DJI - F305, F306, F308 Phantom 2

Fórum pro všechny DJI Phantomy.
Zamčeno
Zpráva
Autor
hravec

Re: DJI - F305 Phantom 2 RC set kvadrokoptéry 2.4GHz s H3-2D

#1186 Příspěvek od hravec »

psalo se zde o orig P2 bateriích.... a jejich reklamaci
F306 Phantom 2 s H3-3D, FPV 5,8 GHz 400 mW, 7" monitor diverz., iOSD mini, MarcoPolo, Waterbuoy
Furac

#1187 Příspěvek od Furac »

jj, P2 baterie, to se nabíjí s přidanou nabíječkou, takže by to mělo být v cajku. dnes jsem si ale všimnul zvláštní věc. Dal jsem nabíjet ne uplně vybitou baterii a poslední ledka blikala přes hodku,, šáhnu na baterii a taky už se začala nafukovat, pak jsem DJI nabíječku odpojil a znova připojil a již hlásila plně nabito. Nebude to teda chyba, že proste nabíjí dál kdy už má vypnout? může to způsobovat toto?
hravec

#1188 Příspěvek od hravec »

baterka supluje sama o sobě nabíječku... někde jsem četl, že je lepší nabíjet tak, že se připojí baterka k nabíječce, nebo víc baterek pomocí rozbočky od číňanů a povede se úkon jak když se zapíná Phantom, pak nabíječka nabíjí baterku (baterky) i relativně úplně nabitou, na 3,5 díku....
Naposledy upravil(a) hravec dne čtv 28.08.2014 19:52, celkem upraveno 1 x.
F306 Phantom 2 s H3-3D, FPV 5,8 GHz 400 mW, 7" monitor diverz., iOSD mini, MarcoPolo, Waterbuoy
Petr_K
Kontaktovat uživatele:

#1189 Příspěvek od Petr_K »

Furac píše:zdravím,

Petr_K : mohu se zeptat jak dopadla reklamace nafouklých baterií? Mám úplně ten samý problém s dvěma bateriemi. Nafouklé jsou po max. 10-15 cyklech. bohužel jsou to mé jediné 2 baterie :(

Děkuji

Reklamace dopadla tak, že jsem dostal baterie nové. Pokud máš Phantom 2, tak tam je situace z hlediska trochu odlišná od baterií samotných (např. Phantom 1), protože Phantom 2 má tz. chytrou baterii a tak by nemělo docházet ke špatnému způsobu nabíjení, protože to řídí elektronika v baterii, součástí je i například balancer. A vzhledem k tomu, že je to takový druh baterie, tak se dá reklamovat po celou dobu záruky.
Ovšem je otázka, co to znamená pro budoucnost, jak se k tomu budou stavět, protože mě se vlastně nafoukli všechny baterie a to jsem na to celkem opatrný a zacházím s tím, jako kdyby to bylo moje vlastní.
hravec

Re: DJI - F305, F306 Phantom 2

#1190 Příspěvek od hravec »

je třeba si uvědomit, že na baterky není záruka 24 měsíců, ale podstatně kratší a to měsíců 6 ...
gardenroute

#1191 Příspěvek od gardenroute »

Jo, jo, me předchozí vyjadreni se tykalo LiPo obecne, trochu jsem zapomel, ze jsem v P2 vlakne s "chytrou" baterii :)
Včera jsme resili slouceni for, takze uz to mame pohromadě.
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
texmur

#1192 Příspěvek od texmur »

UFF tak jsem se dnes trochu zapotil při přistání: Létal jsem v místě kdy při startu kolísal počet družic mezi 5-7. Let proběhl OK létal jsem jak v ATTI tak GPS. Při přistání najednou začal pták lehce driftovat a vzhledem k tomu že jsem přistával u zdi bylo to tak tak že jsem do ní nevrazil. Bylo bezvětří a já přistával v GPS modu mírným dopředným klesáním. A zapomněl jsem sledovat počet satelitů a pták přešel zřejmě těsně před přistáním z důvodu nedostatku satelitů do ATTI a tím pádem když jsem pustil páčky a chtěl ho chytit stále letěl vpřed ke zdi.

- doufám že to chápu správně že když je méně než 6 satelitů že se let automaticky přepne do atti?
Naposledy upravil(a) texmur dne čtv 28.08.2014 22:57, celkem upraveno 1 x.
Phantom 4, ipad air2 cellular, tracker RF V16
hravec

#1193 Příspěvek od hravec »

vypadá to že zase byly problémy s GPS, létal jsem v horách - nahoře nikoli v údolí a satelity skákaly od 5 do 8... létal jsem jen v GPS a lítalo to do boku jako v ATTI ....přistání bylo také divné.... tu aplikaci jsem nesledoval K-index .. ale teď když se dívám na web, nebylo to dnes úplně OK...

Obrázek

Obrázek
OK2BUH

#1194 Příspěvek od OK2BUH »

Ionosféra vlivem špatného K-indexu může znepřesnit GPS v řádu centimetrů, maximálně 1 m. Pokud by někomu tak "strašná" chyba vadila, tak si může zapnout SBAS. Potom bude přijímat i stacionární satelity systému EGNOS PRN120, PRN124 a PRN126, které vysílají opravný kód a tuto chybu eliminují. Většina dnešních GPS modulů tento příjem umožňuje. Myslím ale, že žádné zlepšení nezpozorujete, protože hlavní příčina nepřesnosti GPS jsou odrazy od betonových budov a plechových střech, to může dělat i 20 m.
Petr_K
Kontaktovat uživatele:

#1195 Příspěvek od Petr_K »

hravec píše:je třeba si uvědomit, že na baterky není záruka 24 měsíců, ale podstatně kratší a to měsíců 6 ...

Ano, máš zcela jistě pravdu, ale u baterie z P2 se jedná o něco zcela jiného, protože baterka není jen baterka, ale zároveň i nezbytná elektronika jednak k samotnému nabíjení a hlavně ke spuštění samotného modelu, tudíž je reklamace jiná, než pouze u samotné baterie bez další elektroniky. Alespoň já bych se nenechal odbít tím, že je na to 1/2 roku záruka.
Ostatně já reklamoval až po uplynutí půlroční lhůty od nákupu :wink:
Dag2B3

#1196 Příspěvek od Dag2B3 »

UFF tak jsem se dnes trochu zapotil při přistání: Létal jsem v místě kdy při startu kolísal počet družic mezi 5-7. Let proběhl OK létal jsem jak v ATTI tak GPS. Při přistání najednou začal pták lehce driftovat

Včera jsme šli se psem plavat pod Barrandov a vzal jsem s sebou P2 abych pokračoval v testování Ttongr - čínskejch klonů baterií. Zajímalo mě jak dlouho vydrží v mém běžném provozu - tj klidné natáčení, oblety, občas rychlejší nálet, ale žádné divočiny (jako na minulém srazu s tím čoklem :mrgreen: ) Přestože jsem létal v GPS (i brýle ukazovaly GPS) pták ve větru driftoval jako v ATTI. Podíval jsem se na počet satelitů a bylo jich pět. Najednou naskočil šestý a pták se zastavil. Pak už jsem to začal cíleně sledovat a zjistil jsem, že jsem přesně na rozhraní příjmu 5 a 6 satelitů. Pokud počet satelitů spadnul na 5 - P pokračoval ve větru pryč. Budu si na to muset dávat pozor. (na jedné straně loučky vysoké topoly, na druhé straně řeka a skála)
gardenroute

#1197 Příspěvek od gardenroute »

Je to tak, už jsem to tady i párkrát konstatoval, že je uváděno, že pro uzamčení 3D pozice v GPS NAZA je potřeba minim. 6 viditelných GPS družic. Jakékoliv nižší množství satelitů již obvykle nezabrání driftu multikoptéry v horizontálním směru, nicméně by měla být stále zajištěna základní stabilita a udržování výšky, jako v čistém ATTi režimu.

Je potřeba na to dát pozor, a ten (zejména nováčci a méně zkušení) kdo je zvyklý létat jen v GPS ATTi letovém režimu na to musí být připraveni, může to zaskočit například při soustředění se na natáčení, zejména ve skutečném FPV režimu - proto stále zdůrazňuji, že při plném FPV létání by měl mít pilot vždy vedle sebe spottera.

A co ty "Ttongry", jak dopadl test :D :?:
Naposledy upravil(a) gardenroute dne pát 29.08.2014 11:18, celkem upraveno 1 x.
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
OK2BUH

#1198 Příspěvek od OK2BUH »

V tento okamžik je aktivních 31 GPS satelitů. Počet viditelných nad obzorem se v průběhu dne mění od 6 do 12, krátkodobě na několik minut může být i 14. Je dobré mít v telefonu nějakou aplikaci (třeba GPS status), která ukazuje kolik satelitů je momentálně nad obzorem a kolik jich telefon skutečně přijímá. Pokud koptéra přijímá méně tak je něco špatně (rušení).
texmur

#1199 Příspěvek od texmur »

OK2BUH píše:V tento okamžik je aktivních 31 GPS satelitů. Počet viditelných nad obzorem se v průběhu dne mění od 6 do 12, krátkodobě na několik minut může být i 14. Je dobré mít v telefonu nějakou aplikaci (třeba GPS status), která ukazuje kolik satelitů je momentálně nad obzorem a kolik jich telefon skutečně přijímá. Pokud koptéra přijímá méně tak je něco špatně (rušení).

no nemyslím že by to bylo rušením. Ve vzduchu bylo 7-9 satelitů ale při přistání je logicky v blízkosti stromů a staveb méně NEŽ 6.
TAKŽE POZOR NA TO, ČLOVĚK SI MYSLÍ ŽE MÁ LET ŠŤASTNĚ ZA SEBOU A MŮŽE NASTAT KARAMBOL!!!
Phantom 4, ipad air2 cellular, tracker RF V16
hravec

#1200 Příspěvek od hravec »

OK2BUH píše:Ionosféra vlivem špatného K-indexu může znepřesnit GPS v řádu centimetrů, maximálně 1 m. Pokud by někomu tak "strašná" chyba vadila, tak si může zapnout SBAS. Potom bude přijímat i stacionární satelity systému EGNOS PRN120, PRN124 a PRN126, které vysílají opravný kód a tuto chybu eliminují. Většina dnešních GPS modulů tento příjem umožňuje. Myslím ale, že žádné zlepšení nezpozorujete, protože hlavní příčina nepřesnosti GPS jsou odrazy od betonových budov a plechových střech, to může dělat i 20 m.

čistá teorie, ale budiž..

psal jsem při letu v horách, tedy ani beton ani plech jen hory podemnou....

stejně tak ty centimetry jsou prostá teorie....
Zamčeno

Zpět na „Coptery - DJI Phantom“