Dnešní bilance ...
... hořící LiPo za letu ve Vikoušovi
... vybuchlý regulátor YGE 150 za letu
... popálené prsty
... zachráněný zbytek Vikouše
... asi litr adrenalinu
To si takhle dneska poletuji s Vikoušem na takovém hezkém místě kus od Jičína a když jsem sklesal, tak přidám, že nastoupám. Asi po 2s motoru najednou konec. Motor stojí. Stáhnu plyn, který nereaguje a srovnám letadlo abych si mohl začíít dělat starosti, co se to děje. Najednou jakoby bouchnutí a černá stopa dýmu ... a kurv..... říkám si a chci zkusit, zda letadlo reaguje, že půjdu na zem. V ten moment ale černý dým zbělal a letadlo začalo nechávat úžasnou bílou stopu jako se dělá akrobatama ... no mc času obdivovat nebylo ... byl jsem asi ve 100m tak po kebuli na brzdách dolů (Chvála bohu a Daliborovi Vikouš až na ten dým letí naprosto způsobně), přistání krásné, hladké a k noze. Zahazuji vysílačku, z letadla stále hromada dýmu. Zkouším sundat pojistnout pásku na křídlech, abych se dostal dovnitř. Páska se ale trhá ... dopr... !!!!! .... popadnu křídla a urvu je z pásky silou, vrvu z letadla čumák ... baterka v něm bublá, je úplně roztavěná a rozteklá, smradu jak když se odkope selka ... ale zatím nehoří plamenem ... snažím se jí vyklepat a vyšťourat z letadla ... je žhavá .. roztavený obal se mi lepí na prsty a působí lehké zpuchýření, ale baterku z toho nakonec dostanu a odhazuji ... v ten moment ještě letmo blafne, ale už asi nemá moc co hořet, tak ji snadno hasím na trávě vodou z flašky a jdu sečíst škody.
Takže baterka je jasná .... nevydržel ani regulátor YGE 150

- křemíkové nebe - to byl asi ten černý dým ... je celý očernalý, obal pryč, desky rozpadlé ... trup zdá se bez poškození až na trochu nataveného obalu z LiPo (to jde dolů). Motor .... ten netuším (to se ještě uvidí ... UnisensE čidlo ... no od pohledu OK, ale zda žije netuším.
tolik bilance jednoho nedělního odpoledne a já budu muset zjistit kde je chyba ... zatím nemám ani šajna ... tak pár fotek jak dopadl Vikouš, když bylo po všem