DJI - F305, F306, F308 Phantom 2
Re: DJI - F305 Phantom 2 RC set kvadrokoptéry 2.4GHz s H3-2D
Takhle start na atti jsem praktikoval z lesa a nahore zapnuta gps atti a fungovalo to. Gps i zapise polohu, pak blika porad zelena - cervena - zelena - cervena jako ze chybi jeden dva satelity a po chvilce zacne zase sama od sebw blikat zluta - cervena - zluta. Kdyz zapnu samotne atti tak zluta - cervena - zluta - cervena.. Dononce jsem dnes vzletl v gps atti a najedbou to cestovalo abylo to bez gps signalu. Prijde mi ze to dela mo noci v aute kdyz bylo 7 stupnu, ale byl v kufru a baterky sem pak zahral, tak nevim co s tim je. Ted sem provedl dalsi advence calibration a uvidim zitra u constantx u mote jestli se to chytne, Assistant ale zadnou chybu nepise a pochybuju ze pri ceste po dalnici 120 by nekde vypadl nejaky kabliik 
- gardenroute
Když se dožadujes pomoci, možná by jsi měl lépe odpovídat...[emoji45]
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
Při to manuálním zápisu přepínáš levý přepínáš do krajních poloh? Někdo tu tuším psal že při přepínání mezi OFF a prostřední polohou se jen překalibruje kompas. Vím že jsem to četl někde v návodu ale už si to přesně nepamatuji jak to je...
Phantom 4, ipad air2 cellular, tracker RF V16
Já používám Futabu a záleží jak máš namapovaný kanály. V podstatě - rychlým přepínáním GPS spouštíš kalibraci kompasu a přepínáním IOC manuálně přepíšeš Home P. (např. při jízdě autem abys nenarazil do obálky - ale to se nedoporučuje)
- gardenroute
No při FPV pilotování z auta (toho jsem si uzil v Africe azaz) myslis na spoustu jinych veci, ani jednou jsem se za letu nedostal k aktualizaci Home pozice, bohuzel se vsemi důsledky...[emoji53]Dag2B3 píše:...rychlým přepínáním GPS spouštíš kalibraci kompasu a přepínáním IOC ...např. při jízdě autem abys nenarazil do obálky - ale to se nedoporučuje)
Ale tenkrát ještě snad nebyly letové obálky (vzdálenostní limity).
- gardenroute
Ale to víš, že byly. V P1 jsou implementovány někdy od loňského léta-podzimu (ale P2 je dostal mnohem později, tuším, že až po Novém roce), každopádně jsem o tom psal ve svém zdejším africkém blogu (odstavec o létání v Makgadikgadi Salt Pans). Psal jsem o tom i tady, ještě v první části vlákna o P1 (dnes již uzamčeném pro jeho velikost), byla to tehdy moje první praktická a v tu chvíli i nemilá zkušenost s nastavením bezpečnostní obálky...Dag2B3 píše:Ale tenkrát ještě snad nebyly letové obálky (vzdálenostní limity).
S P1 jsem tehdy (listopad 2013) jel jako pilot v autě po solných pláních v Botswaně, a po ujetí asi 1.5-2 km s Ptaakem letícím v závěsu nad námi jsem právě "narazil" na nastavenou obálku (Max Radius), ve výšce za námi se najednou zastavil. Nechal jsem ho viset ve vzduchu, vrátil se až k němu a přistát
Iosd nemam, dnes sem na plazi kalibroval 10x a zaclo to tu fungovat.. Odmagnetizování tu už někdo popisoval, ale nemohu to najít
zitra se vracím do hor tak to snad bude fungovati
- gardenroute
moucha = mouchanek ?
Jo, ale nevim jak se mi to povedlo
mac se mi tak prihlasil sam.. Divne, jsem nevěděl o te první registraci
Tak včera ráno po přejezdu100km na Ještěd zelená 3x červená, kontrolou v brýlích 0 satelitů, kalibrace kompasu, zase 0, po 10 minutách v brýlích nápis, kalibrace - opět kalibrace kompasu a pak teprve 3 satelity, po chvíli 5 satelitů. Po vzlétnutí 7. Tohle nestandardní chování jsem ještě nezažil. Brýle s comentem co Phantom dělá, nebo potřebuje předvedu 27.9. na srazu
Re: DJI - F306 Phantom 2 RC set kvadrokoptéry 2.4GHz s H3-3D
Při večerním poletování na FPV let přes barák cca v 80 metrech stále jedním směrem pryč se cca v 600 m vzdálenosti zasekl signál P u nebyl vidět, myslel jsem, že jsem aktivoval FS, ale den před tím jsem to zřejmě namapoval na jinou páčku, takže nic a jen ticho, za chvíli se objevil obraz a nápis return to home. P nereagoval na žádné povely a sám přistál. Vypínač zapnutí rádia na Futabě byl celou dobu v OFF. Rádio se samo zapne po propojení s LB kabelem a vysílací část je stále vypnutá. Rádio je ve stavu master-slave (trenér-žák)- předvedu na srazu
-
Petr_K
- Kontaktovat uživatele:
na ještědu mohl dělat problem to oplechovani vysílače a možná i nějaké interference z vysílače.
- gardenroute
To se mě Petře nezdá, že by to tak rušilo i GPS komunikaci?Petr_K píše:na ještědu mohl dělat problem to oplechovani vysílače a možná i nějaké interference z vysílače.
Ty máš Romane již poslední P2ku, která má nějak lepší zdvojené stínění GPS ve vrchlíku trupu ? Jinak doporučuji udělat ty stínící úpravy GPS, které jsem tady již popisoval, Petr_K a Hravec si to myslím dělali, hodně to pomůže...
-
Petr_K
- Kontaktovat uživatele:
onehda jsme měli nějakou akci v krkonoších, hotel měl velkou plechovou střech, ... tak málo satelitů jse jinde nikdy neměl, až nad hitelem zase vše ok. na plechove střechy pozor, určitě to phantomovi nedělá dobře