Jak vybrat reproduktory?
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
- JosefSvejk
Re: Jak vybrat reproduktory?
Už jsi někdy viděl studenta, který je doma a nemá zapnutý PC? 
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.
Oni mají kluci pravdu v jednom - buď chceš dobrý zvuk, nebo levný zvuk
Je to asi tak, jako kdybys chtěl auto za 20 tisíc a požadoval po něm vlastnosti káry za dvě mega... Je to samozřejmě i o tom, jaké máš preference, ale je fakt, že bedny za 20t prostě hrají lépe než ty za 2t.... A otázka zesilovače, který ty repráky krmí, taky není zanedbatelná.... I když - dokud to neslyšíš hrát oboje (dobrou i horší sestavu), tak to spousta lidí obvykle ani nepozná
.... Já otázku poněkud kvalitnějšího poslechu nedávno vyřešil stavbou zesilovače Leach Amp s Thermal-Trak koncákama, kterým krmím dvě staré dobré teslácké ARS 9208 - do špičky to má ještě hodně daleko, ale i tak je neuvěřitelné, co jde najednou v té muzice slyšet
Bedny se dají sehnat starší za celkem slušnou cenu, ale ten zesák, byť stavěný, leze hodně přes tvůj limit. Jenže je to přesně o tom, že dobrý zvuk prostě něco stojí 
A rada nad zlato je jít a poslechnout si to. A kup co ti zvukově vyhovuje. Svého času nedělal špatné bedny i Logitech, Genius jsou taky velmi slušné - tedy ve své cenové kategorii. Na nějaké waty nebo podobné blbosti u tohoto typu výrobků kašli, kdyby měly všechny ty bedýnky po zvukové stránce opravdu ten výkon, co je halasně na krabicích uváděn, tak by jsi s nima vymlátil okna o tři ulice dál a v místnosti by se to nedalo poslouchat
(vždycky mě pobaví jakési plastové věže či bedny, co mají na krabici 1200W - když člověk ví, co umí na open-air akcích 1000W zesilovač na polovinu výkonu, vyvolává to v něm záchvaty nekontrolovatelného smíchu
)
A při otázce zda 5.1 nebo 2.1 - jednoznačně 2.1. nebo ještě lépe 2.0. Protože při stejné ceně budou ty bedny prostě kvalitnější - když má výrobce udělat za 3 tisíce šest beden, nebo dvě, které myslíš, že na tom budou po zvukové stránce s největší pravděpodobností lépe?
A rada nad zlato je jít a poslechnout si to. A kup co ti zvukově vyhovuje. Svého času nedělal špatné bedny i Logitech, Genius jsou taky velmi slušné - tedy ve své cenové kategorii. Na nějaké waty nebo podobné blbosti u tohoto typu výrobků kašli, kdyby měly všechny ty bedýnky po zvukové stránce opravdu ten výkon, co je halasně na krabicích uváděn, tak by jsi s nima vymlátil okna o tři ulice dál a v místnosti by se to nedalo poslouchat
A při otázce zda 5.1 nebo 2.1 - jednoznačně 2.1. nebo ještě lépe 2.0. Protože při stejné ceně budou ty bedny prostě kvalitnější - když má výrobce udělat za 3 tisíce šest beden, nebo dvě, které myslíš, že na tom budou po zvukové stránce s největší pravděpodobností lépe?
Nahoru to padat nebude a dole to najdem.....
Hoši, já to nečetl, ale mám 2+1 od Geniusu. Cenu už nevím. Satelity v plastu, woofer cca 30x30x30 bedna laminovaná dřevotříska. Zvuk fajn. Jsem nenáročný uživatel.
Měl jsem i 2+1 s wooferem 10x10x20 a ten je malý. Furt lepší než pípáky v noťasu, ale obecně vyhozený peníz.
Prostě basy ti udělá jen pořádná bedna.
Měl jsem i 2+1 s wooferem 10x10x20 a ten je malý. Furt lepší než pípáky v noťasu, ale obecně vyhozený peníz.
Prostě basy ti udělá jen pořádná bedna.