Jak vybrat reproduktory?

Pokud máte chuť jen tak tlachat, tak tady je to správné místo... také sem budou admini přesouvat věci, které podle jejich názoru jinam nepatří.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Zpráva
Autor
JosefSvejk

Re: Jak vybrat reproduktory?

#16 Příspěvek od JosefSvejk »

Už jsi někdy viděl studenta, který je doma a nemá zapnutý PC? :o
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.
draceq
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od draceq »

Oni mají kluci pravdu v jednom - buď chceš dobrý zvuk, nebo levný zvuk :? Je to asi tak, jako kdybys chtěl auto za 20 tisíc a požadoval po něm vlastnosti káry za dvě mega... Je to samozřejmě i o tom, jaké máš preference, ale je fakt, že bedny za 20t prostě hrají lépe než ty za 2t.... A otázka zesilovače, který ty repráky krmí, taky není zanedbatelná.... I když - dokud to neslyšíš hrát oboje (dobrou i horší sestavu), tak to spousta lidí obvykle ani nepozná :D .... Já otázku poněkud kvalitnějšího poslechu nedávno vyřešil stavbou zesilovače Leach Amp s Thermal-Trak koncákama, kterým krmím dvě staré dobré teslácké ARS 9208 - do špičky to má ještě hodně daleko, ale i tak je neuvěřitelné, co jde najednou v té muzice slyšet ;) Bedny se dají sehnat starší za celkem slušnou cenu, ale ten zesák, byť stavěný, leze hodně přes tvůj limit. Jenže je to přesně o tom, že dobrý zvuk prostě něco stojí :(

A rada nad zlato je jít a poslechnout si to. A kup co ti zvukově vyhovuje. Svého času nedělal špatné bedny i Logitech, Genius jsou taky velmi slušné - tedy ve své cenové kategorii. Na nějaké waty nebo podobné blbosti u tohoto typu výrobků kašli, kdyby měly všechny ty bedýnky po zvukové stránce opravdu ten výkon, co je halasně na krabicích uváděn, tak by jsi s nima vymlátil okna o tři ulice dál a v místnosti by se to nedalo poslouchat ;) (vždycky mě pobaví jakési plastové věže či bedny, co mají na krabici 1200W - když člověk ví, co umí na open-air akcích 1000W zesilovač na polovinu výkonu, vyvolává to v něm záchvaty nekontrolovatelného smíchu :D )

A při otázce zda 5.1 nebo 2.1 - jednoznačně 2.1. nebo ještě lépe 2.0. Protože při stejné ceně budou ty bedny prostě kvalitnější - když má výrobce udělat za 3 tisíce šest beden, nebo dvě, které myslíš, že na tom budou po zvukové stránce s největší pravděpodobností lépe? :wink:
Nahoru to padat nebude a dole to najdem.....
Ticcino

#18 Příspěvek od Ticcino »

Hoši, já to nečetl, ale mám 2+1 od Geniusu. Cenu už nevím. Satelity v plastu, woofer cca 30x30x30 bedna laminovaná dřevotříska. Zvuk fajn. Jsem nenáročný uživatel.
Měl jsem i 2+1 s wooferem 10x10x20 a ten je malý. Furt lepší než pípáky v noťasu, ale obecně vyhozený peníz.
Prostě basy ti udělá jen pořádná bedna.
Odpovědět

Zpět na „Smetiště“