DJI - F305, F306, F308 Phantom 2

Fórum pro všechny DJI Phantomy.
Zamčeno
Zpráva
Autor
macil

Re: DJI - F305, F306 Phantom 2

#1276 Příspěvek od macil »

Frostmann píše:...Su to samomazne bezudrzbove loziska.
Citaj tu:

Samomazná pórovitá ložiska se vyrábějí technologií práškové metalurgie z kovových prášků. Pórovitý kov je nasycený ve vákuu olejem PP 80, který v průběhu provozu ložiska slouží jako mazadlo na stykové ploše s hřídelí. Jako základní surovina se používá železný, nebo bronzový práškový kov a jeho dalším zpracováním - lisováním, spékáním, kalibrováním a sycením olejem se získá výrobek s požadovanými vlastnostmi a tvarem. Vyrábějí se tyto typy samomazných ložisek: A - válcové, B - přírubové, C - kulové. Rozsah provozní teploty je od -10 do +80 °C.Použití samomazných pórovitých ložisek je velmi široké, a jsou vhodné pro použití: v těžko přístupných nebo nepřístupných místech s nedostatečným mazáním,nebo kde mazání není možné; v uložení, kde by mazání znehodnocovalo výrobky; v zařízeních, které si vyžadují tichý chod.

Toto je o klzných ložiskách. V koptérach máte motory s valivými ložiskami.
Frostmann

#1277 Příspěvek od Frostmann »

HEHEHEHHEHE si zadelil :D :D ci to ma byt nejaky novy druh :D
Sry nehal som sa uniest, vysvetlim ti to: Vsetky loziska ktore sa valia su valive :-) napriklad : jednoradove gulove loziska su valive , jednoradove gulkove loziska s kosouhlym stykom su valive, jednoradove valcekove lozsiak su valive :D a mozem pokracovat dalsich 50 druhov valivych lozisk :-) ak sa chces dozvediet viac o lozoskach mozem pozriet nejake stare skripta :-)
macil

#1278 Příspěvek od macil »

Asi by si mal. :wink:
gardenroute

#1279 Příspěvek od gardenroute »

Zajímavá ukázka a tutoriál létání s P2kou a iPad Ground Station po waypointech.
Poměrně názorná a poučná demostrace létání s Phantom 2kou a jednoduchým iPad Ground Station, asi 15 km od letiště někde ve Švýcarsku.
V čase 6:20 je perfektní demonstrace toho, jak Phantom postavený na střechu osobního auta nenalezne žádné GPS satelity, po jeho odstranění ze střechy okamžitě načte 11 satelitů, po návratu na střechu opět nic, tak jak jsme tu před časem potvrzovali myslím s Markem. Myslím že Standa tehdy oponoval, že mu to jde, zde tedy názorná demonstrace.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=W6sInMr8DS4[/youtube]
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
DominikVF

#1280 Příspěvek od DominikVF »

OK2BSY píše:Ahoj Dominiku,
dělal jsi upgrade nového SW na Phantoma? Mělo by tam být eliminováno klesání..

Áno robil som upgrade. Teraz tam mám 3.06 spadlo to taktiež ale už budem vedieť a dávať pozor nabudúce

gardenroute píše:Mel by jsi si nejdříve procist P1 a P2 vlakna, kde se tyto věci mnohokrat resili, tzn. ze nikdy rychle neklesat ve své vlastním vertikalni ose, dochazi k turbulencim, které kopteru rozkyvaji. Vždy klesat plynule s nejakym minimálním doprednym pohybem, napr. ve spirale.

Ja som si ozaj tie vlákna prešiel ale ešte v dobe keď som Phantoma nemal a všetko mi prišlo nejak veľa naraz, nevstrebal som všetky informácie zrejme .. takže chyby ešte sú ale postupne ich vymazávam a poúčam sa na nich :)

P.S: ale ozaj je to tu také správne fórum kde ľudia sú ochotný a poradia...
gardenroute

#1281 Příspěvek od gardenroute »

DominikVF píše:prikladám video pádu mojej koptéry... raz už mi tak letela dole ale som to vyrovnal pridaním plynu... tu už bolo neskoro.. resp. nevedel som čo s tým robiť, začiatočník = žiadne skúsenosti......
DominikVF píše:Ja som si ozaj tie vlákna prešiel ale ešte v dobe keď som Phantoma nemal a všetko mi prišlo nejak veľa naraz, nevstrebal som všetky informácie zrejme .. takže chyby ešte sú ale postupne ich vymazávam a poúčam sa na nich :) P.S: ale ozaj je to tu také správne fórum kde ľudia sú ochotný a poradia...
Koukni třeba na toto, kde v čase 3:16 velmi prudce klesám ve spirále, bez žádných vedlejších efektů, a to přitom pořádně foukalo (ASL 800 m/n.m.), takže to jde, akorát se to naučit. Uč se nejdřív létat, a na FPV v nějakých velkých výškách se zatím vyprdni. Nauč se létat při zemi, do nějakých 30 m, aby jsi na to dobře viděl, co to dělá, dostal do krve veškeré chování těžce naloženého Phantoma. Toto není vůbec dobrá cesta, jít bez jakýchkoliv znalostí a zkušeností s velmi přetíženým a nevyváženým modelem koptéry do létání ve velkých výškách, kdy na to ani nevidíš.
Pokud to nedostaneš pořádně do ruky, brzy spadneš, ale bez toho to asi nejde :wink: Čekám, že mě brzy ukážeš také takové rychlé klesání, a bez žádného finálního pádu :D
texmur

#1282 Příspěvek od texmur »

Dobrá zpráva pro majitele H3-3D gimbalu. :D :D :D Už je v prodeji konektor nahrazující křehký ribbon kablík. Již jsem objednal jakmile dorazí dám vědět jak to funguje.
Obrázek
Phantom 4, ipad air2 cellular, tracker RF V16
gardenroute

#1283 Příspěvek od gardenroute »

Už se o tom adaptéru pomerne zive diskutuje na RCG, ale také zatím zadna konkrétní zkušenost. I me by to zajímalo, zatím me toto odradilo od přechodu na 3D Zenmuse ...
hravec

#1284 Příspěvek od hravec »

je síla jak se kopíruje...

Obrázek
F306 Phantom 2 s H3-3D, FPV 5,8 GHz 400 mW, 7" monitor diverz., iOSD mini, MarcoPolo, Waterbuoy
hravec

#1285 Příspěvek od hravec »

gardenroute píše:Už se o tom adaptéru pomerne zive diskutuje na RCG, ale také zatím zadna konkrétní zkušenost. I me by to zajímalo, zatím me toto odradilo od přechodu na 3D Zenmuse ...

nějak se mi nezdá to uchycení...

tedy jsem rozdělal jak 3D tak i 2D gimbal:

1) 2D gimbal má šroubky zevnitř a závity pro šroubky jsou tedy v těle gimbalu
2) naopak 3D gimbal má šroubky ze zadní části a závity jsou v krycí destičce, která zaslepuje místo pro Hero Bus konektor
3) konektor pro plochý přívod je hodně na kraji desky gimbalu, tedy ten plochý přívod upgrade kitu je strašně dlouhý, bude muset být hodně ohnutý a nezdá se mi že se do gimbalu (tedy pod desku) vejde
F306 Phantom 2 s H3-3D, FPV 5,8 GHz 400 mW, 7" monitor diverz., iOSD mini, MarcoPolo, Waterbuoy
texmur

#1286 Příspěvek od texmur »

1) 2D gimbal má šroubky zevnitř a závity pro šroubky jsou tedy v těle gimbalu
2) naopak 3D gimbal má šroubky ze zadní části a závity jsou v krycí destičce, která zaslepuje místo pro Hero Bus konektor
3) konektor pro plochý přívod je hodně na kraji desky gimbalu, tedy ten plochý přívod upgrade kitu je strašně dlouhý, bude muset být hodně ohnutý a nezdá se mi že se do gimbalu (tedy pod desku) vejde

šroubek si myslím musí dát zevnitř a zvenku se dá matička M2 nebo tento adaptér. (já vych se ale kvůli váze rozhodně přikláněl ke 2 matičkám
Obrázek
hravec

#1287 Příspěvek od hravec »

to se mi nezdá, tato destička (adaptér) má podle mě stejný rozměr jako je ta destička v 3D gimbalu...

za další proč jsou u toho šroubky, když šroubky jsou i u toho upgrade konektoru?

hlavní problém ale vidím v délce plochého vedení... orig vypadá takto to 2D gimbal měl vzadu "hrb" aby se to tam vešlo

Obrázek Obrázek
Obrázek
texmur

#1288 Příspěvek od texmur »

no domnívám se že půjde použít záslepka z vnitřní části 3D gimbalu tak že se použije na zadní část gimbalu místo této zmíněné dokupované stříbrné kovové destičky. Ověřeno to však nemám. To že má 2D gimbal vyboulení vím ale mám pocit že 3D gimbal jej nemá protože je " vyboulený" v celé zadní ploše - můžeš mi toto Petře prověřit - ty máš oba gimbaly tak by to mělo být vidět.
Vycházím z těchto 2 foto a zdá se mi že 3D je vyboulený v celé ploše - čili pod deskou by mohlo být místo na zohýbání kablíku:
Obrázek
Obrázek
Co se týče délky plochého kablíku - to taky nechápu proč to takto číňan navrhl.
Jsou 2 možnosti
1. kablík zohýbat zespod pod desku gimbalu - tam podle mne malinko místa je
2. kablík zkrátit .
Dag2B3

#1289 Příspěvek od Dag2B3 »

jen pro zajímavost, natáčení nad lidmi a legislativa, dal jsem to sem:
viewtopic.php?f=136&t=62338&p=1151835#p1151835
ale kdo natáčí video a čte jen tohle vlákno, tak to zcela jistě mine
Dag2B3

#1290 Příspěvek od Dag2B3 »

reakce na driftování ve větru, ale radši jsem to dal do Pokecu. Pozor náš Pokec není v sekci DJI Phantom coptery ale v klubech, přesto, že nikdo z nás není členem nějakého klubu. Takže pokud chcete pokecat jak to lítá - tak musíte do klubové sekce.

http://www.rcmania.cz/viewtopic.php?f=111&t=67752&p=1154354#p1154354
Zamčeno

Zpět na „Coptery - DJI Phantom“