Video brýle na FPV

Létání na výlety s přenosem obrazu je tu. Vysílače, přijímače, kamery či video-brýle. Pokus te se co nejvíce dodržovat zákony ČR. Samozřejmě, že i natáčení z modelů, výběr kamer a foťáků. Prostě věci související.
Odpovědět
Zpráva
Autor
VSCharlie
Kontaktovat uživatele:

Re: Video brýle na FPV

#391 Příspěvek od VSCharlie »

Tak mi dnes konečně přišly FPV brýle, Dominátor V2.. :D

První fotky jak to vlastně celé vypadá, jsou o mě na "rajčeti", viz. - http://vscharlie.rajce.idnes.cz/FatShark_Dominator_V2/
Jak to celé funguje budu zkoušet až zítra.
Zatím jsem nabil jednu z baterek, při objednávání brýlí jsem s nevšiml že v sestavě s brýlemi už je a koupil jednu navíc.
Nevadí, aspoň mám náhradní. :lol:
V sadě s baterkou je taky nabíjecí kablík a u baterky objednané zvlášť, je taky.
Taky jsem jen na rychlovku (při tom nabíjení) zbastlil dioptrické vložky ze starších brýlí, ani nevím jestli to bude stačit.
Sice jsem je trochu odflákl (práce na cca 20minut), ale je to funkční a na zkoušku to stačí.
Na finální verzi dioptrických vložek si samozřejmě dám záležet více.
Hlavní je, že to jde přibastlit.
Nákazu léčím systematicky - "Pěkně kulkou po kulce".
http://www.vscharlie.rajce.idnes.cz
ST
Kontaktovat uživatele:

#392 Příspěvek od ST »

Za mě asi tak,
1. konečně ty experty napadlo udělat brýle v jiné barvě než černé. Ta černá se dokáže na slunku pěkně rozpálit, takže to je velké plus.
2. Kupovat něco jiného než Dominator HD ( FOV 46st. a 800x600) je docela vyhazování peněz. Na to abych si akčně polítal mi
stačí RCV922 s FOV 46st. Jasně pro obsluhovače létajících stativů asi tohle bude dostačující ( FOV i rozlišení ).
3. Já si proto počkám na Dominator HD. Pro mě je priorita FOV a rozlišení. Ten integrovaný recorder je dobrá věc, ale není kam spěchat.
Nelítám vůbec s ničím a jen teoretizuju ...
gardenroute

#393 Příspěvek od gardenroute »

VSCharlie píše:Tak mi dnes konečně přišly FPV brýle, Dominátor V2.. :D
První fotky jak to vlastně celé vypadá, jsou o mě na "rajčeti", viz. - http://vscharlie.rajce.idnes.cz/FatShark_Dominator_V2/
Jak to celé funguje budu zkoušet až zítra.
Zatím jsem nabil jednu z baterek, při objednávání brýlí jsem s nevšiml že v sestavě s brýlemi už je a koupil jednu navíc.
Nevadí, aspoň mám náhradní. :lol:
V sadě s baterkou je taky nabíjecí kablík a u baterky objednané zvlášť, je taky.
Taky jsem jen na rychlovku (při tom nabíjení) zbastlil dioptrické vložky ze starších brýlí, ani nevím jestli to bude stačit.
Sice jsem je trochu odflákl (práce na cca 20minut), ale je to funkční a na zkoušku to stačí.
Na finální verzi dioptrických vložek si samozřejmě dám záležet více.
Hlavní je, že to jde přibastlit.
Tak vítej v "klubu":
- já mám verzi 1, docela by mě zajímaly reálné rozdíly (s výjimkou barvy, jsou bílé, že?), nemáš zkušenost s v. 1 ?
- 2. baterie se velmi hodí, mám také 2 ks (1000 2S), nedávno při létání na Balkáně mě za letu (dost zrovna vysoko) začaly Dominatory pípat, a během chvilinky baterka zdechla a obraz zmiznul - naštěstí spotter (manželka) rychle z kufru vyndal druhou, a mohl jsem letě dál (zatím jsem "parkoval na oběžné dráze")
- já mám tupozrakost, a dioptrickou korekci v Dominátorech nepotřebuji
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
Jameson
Kontaktovat uživatele:

#394 Příspěvek od Jameson »

Mňa by zaujímala jedna vec, na ktorú mi zatiaľ nikto z neznámych dôvodov nedal odpoveď: Dominator V1 na rozdiel od Base "trpel" odleskami na lesklej čiernej ploche v blízkosti očí. Nič, s čím by sa nedalo žiť, ale občas to ruší. V Dominatoroch 2/HD je však ich telo biele a ten odlesk teda - podľa sedliackej logiky - by mohol byť niekoľkonásobne silnejší. Viete mi to potvrdiť/vyvrátiť? Lebo biele okolie zorníkov je vyslovene Fatsharkovská špecialita a reálne jediný dôvod, prečo som Dominator HD zatiaľ neobjednával (ešte aj biele Zeissy majú zadnú plochu okolo očí čiernu)...
Take my love, take my land, take me where I cannot stand
I don't care, I'm still free, you can't take the sky from me...
VSCharlie
Kontaktovat uživatele:

#395 Příspěvek od VSCharlie »

TO "ST"
Mě těch 35° stačí, ostatně spousta lidí lítá dodnes 30° a jsou spokojeni.
Jistě 46° a HD je lepší, ale ty prachy za to nedám.
Když jsem se koukal na porovnání pohledů (reálných zobrazení) jednotlivých FPV brýlí, tak zas tak ohromný a nepřekonatelný rozdíl to není, aby mě to stálo za ty prachy.

TO "gardenroute"

Moc zkušeností nemám, díval jsem se jenom do klasických Dominátorů V1, Base a HeadPlay.
Nakonec v porovnání funkčnost cena a užitková hodnota, vyhrál Dominator V2.
- U Base mi vadí relativně neostrý obraz s rozmazanými okraji.
- Dominator v1 se zase nevešel roztečí ve vzdálenosti očí.
- HeadPlay celkem dobré, ale těžko tam zbastlit pro mě potřebnou dioptrickou korekci, navíc nedořešené prosvítání světla z okolí a ten "bazmek" s baterkou na opasek.

Dominator V2 mi příjde jako taková střední cesta - rozdíly oproti v1, které jsou patrné na první pohled.
(tyto rozdíly oproti v1 podle mě zná každý)
- O pár stupňů větší zorné pole.
Rozdíl v obraze neposoudím, do v1 jsem koukal jenom jednou a to pár minut, do V2 zatím ne.
Ale možná, vzhledem k většímu zornému poli bude i trochu jinak řešna optika, možná o fous kvalitnější, ale to jenom střílím od boku.
- Možnost seřízení rozteče - vzdáleností středů očí.
- HDMI vstup.
- Možnost nahrávat obraz na SD kartu, i když v poměrně malém rozlišení.
- No a ta bílo-modrá barva..... :mrgreen:

TO "Jameson"

Vidíš, na to bych zapoměl..
Už na první pohled do brýlí, takříkajíc "na sucho", mě zaujalo prosvítání světla přes ten bílý plast u okrajů gumových zorníků.
Není to však nic katastrofického, nic se neleskne a neodráží, jenom jsou vidět světlé okraje, světlo procházející přes bíly plast.
Podle mě to asi vadit nebude, uvidím při testech.
Pokud ano, tak brýle rozeberu a zevnitř je stříknu černou barvou na lexan a bude "po ptákách"..

Uvidíme, rozhodně lepší, než "drátem do voka", nebo Ecco googles.. :wink:
ST
Kontaktovat uživatele:

#396 Příspěvek od ST »

Jasně, jsem na další poznatky z provozu těchto nových modelů taky zvědav. Ono jestli dát ca 365 euro nebo 500 euro za HD zase takový rozdíl není. doufám, že to budeš co nejdřív zkoušet a podělíš se dojmy. Pro mě je zatím požitek z letu priorita a proto si počkám na HD s větším FOV. Dodávají to i s integrovaným RX, nebo je třeba si ho dokoupit ?
VSCharlie
Kontaktovat uživatele:

#397 Příspěvek od VSCharlie »

Jen tak jak je vyfoceno.
Brýle, jedna baterka s nabíjecími kablíky, propojovací AV kabely (ten svazek), pouzdro, útěrka a manuál.
Čili bez příjímače a headtracekru.
Heli

#398 Příspěvek od Heli »

Všichni špičkový a firemni piloti např. Dennis Borup J a jiní používaj FOV35 a vesměs a převážně Attitude.... měli možnost lítat nové HD FT ( sponsoring) ale radši se vracejí zpět k tomu co mají.
graup15

#399 Příspěvek od graup15 »

ST píše:Jasně, jsem na další poznatky z provozu těchto nových modelů taky zvědav. Ono jestli dát ca 365 euro nebo 500 euro za HD zase takový rozdíl není. doufám, že to budeš co nejdřív zkoušet a podělíš se dojmy. Pro mě je zatím požitek z letu priorita a proto si počkám na HD s větším FOV. Dodávají to i s integrovaným RX, nebo je třeba si ho dokoupit ?

Taky jsem zvědavý. To,že Dennis Borup J a jiní používaj FOV35 a vesměs a převážně Attitude neznamená nic. Každý má jiné oči a jiný obraz mu sedí a vyhovuje. Se někdy, až zase budu kutit v Ústí n Orlicí u tebe stavím. Ukážeš mi tvůj strojek.
Jo Stando. Myslíš,že bych tě ukecal o ohebný (měkčí) kabel na 2,4GHz? Už jsem dořešil tracking..konečně to funguje a tak se udělá konečná podoba pozemní stanice.
PS..Juan (circular wireless)má novou zajímavou patch anténu na RHCP. Sice zatím jen na 1,2GHz, ale určitě časem bude i na 2,4.
Mu písnu,jak to má v plánu.
VSCharlie
Kontaktovat uživatele:

#400 Příspěvek od VSCharlie »

Tak jsem právě skončil první pokusy s brýlemi.

Do mého alba na "rajčeti" jsem přidal pár fotek, jak to vypadá se "zbastlenými" čočkami.
Jak už jsem psal, byla to rychlovka a dvakrát mi "ujela ruka" ale naštěstí to nezasahuje do pohledu.
(Příště si dám větší pozor.. :? )
Taky právě nahrávám na youtube video z brýlí a pro porovnání to samé z Boscam HD 19+, trvá to jako hladovému sr....
U Boscamu si musím ještě pohrát s vyvážení bílé a měření expozice. Omylem jsem pro to video použil horší nastavení, je moc jasná obloha.
Video je sice jenom z mého kanclu a okna v práci, ale pro představu to snad postačí

Ale zpět k brýlím...
Když to shrnu, tak pro mě je to jenom jedno slovo "BOMBA" !
- "Tunel" tam sice je, ale není to tak strašné, žádné okno v dálce.
- Prosvítání přes bílý plast se taky nějak ztratilo, nic výsledný vjem neruší.
Možná na přímém slunci se to trochu projeví, ale "kšiltovka to bezpečně vyruší.
- Obraz ostrý jak víno a to po celé ploše - zbastlené dioptrické čočky fungují prfektně. :wink:
Čocky se ze začátku trochu mlží, ale časem se to spraví.
- Očnice trošku jsou tvrdší, ale to se časem taky poddá.
- FOV mi připadá dostatečné i když to není 46st. jako u HD.
Aspoň se lépe budou kontolovat letové údaje při okrajích.. :lol:
Obraz mi připadá o fous lepší než u tzv. verze1, ale vzhledem k chabé praxi se mohu plést.

Já jsem zatím spokojený... :D
Když to porovnám s tím, co je vidět v Dominátorech V2 a venku za letu na 7" FPV monitoru, tak je to "nebe a dudy"!
Tak videa se už nahrála, odkaz - https://www.youtube.com/channel/UCPwG9o ... pTk19socLw
Prosím omluvte obsah a zpracování, s brýlemi na nos jsem tápal jako slepec..
Udělal jsem sice dvě videa a to druhé jsem si už lépe připravil, ale když jsem vše uklidil a chystal jsem se na to video podívat, zjistil jsem, že nejde s flešky načíst.. :(
Moje chyba, že jsem použil starší flešku z foťáku - první, co jsem našel..
Musím se koupit nějaké nové .
Naposledy upravil(a) VSCharlie dne ned 14.09.2014 13:59, celkem upraveno 1 x.
ST
Kontaktovat uživatele:

#401 Příspěvek od ST »

Kupoval jsi je na Hobbykingu ?
jendabek

#402 Příspěvek od jendabek »

smazat prosím, spetl jsem si vlákno
Přílohy
1941319_767734096593596_2550867743167021250_o.jpg
10258174_767734103260262_308688782494367504_o.jpg
Naposledy upravil(a) jendabek dne sob 13.09.2014 16:42, celkem upraveno 2 x.
Petr_K
Kontaktovat uživatele:

#403 Příspěvek od Petr_K »

to jsou tz. eko brýle :-)
VSCharlie
Kontaktovat uživatele:

#404 Příspěvek od VSCharlie »

TO "ST"

Kupoval jsem je v EU.
Při současně nastavených cenách (v EU a mimo EU - porovnával jsem to ve více obchodech), "nula od nuly pojde"...
Výsledná nákupní cena Dominátora V2 mimo EU (v USD) a v EU (EUR), je po započtení cla a všeho okolo toho, stejná.
Rozdíly jsou kolem cca 100Kč
Pokud však započítám i cenu dopravy, vyjde nákup v EU, třeba v Německu (doprava za tři dny DHL - 8 EUR), většinou o dost levněji.
U některých prodejců (mimo EU), vyjde cena srovnatelné dopravy až o 50$ dráž.
Jak jsem už napsal, většinou - "nula od nuly pojde.."

Mimochodem víte, že existují DVĚ verze těchto nových Dominátorů V2?

1 - Původní Dominator V2.
-FOV 35°, al mizerná optika s problémy v ostrosti obrazu a staré zobrazovače.
Tato byla FtSharkem ztažena z prodeje, ale POZOR, někdo si ji ještě může koupit !

2 - Nová verze, někdy označovaná jako V2.1, nebo V2.2, ale taky se prodává pod označením Dominator V2.
- FOV 32°
- Nové zobrazovače a optika
- Jinak řešené umístění zobrazovačů a celé optiky (nevím, já to nepoznám, ale tvrdí to).
Ti co měli verzi s FOV 35° a nyní mají verzi s FOV 32° tvrdí, že by menší FOV, díky kvalitě novější optiky nepoznali.
(Osobně to však posoudit nemohu..)

A to je vše, co jsem se zatím dozvěděl. :roll:

P.S:
Jo mrkni na video (odkaz níže) a popřípadě napiš, co si o tom myslíš.
"Má angličtin nebýt moc dobrá" a někjak jsem neporozuměl co říkají o přijímači TBS a novém v5.8GHz od Fatsharku.. :(
- http://www.youtube.com/watch?v=HVPUIdJl3A0
ST
Kontaktovat uživatele:

#405 Příspěvek od ST »

Díky, já to mám v plánu taky koupit v EU, s tím ,že na 100% půjdu do těch Dominator HD. Ty jsou zatím jen pre order. Já to plánuju až na příští sezonu.
Odpovědět

Zpět na „FPV, točení videa a focení“