DJI - F305, F306, F308 Phantom 2
-
Petr_K
- Kontaktovat uživatele:
Re: DJI - F305, F306 Phantom 2
Na tu fólii bych si také dával pozor, proto raději zvolit jistotu a něco co fakt lepí. Z tohoto důvodu jsem zvolil osvědčenou 3M Pásku z měkké hliníkové fólie s linerem 45m, Objednací kód: 3M 3369
INFORMACE O PRODUKTU
Rozměry: Šířka: 48 mm, Délka: 45 m, Tloušťka: 0.03 mm
-------------------------------------------------------
3M páska 3369 je hliníková samolepicí páska s kvalitním akrylátovým
lepidlem, které zajišťuje vysokou okamžitou přilnavost, dlouhodobou
odolnost vůči nízkým i vysokým teplotám a vůči prostředí s vysokou
vzdušnou vlhkostí.
Koupeno v AutoKelly za 285,-Kč
INFORMACE O PRODUKTU
Rozměry: Šířka: 48 mm, Délka: 45 m, Tloušťka: 0.03 mm
-------------------------------------------------------
3M páska 3369 je hliníková samolepicí páska s kvalitním akrylátovým
lepidlem, které zajišťuje vysokou okamžitou přilnavost, dlouhodobou
odolnost vůči nízkým i vysokým teplotám a vůči prostředí s vysokou
vzdušnou vlhkostí.
Koupeno v AutoKelly za 285,-Kč
pozor ta je také vodivá! zkus si to na kousku - takže opravdu řádně nalepit, ale pak drží jako noha
F306 Phantom 2 s H3-3D, FPV 5,8 GHz 400 mW, 7" monitor diverz., iOSD mini, MarcoPolo, Waterbuoy
-
Petr_K
- Kontaktovat uživatele:
Vodivá samozřejmě je, kdyby nebyla vodivá, tak by neplnila funkci stínění, tak jak se od ní očekává.
Chtěl jsem jen upozornit na tuto 3M pásku, která lepí naprosto perfektně.
Aby se zabránilo vodivé vrstvě v případě nějakého karambolu ... kdyby se to třeba uvolnilo, ale o tom pochybuji, tak se může na vodivou vrstvu nalepit krycí nevodivá vrstva a tím bude vše již v pořádku
Chtěl jsem jen upozornit na tuto 3M pásku, která lepí naprosto perfektně.
Aby se zabránilo vodivé vrstvě v případě nějakého karambolu ... kdyby se to třeba uvolnilo, ale o tom pochybuji, tak se může na vodivou vrstvu nalepit krycí nevodivá vrstva a tím bude vše již v pořádku
si trochu nerozumíme.... samozřejmě, že jsou takovéto (i 3M) fólie jak jsem psal, které jsou lakované tedy povrchově nevodivé!
F306 Phantom 2 s H3-3D, FPV 5,8 GHz 400 mW, 7" monitor diverz., iOSD mini, MarcoPolo, Waterbuoy
-
Petr_K
- Kontaktovat uživatele:
hravec píše:... které jsou lakované tedy povrchově nevodivé!
Tak to je pak jedině dobře, čím větší výběr, tím lépe pro všechny.
Tak už nechoď kolem horké kaše a dej rovnou link na takovou pásku
Tak se nakonec nafoukli všechny 4 baterie na phantoma 2
to jsem zvědav jak to vyreklamuji... ale u tak drahých baterií bych čekal víc kvality 
- gardenroute
To je hodně divné, evidentně špatně nabíjené, ale otázka proč. Pokud by se pominula nějaká špatná kvalita vlastní LiPo v nějaké sérii (tzn. tovární reklamovatelná závada), tak zbývá nabíječka v každé baterii. A že by byla špatná v každé bateriiFurac píše:Tak se nakonec nafoukli všechny 4 baterie na phantoma 2to jsem zvědav jak to vyreklamuji... ale u tak drahých baterií bych čekal víc kvality
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
-
Petr_K
- Kontaktovat uživatele:
Nafukování tz. chytrých baterií je vskutku hodně divné a bohužel ne ojedinělé.
O špatném nabíjení nemůže být řeč, to celé řídí samotná elektronika chytré baterie. Špatné vybíjení, baterie se vybíjí v modelu, nevím jak by se mělo vybíjet dobře, či špatně. Špatné skladování baterie, nevím co si pod tím představit, protože vychladlé baterie nabiji a uložím do batohu/kufru.
Mě se nafoukli vlastně již tři baterie, které jsem reklamoval a byli vyměněny, jenže první reklamovaná je již také lehce nafouklá, ale není to nic dramatického, ale je to již čtvrtá baterie a to není normální.
Samotné nafouknutí se vždy projevilo po samotném letu, nikdy ne po nabíjení. Bylo to v letních měsících, ale nikdy to nebylo používáno v teplotách vyšších, než jsou uvedené na samotné baterii a to jest 71°C, takové podmínky u nás opravdu nejsou. I po vyndání z modelu po nafouknutí, se teplota baterie nepohybuje na neobvyklé teplotě.
Ale informace o nafukujících se chytrých baterií není nic neobvyklého, ale při ceně 3.090,-Kč za kus to je opravdu neobvyklé chování.
Příčina nafukování by mě moc zajímala, ale hlavně, jak se tomuto jevu bránit a jak tomu předcházet.
Furac> Držím palce při reklamaci, asi to nebude problém, jen se připrav na měsíční lhůtu, kterou využijí na plno a pokud si doma nenecháš ani jednu z baterií, tak si měsíc nezalétáš.
O špatném nabíjení nemůže být řeč, to celé řídí samotná elektronika chytré baterie. Špatné vybíjení, baterie se vybíjí v modelu, nevím jak by se mělo vybíjet dobře, či špatně. Špatné skladování baterie, nevím co si pod tím představit, protože vychladlé baterie nabiji a uložím do batohu/kufru.
Mě se nafoukli vlastně již tři baterie, které jsem reklamoval a byli vyměněny, jenže první reklamovaná je již také lehce nafouklá, ale není to nic dramatického, ale je to již čtvrtá baterie a to není normální.
Samotné nafouknutí se vždy projevilo po samotném letu, nikdy ne po nabíjení. Bylo to v letních měsících, ale nikdy to nebylo používáno v teplotách vyšších, než jsou uvedené na samotné baterii a to jest 71°C, takové podmínky u nás opravdu nejsou. I po vyndání z modelu po nafouknutí, se teplota baterie nepohybuje na neobvyklé teplotě.
Ale informace o nafukujících se chytrých baterií není nic neobvyklého, ale při ceně 3.090,-Kč za kus to je opravdu neobvyklé chování.
Příčina nafukování by mě moc zajímala, ale hlavně, jak se tomuto jevu bránit a jak tomu předcházet.
Furac> Držím palce při reklamaci, asi to nebude problém, jen se připrav na měsíční lhůtu, kterou využijí na plno a pokud si doma nenecháš ani jednu z baterií, tak si měsíc nezalétáš.
Petr_K píše:Špatné skladování baterie, nevím co si pod tím představit, protože vychladlé baterie nabiji a uložím do batohu/kufru.
Co si pod tím představit? No přesně toto. Lipolky se neskladují plně nabité. Skladují se při 3,85V/čl.
V chladnějším období bez problémů, ale taky ja jsem letěl v teple tak po přistání baterie horká a nafouklá 
-
Petr_K
- Kontaktovat uživatele:
dt píše:Co si pod tím představit? No přesně toto. Lipolky se neskladují plně nabité. Skladují se při 3,85V/čl.
Ale skladování je také o nějakém čase, to že se baterie nabijí a 1x - 2x týdně se vybijí, tak na to se nevztahuje režim který popisuješ.
Baterie se nabijí na 50% a pak se skladují při delší době nečinnosti. Rozhodně uložení nabité baterie na 2-4 dny není špatné skladování
-
Petr_K
- Kontaktovat uživatele:
Když už jsme u těch baterií, tak tu máme další DJI PHANTOM 2 BATTERY CLONE. více ZDE
Zatím to má i dobré reference a lidé co to pořídili, tak tvrdí, že se prodloužil letový čas o 2 minuty.

Zatím to má i dobré reference a lidé co to pořídili, tak tvrdí, že se prodloužil letový čas o 2 minuty.

- gardenroute
I pro Vaše P2 Tx jsem zveřejnil zajímavý a celkem jednoduchý Tx mod pro zpomalení YAW otáčení při natáčení ze vzduchu...
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
Zdravím, konečně mi dorazil Fantom 2 a když vám ve vzduchu litá takovej balík tak mám o něj strach
a proto mám pár dotazů
Stane se to každému stalo i mě a menší havárie a trochu mám povrchově odřené vrtulky.... Je potřeba je vyměnit? I když tam je jen pár škrábanců?
Dále by mě zajímal kolik takovej motor, kterej dostane nejvíc zabrat snese životnost. Někde sem četl, že po 60 h by se měli preventivně vyměnit ložiska popřípadě celé motory.. Jak to řešíte vy?
A poslední dotaz na eBay jsem našel takovej dobíjecí pás na 3 ks baterek k dobíjení naráz z jedné nabíječky, máte s tím někdo zkušenosti?
Stane se to každému stalo i mě a menší havárie a trochu mám povrchově odřené vrtulky.... Je potřeba je vyměnit? I když tam je jen pár škrábanců?
Dále by mě zajímal kolik takovej motor, kterej dostane nejvíc zabrat snese životnost. Někde sem četl, že po 60 h by se měli preventivně vyměnit ložiska popřípadě celé motory.. Jak to řešíte vy?
A poslední dotaz na eBay jsem našel takovej dobíjecí pás na 3 ks baterek k dobíjení naráz z jedné nabíječky, máte s tím někdo zkušenosti?
DJI - F306 Phantom 2
odřené vrtulky snad nevadí ale nesmí tam být ani náznak praskliny - jinak hrozí odlomení a pád. Přecijen se to točí dost rychle
doporučuji však zkontrolovat vyvážení jestli motor+vrtule po pádu nevibruježivotnost motorů nevím ale ložiska preventivně mažu olejem (horní i dolní - pro dolní je třeba demontovat motor)
Nabíjecí lišta je OK. Sám ji mám
Nabíjecí lišta je OK. Sám ji mám
Phantom 4, ipad air2 cellular, tracker RF V16