Doporučte kvadrokoptéru pro začátečníka

Chcete začít s copterem a nenašli jste odpověď v některém z již existujících témat.
Odpovědět
Zpráva
Autor
gardenroute

Re: DJI-F315 Phantom2 VISION+ nebo Walkera QR X350 PRO RTFsD

#151 Příspěvek od gardenroute »

killer.tuning píše:Ahoj chci poprosit o radu s nákupem první multikoptéry...Zvažuji toto Walkera QR X350 PRO RTF s DEVO F7 nebo DJI - F315 Phantom 2 VISION+ (extra baterie zdarma)...Jsem RC autíčkář a doma mám T-rex 450 ale tomu jsem nikdy nějak nepropadnul....... Jestli tu existuje obdobné téma tak se moc omlouvám ale já ho nenašel. :roll: Budu rád i za recenze lidí co jednu z koptér co mě zajímá vlastní a podělí se o vlastní zkušenost :wink:
Ve stručnosti :

- první dobrá Walkera (možná), je hexa TALI H500 (coz bych tak spise dnes povazoval za vlajkovou lod), která se začala teď prodávat, on to ale bude spíše nějaký OEM výrobek někoho jiného, který W. jen pak prodává, čemuž nasvědčuje i existence "karbonového" provedení speciálně jen pro US trh, vyhoda je v jiz integrovanem FPV s prenosem telemetrie, klicovane do OSD az v RC Tx (HD OSD), zvedaci podvozek atd. (ale je to o dost vice nez je Tvuj limit), jinak bych se W. vyhnul

- pokud vybereš Phantoma (ať nový P2, nebo starší P1), jistě neprohloupíš, každý má své výhody a nevýhody, urcite bych doporucil tuto cestu, která je jiz osvedcena a dobře dokumentovana

- vyhnul bych se proprietarni modelove rade Vision (pokud jsi modelar, a hodláš na tom do budoucna nejak dále pracovat a rozsirovat), je to takovy uzavreny levoboček, urceny spise uplnemu koncovému zakaznikovi, kteremu nevadi prehozene frekvence RC a FPV, a orientace na smartphone, v tom pripade bych se opatrne vyhybal nejakym "vyhodnym" nabidkam, je to skutecne vylmi spatne rozsiritelne a omezene

- pokud chces nejake další info, navstiv zdejsi nase vlakna o Phatomech, at uz o P1 (puvodni i nove), nebo o P2 (jsou trochu nestastne rozdeleny do 2 ruznych vlaken, ale to si najdes), stroje nejsou "zasadne" rozdilne az na jinou baterii u P2, a zkusenosti jsou obdobne. Jsou oba zalozeny na NAZA kontroleru (V1 a V2 postupne v jednotlivých modelech), coz je dnes takova reference v oblasti multirotoru, muzes mrknou také do mého zdejsiho blogu, kde je par rad začínajícím Phantom pilotum, a také nejake video ukázky, pro predstavu, co se da s Phantomem natocit
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
killer.tuning

#152 Příspěvek od killer.tuning »

Děkuji za vstřícnost a pomoc s výběrem :wink: aktuálně mám nabídku na koupi tohoto setu http://www.peckamodel.cz/produkt/rc-mod ... -3d-gimbal a dle toho co jsem zde početl by to mělo být vhodné :) je to nové kupované u Pecky před cca 14dny se zárukou jen vybalené a odskoušené za nynější cenu 16000,- a to se mě zdá dobrá nabídka vzhledem k pořizovací ceně ... Jestli mě to schvalujete asi si to zítra pořídím než to pán prodá jinde :D další má otázka ale zní jak obraz z kamery ( asi GoPro) dostanu k vysílačce ideálně do tabletu nebo Android telefonu :roll: děkuji
killer.tuning

#153 Příspěvek od killer.tuning »

Já se ale nebráním ale i té variantě koupit to komplet ve verzi vision+ s opačnou frekvencí jelikož by to bylo asi ideální řešení toho na co koptéru chci a k čemu ji mám v plánu používat ... :wink:
killer.tuning

#154 Příspěvek od killer.tuning »

jediné co mě mrzí jsou ty nestandartní baterie které nejsou zrovna nejlevnější a klasických tu pár mám :(
gardenroute

#155 Příspěvek od gardenroute »

Proč si tedy nekoupíš P2 z bazaru (pro úsporu peněz), jedna je zrovna ve zdejším bazaru za dobré peníze ?
A pokud chceš využívat klasické 3S LiPo, tak běž do P1ky. Jak jsem psal, je to v podstatě to samé, obojí jde snadno dovybavit jak gimbalem, tak další avionikou typu FPV, či OSD atd...
Asi by jsi si to měl opravdu pořádně nastudovat, aby jsi znal své možnosti, pokud jsi nováček, nevidím moc rozumné hned investovat do nového stroje, zvláště pokud jsou na trhu k dispozici maxim. 1 rok staré P1ky, či ještě mladší P2ky (!) za výborné peníze, a obvykle dobře dovybavené...
A pokud chceš vyloženě Vision, i ty jsou v modelářských bazarech, dá se tak ušetřit hromada peněz...
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
Peta-k

Re: Doporučte kvadrokoptéru pro začátečníka

#156 Příspěvek od Peta-k »

Zdravim.uvazuju o koupi coptery a nejak se tady v tom ztracim. :-) chtel bych nejakej set kompletni.sestavet bych to nezvladl.chtel bych aby to melo kameru ne nejakou spickovou.doba letu cca 15-20minut.dosah tak asi 1km.mam uz naletano x hodin s intruder ufo.(maly dosah vysilace cca 100m a doba meho letu 7 minut.) a nejaka ta cenova hranice do 6000kc.muzete mi neco doporucit? Ps..nejlip kdyby to melo neco co pri ztrate signalu se vrati na pozici.diky za tipy a rady.
JosefSvejk

#157 Příspěvek od JosefSvejk »

Nějaké vlastní vybavení už máš (např. RC, nabíječku)? Dosah 1 km :? , to chceš tak daleko létat (bez FPV) nebo jen "pro sichr"?
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.
Peta-k

#158 Příspěvek od Peta-k »

Nabijecku mam tot vse. :-) co to je to fpv?jde mi o to ze to co mam ma malej dosah to porad za tim litam tak bych chtel neco co ma vetsi dosah
Gluck

#159 Příspěvek od Gluck »

Budu mluvit jen za sebe,protoze jsem take uplny zacatecnik.Myslim ze s rozpoctem max 6000 sezenes neco bazaroveho (zadnou pecku).
Ja mam Dji F450 + NAZA skladal jsem sam nic na tom neni.Cena byla 6900 kdyz pripoctu vsechny veci okolo jako je vysilacka
baterie,gopro a gimbal,tak uz se pohybuju okolo 20000 a krom baterek a kopteru,jsem kupoval vsechno bazarove.
Je u toho spousta kravin co ani netusis (nez si to poridis) ze je potrebujes .Na modelbazaru urcite neco letaciho se svym rozpoctem
sezenes.Ale pockej co ti poradi ostatni,ty tomu rozumi vic nez ja (ostatne kazdej tomu rozumi vic nez ja).
Chtel jsem jen nastinit financni stranku naseho konicka.
dt

#160 Příspěvek od dt »

Peta-k píše:Nabijecku mam tot vse. :-)

V tom případě "nějaká ta hranice do 6000" na 99% stačit nebude. Znova to přehodnoť a řekni skutečně maximální sumu, kterou jsi ochoten do toho vrazit. Pokud je to opravdu 6000, budeš muset z některých požadavků slevit.
Peta-k

#161 Příspěvek od Peta-k »

JosefSvejk

#162 Příspěvek od JosefSvejk »

Finanční limit neodpovídá požadavkům. Např. 15 - 20 minut letu je dost náročný požadavek. Pořídil jsem si jen pro takové občasné focení starší F450 a dal jsem za to cca 9000. Kupoval jsem jen koptéru bez RC a baterek, kameru a gimbal. Vše z bazaru za cca poloviční ceny. Létám 7 minut s baterkou 2,2 Ah.
JosefSvejk

#163 Příspěvek od JosefSvejk »

Peta-k píše:http://inzerce.modelbazar.cz/inzerat/Quadcopter-Frame-450mm/587868/ co rikate na tuto copteru?

Psal jsi, že si sám nic nesestavíš. Je to bez RC soupravy. Ten gimbal se servy je ti bez FPV v podstatě k ničemu. A 15 minut to taky nepoletí. :roll:
dt

#164 Příspěvek od dt »

Peta-k píše:http://inzerce.modelbazar.cz/inzerat/Quadcopter-Frame-450mm/587868/ co rikate na tuto copteru?

Začni tím, kolik jsi ochoten vrazit do RC soupravy (tedy hlavně vysílače), protože jak jsem pochopil, žádný nemáš. Přičemž doporučené minimum je 6-kanál.
dt

#165 Příspěvek od dt »

Hele tu: viewtopic.php?f=98&t=67020
Je to ale bez gimbalu a kamery a 15 minut to taky lítat nebude. Nicméně do začátku to není špatné, je to sestaveno, jediné co chybí je nabíječ, který údajně máš, cenový limit to téměř splňuje a než pořídíš gimbal s kamerou, tak to stejně několikrát rozbiješ. :wink:
Odpovědět

Zpět na „Coptery - začátečník“