Marek_Km

#995 Příspěvek od Marek_Km »

michal78: počkej počkej, Ty máš zas Phantoma? Kolikátého? Třetího v pořadí, jestli počítám dobře? :mrgreen: Se z Tebe pokakám :mrgreen:
Dnes kvůli počasí nemůžu testovat. Totiž o víkendu jsem byl ráno polítat (bez gimbalu) a naštvali mě zajíci. Bylo jich na poli tolik a já je bez gimbalu nemohl kvůli absenci naklápění kamer nahánět. Včera jsem se rozhodnul, poslední ještě jedna šance. Gimbal jsem nasadil zpět, ale posunul jsem jej dozadu o 30 mm, takže využil jsem zadní díru se závitem a druhou jsem provrtal a plato gimbalu přišrouboval, takže taky drží na dvou místech. Teď mám Ptáka pěkně vyváženého. Když jej nacpu dvěma aku a chytnu v nejužším místě mezi rameny, tak už se nepřeklápí dopředu, jak dřív, ale je ve váze. Jsem tedy zvědav, jak dopadne testování venku, doma jsem jen zavisel. V ložnici samozřejmě :wink:
Co se týká baterek, tak mám zatím dobrou zkušenost se Zippy http://www.eshop-rychle.cz/model-rozumn ... -Lipo-Pack (bohužel zatím prodej pozastaven, při odběru 2ks při platbě předem jsem i s poštovným platil po slevě jen 725 Kč) nebo tady http://www.rc-foto.cz/produkt/akumulato ... 0-mah-25c/ nebo http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... rSearch=3s 2200 zipy (nejsou skladem).
Teď co jsem měl gimbal dole jsem měl při AUW 1230 g letové časy s 2 páry starých aku 3S 2,2 Ah kolem 14 minut a s párem těch výše uvedených Zippy až 18 minut a s gimbalem a AUW 1350 g se starýma 11 - 12 minut a se zánovními Zippy kolem 14 minut. Vše poletování, ne visení.
michal78

#996 Příspěvek od michal78 »

:lol: Je to prostě droga, bez které nevydržím :lol:
Byl to velmi výhodný nákup, ale potřetí už ho neprodám :D
Díky za odkazy, vyzkouším.
gardenroute

#997 Příspěvek od gardenroute »

salamander píše:To som teda nevedel, že Bosna a Hercegovina sú dva štáty ?
Drondys píše:...tj. Bosna a Hercegovina je v současnosti jedno území a jeden stát, který je federací složenou z deseti federálních jednotek - kantonů...
hravec píše:...to byl samo sebou pokus v ftip 8O Petr jistě pochopil ... byl jsem tam párkrát, ale žít bych tam nechtěl...
Petr to samozrejme pochopil :D , kdyz je tam, a nebyl tam poprve :D Ale zas take jednoduche, jak to pise @Drondys, to dnes bohuzel stale neni, zeme ma 2 vlady, 2 meny, spoustu problemu a na ceste do Evropy ji ceka jeste velmi dlouha cesta, na ktere ji predezene i napr. Albanie... Dalsi info napr. na WiKi...

gardenroute píše:Sluneční "protistínová" GoPro clona pro Ptaaka
Tak jsem se konečně dokopal (dílem s blížícím se odjezdem na Balkán, a dílem, že mě ty stíny vrtulí v obraze z GP začínají dost štvát) k tomu, abych rychle a provizorně dobastlil svůj prototyp sluneční clonky pro GP, které by eliminovala vznik těch nepříjemných stínů vrtulí Phantoma při letu proti silnému a zejména nízkému slunci. ...

Prototyp slunecni clonky pro GP testuji, zda se ze je to funkcni, na objektivu dobre drzi, gimbal s tim nema asi zadny problem (hmotnost pod 1 gram). Stiny od vrtuli jsem zatim na dosavadnich zaznamech pri kontrolnich projekcich nevidel (nemam sebou ale zadny velky screen), a to i pri letu proti extremne silnemu slunci. Hlavne, aby me nekde neulitla, nemam zatim zadnou jeji kopii 8O .

Take jsem vlastne v Bosne poprve letal s vymenenym FPV Tx, nyni Boscam TS353 400mW na 4.kanale, je to docela znat, obraz me na cca 500-700 m nevypadaval ani pri otoceni Ptaaka, kdy je antena stinena montáží Zenmuse gimbalu s GoPro kamerou a zakazkovym karbonovym podvozkem...

Testoval jsem take vydrz letoveho prijimace systemu MarcoPolo, po zapnuti do Standby (staly prijem, kdy číhá na povel k aktivaci z vyhledávacího monitoru) byl funkcni stale i po 4 dnech - dal se kdykoliv okamzite vzdalene aktivovat do majakoveho vyhledavaciho rezimu. Pote jsem ho jiz radeji dobil, nebot jsem sel letat na ty bosenske Niagary... :wink:
Naposledy upravil(a) gardenroute dne čtv 24.07.2014 22:31, celkem upraveno 1 x.
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
hravec

#998 Příspěvek od hravec »

Peťo a máš vyzkoušený dosah MarcoPola?
F306 Phantom 2 s H3-3D, FPV 5,8 GHz 400 mW, 7" monitor diverz., iOSD mini, MarcoPolo, Waterbuoy
Marek_Km

#999 Příspěvek od Marek_Km »

Tak jsem ten test ještě dnes stihnul, než k večeru začalo pršet. Občas docela slušně pofukovalo, až jsem váhal, jestli do toho jít. Nechápu, kde se mi ztratily 2 minuty letového času (staré páry po 9 a nový 12 minut). Jestli to bylo tím větrem, nebo jestli jsem nějak blbě připájel ten gimbal, a byl někde větší odpor. Každopádně to pohupování vpřed vzad kvůli nevyvážení prakticky zmizelo, což jsem rád. Nepodnikal jsem žádné prudké pohyby, ani zbytečné svislé sestupy a ani jsem ty časy nehnal do krajnosti, protože dovča se blíží a na poslední chvíli nějak blbě havarovat bych docela nerad. Ale důležitý poznatek - je dost dobré mít koptéru vyváženou, hlavně pokud má na svůj výkon hodně naloženo...
Edit: ještě odpoledne jsem telefonicky zjišťoval, jak má vyváženou svou P2 Jarek (Bazil). Říkal, že kvůli baterce vzadu a nákladu elektroniky taky vzadu má víc zátěže vzadu a prý má po letech zadní motory teplejší, než přední...
gardenroute

#1000 Příspěvek od gardenroute »

hravec píše:Peťo a máš vyzkoušený dosah MarcoPola?
Ještě jsem to 'na krev' nezkousel, jen před časem (někdy pred tím, než jsi to kupoval Ty) jsem to zkoušel na mém domovském letišti na tehdejší FPV dosah Ptaaka, kdy jsem přeletěl z jedné strany letiště na druhou (dle iOSD asi 700 metru), posadil to, zaarmoval a vzdálené aktivoval MP, hned se to chytlo, je to malinko před horizont, mel jsem trochu bobky, aby tam někdo zrovna nejel a nechtěl to slohnout... Taky bobky, zda-li ho na tu dálku zase zvednu do vzduchu... Mel jsem i nasazena sluchátka do Dominatoru, abych slyšel odarmovani a start motoru, kdyby vypadlo FPV při znovu startu po aktivaci MP majaku.
gardenroute

#1001 Příspěvek od gardenroute »

Marek_Km píše:Tak jsem ten test ještě dnes stihnul, než k večeru začalo pršet. Občas docela slušně pofukovalo, až jsem váhal, jestli do toho jít. Nechápu, kde se mi ztratily 2 minuty letového času (staré páry po 9 a nový 12 minut)... Každopádně to pohupování vpřed vzad kvůli nevyvážení prakticky zmizelo...Ale důležitý poznatek - je dost dobré mít koptéru vyváženou, hlavně pokud má na svůj výkon hodně naloženo...
Paráda Marku, to je dobrý poznatek, ze to to nevyvazeni tak hrubě ovlivňovalo, ještě by to chtělo vyzkoušet v tom mém oblibenem testu svislého výtahu :-)
hravec

#1002 Příspěvek od hravec »

gardenroute píše:Ještě jsem to 'na krev' nezkousel, jen před časem (někdy pred tím, než jsi to kupoval Ty) jsem to zkoušel na mém domovském letišti na tehdejší FPV dosah Ptaaka, kdy jsem přeletěl z jedné strany letiště na druhou (dle iOSD asi 700 metru), posadil to, zaarmoval a vzdálené aktivoval MP, hned se to chytlo, je to malinko před horizont, mel jsem trochu bobky, aby tam někdo zrovna nejel a nechtěl to slohnout... Taky bobky, zda-li ho na tu dálku zase zvednu do vzduchu... Mel jsem i nasazena sluchátka do Dominatoru, abych slyšel odarmovani a start motoru, kdyby vypadlo FPV při znovu startu po aktivaci MP majaku.

no já se už jak dlouho chystám až půjdu na delší procházku se psem, nechat ho doma na terase zapnutého a pak někde podle gpsky zkusit lokalizaci... pak dám vědět... mám za barákem pěkný lešík a kopeček, tak půjdu někam k němu nebo za něj...
Vlasta2

#1003 Příspěvek od Vlasta2 »

to Marek_Km :
omlouvám se, ale trochu mi spadla čelist. Píšeš .... Ale důležitý poznatek - je dost dobré mít koptéru vyváženou .... . To přeci není "dobré" , to je naprostá nutnost a to vždy, nejen u více méně přetížených Phantomů ......
hravec

#1004 Příspěvek od hravec »

no nevim, když je gimbal vyosený a Tx a něco málo další předpokládám že nedorovná hmotnost gimbalu a kamery, byť je baterka povysunuta na opačnou stranu...

... nicméně u P2 je to přesně naopak, ta povysunutá chytrá baterka přenáší je těžší než gimbal s kamerou a to o dost...
artus

#1005 Příspěvek od artus »

Musí se něco nastavovat, když posunu držák s gimbalem více do středu ? A nebo si s tím Phantom 1 poradí ?
Odpovědět

Zpět na „Coptery - DJI Phantom“