Ahoj,
po dlouhe dobe jsem vyhrabal svou Minizillu od HotBodies a chci ji ovladat radiem urcenem pro letani (Taranisem). Vim ze to je jako jit s kanonem na vrabce, ale mam pro to sve duvody (baterky do vysilace by vysly mnohonasobne draz nez prijimac pro Taranise).
Bez problemu ovladam plyn a nataceni kol, ale ani zaboha nemohu prijit na to jak donutit regulator motoru at mi hodi zpatecku.
Diky za jakoukoliv radu.
V
Minizilla - ovladani smeru otaceni motoru
- JosefSvejk
Re: Minizilla - ovladani smeru otaceni motoru
Pokud je ten regulátor obousměrný, tak ho musíš zkalibrovat tak, aby "nula" plynu byla uprostřed a ne dole. Nejlepší je mít plyn na páčce vystředěné pružinkou (jako má výškovka u letadla).
Zkrátka plyn je tam, kde teď máš výškovku a řízení tam, kde máš plyn.
Zkrátka plyn je tam, kde teď máš výškovku a řízení tam, kde máš plyn.
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.
Bohuzel pri -100 na kanale motor stoji a rozbiha se (dopredu) az od cca -86. Nikdy jsem do toho nemusel hrabat, takze jsem z toho uplne jelen. Staci nasmerovat na co se mam soustredit.
Jinak se jedna o tento regulator nosram force mini reverse
Celkem legrace je, ze tam pisou, ze se to ma jenom zapojit a samo se to nauci uplne vse
Celkem legrace je, ze tam pisou, ze se to ma jenom zapojit a samo se to nauci uplne vse
Due to the Nosram exclusive Automatic Technology, there is no need for a manual setup of the
speed-control by pushbuttons or potentiometers. All you need to do is simply plug in the speed-control
and you’re ready to go. The speed-control “learns” the neutral, full-speed forward and full-speed
reverse point of the radio system while the car is running. This way, the speed-control has the
optimized setup for every run - automaticly. Incorrect or unperfect setups are a thing of the past
with the Nosram FORCE Mini Reverse speed-control.
Kde máš plyn (polohu) na vysílači když to zapínáš?
jyrry.webnode.cz
Aaaaa, uz jsem to pochopil, ono to ocekava, ze vse bude ve vychozi poloze po zapnuti. Ja si totiz dal ovladani regulatoru na plyn (vim, ze to v pripade auta neni to prave orechove), tim padem to po zapnuti bralo -100 a dal uz to nemohlo jit.
Nejhorsi vec je, kdyz to dela neco samo:D
Nejhorsi vec je, kdyz to dela neco samo:D
Samo a ještě k tomu při každém zapnutí... Absence "setup" tlačítka může být vychytávka ale i opruz... :-)
jyrry.webnode.cz
jyrry píše:Samo a ještě k tomu při každém zapnutí... Absence "setup" tlačítka může být vychytávka ale i opruz...
Ja to beru jako opruz, ale zit se s tim da.