Ve stručnosti :killer.tuning píše:Ahoj chci poprosit o radu s nákupem první multikoptéry...Zvažuji toto Walkera QR X350 PRO RTF s DEVO F7 nebo DJI - F315 Phantom 2 VISION+ (extra baterie zdarma)...Jsem RC autíčkář a doma mám T-rex 450 ale tomu jsem nikdy nějak nepropadnul....... Jestli tu existuje obdobné téma tak se moc omlouvám ale já ho nenašel.Budu rád i za recenze lidí co jednu z koptér co mě zajímá vlastní a podělí se o vlastní zkušenost
- první dobrá Walkera (možná), je hexa TALI H500 (coz bych tak spise dnes povazoval za vlajkovou lod), která se začala teď prodávat, on to ale bude spíše nějaký OEM výrobek někoho jiného, který W. jen pak prodává, čemuž nasvědčuje i existence "karbonového" provedení speciálně jen pro US trh, vyhoda je v jiz integrovanem FPV s prenosem telemetrie, klicovane do OSD az v RC Tx (HD OSD), zvedaci podvozek atd. (ale je to o dost vice nez je Tvuj limit), jinak bych se W. vyhnul
- pokud vybereš Phantoma (ať nový P2, nebo starší P1), jistě neprohloupíš, každý má své výhody a nevýhody, urcite bych doporucil tuto cestu, která je jiz osvedcena a dobře dokumentovana
- vyhnul bych se proprietarni modelove rade Vision (pokud jsi modelar, a hodláš na tom do budoucna nejak dále pracovat a rozsirovat), je to takovy uzavreny levoboček, urceny spise uplnemu koncovému zakaznikovi, kteremu nevadi prehozene frekvence RC a FPV, a orientace na smartphone, v tom pripade bych se opatrne vyhybal nejakym "vyhodnym" nabidkam, je to skutecne vylmi spatne rozsiritelne a omezene
- pokud chces nejake další info, navstiv zdejsi nase vlakna o Phatomech, at uz o P1 (puvodni i nove), nebo o P2 (jsou trochu nestastne rozdeleny do 2 ruznych vlaken, ale to si najdes), stroje nejsou "zasadne" rozdilne az na jinou baterii u P2, a zkusenosti jsou obdobne. Jsou oba zalozeny na NAZA kontroleru (V1 a V2 postupne v jednotlivých modelech), coz je dnes takova reference v oblasti multirotoru, muzes mrknou také do mého zdejsiho blogu, kde je par rad začínajícím Phantom pilotum, a také nejake video ukázky, pro predstavu, co se da s Phantomem natocit