High performance-prostě kompozity a vše technické

Větroně s pomocným elektromotorem a nejčastěji sklopnou vrtulí
Odpovědět
Zpráva
Autor
graup15

Re: High performance-prostě kompozity a vše technické

#301 Příspěvek od graup15 »

tomashr píše:Já jsem s trháním rámečku serva problém neměl, plocha je asi dostatečná a navíc jak jsem psal, zajišťuji to ještě těmi kapkami přes.

Ale v principu máš pravdu, kdysi jsem udělal kravinu, že jsem 5min epoxydem vlepil motorovou přepážku s Neu do Surprise 15 - ehm, viděl jsi už někdy, jak vypadá Castle Phoenix srolovaný (myslím doslova bez nejmenší nadsázky)?? Ale u serv to asi není tak horké.

Nejenom srolovaný, ale i motor kratší o 2cm :-) :-) Po dopadu z 300m do betonu rychlostí okolo 200km/h ...výsledek jak pod 10t lisem :-) :-)
H1N1
Kontaktovat uživatele:

#302 Příspěvek od H1N1 »

Mas to fakt super Dalibore. Az sem zacnu davat osazovani sveho MC asi ti zacnou padat chlupy i na nohou:-D
http://lee93.rajce.idnes.cz/Cabarna_13.6.08/
padák

#303 Příspěvek od padák »

Je tam Mega 22 20 3E
Carbon Minicorado, P 51 Hacker, YG COSY, Slowboat, SSL, Salpeter F3K, DX9, skipper.
Golfista

#304 Příspěvek od Golfista »

Používáte běžně u větroňů 6 serv v křídle? Mám starou FC-18 a nenapadá mě jak je naprogramovat. Nemáte nějaký typ?
Snažím se stavět letadla tak, aby i po havárii jsem se nemusel stydět za to, jak vypadají vevnitř.
graup15

#305 Příspěvek od graup15 »

No 6 serv běžně ne,většinou 4. Ale pro moji T14SG by nebyl problém ani 8 serv v křídle.
Holt budeš muset využít buď volné mixy co se dá a nebo updatovat rádio. To co máš je opravdu historie.
graup15

#306 Příspěvek od graup15 »

re..padák

Pustil jsem se to do reinkarnace té pryžovky. Né,že bych tuhle hnuso technologii miloval:-) Ale nenechám tě lítat s takovým bastlem,kdy bylo jen otázkou času kdy s tím zjebeš ,v horším případě někomu na hlavu.
Rc modelařina ..jako taková se jen s velkým entuziasmem dá nazvat spolehlivou, ale když to někdo ještě podpoří tím co jsi přivezl..je na průser zaděláno. Tak proto :-) :-)

Z reglu zmizely ty amatérsky připájené kablíky k měření napětí a přívody do reglu jsem taky vyměnil. Nechápu proč to pájel ten človíček na kabely,když může rovnou do konektoru???? Navíc obalené elektrikářskou páskou...
Přílohy
DSCN0304.JPG
DSCN0299.JPG
padák

#307 Příspěvek od padák »

žádné video a komentář ze ze záletu SSL ? :-)
Carbon Minicorado, P 51 Hacker, YG COSY, Slowboat, SSL, Salpeter F3K, DX9, skipper.
JirkaA
Kontaktovat uživatele:

#308 Příspěvek od JirkaA »

Co má pryžovka společného s kompozity, že to straší v tomto vlákně?
OK2WY
graup15

#309 Příspěvek od graup15 »

Pravda..tak to prosím přesuň..někam kam chceš.
Fotečky ze záletu SSL a video má kolega Jirka..

Jen se mi líbil ten :-) poměr:-) SSL a Corado. Ve srovnání na fotce je Corado opravdu pidi prcek :-)
Ale včera si zalítalo fantasticky. Ono taky byla termika jak na jaře.
Přílohy
DSCN0309.JPG
graup15

#310 Příspěvek od graup15 »

Teda když přijde správné počasí,tak je F5J velmi silný nástroj na termiku.Dnes při předávání SSL jsem si s ním naposledy, ale famozně zalítal. Asi se jen zřídka povede vytočit stoupák z 15m, pak i z 10m. Docela jsem se trefil s nastavením diferenciace a aspoň mně,se SSL řídí s pocitem lehkosti, ale přitom přesnosti . Parádní mašina!!!
Že bych do stáje ještě pořídil F5J? :-) :-) No zase mám nad čím přemýšlet.
Docela je výhoda ač to tak nevypadá,nevadí vůbec vůle na kormidlech. Letová rychlost je tak malá,že to nevadí. Takže se ani po delší době,kdy i sebelepší serva naberou vůle se s tím není třeba strasovat.

Též se mi líbí,že SSL má dostatečně prostorný trup na příjemnou zástavbu a instalaci udělátek jako je SkyAssistent,GPS a pod.

Za mně,to,že se povedlo majiteli koupit model na inzerát za velmi příjemnou cenu....trefa !!! Takže ať s ním strávíš mnoho hodin v termice!!

...............................................................................................................................................

re Corado..docela mi překvapilo,že moje 800g těžké Corado se dokáže rozjet na skoro 50m/s. Po rozjetí ze 400m kolmo dolů si ten prcek nabral 49,2m/s což je 177km/h. Super hračka!!!
Přílohy
DSCN0310.JPG
DSCN0308.JPG
ScreenHunter_01 Sep. 29 19.28.gif
jindraj
Kontaktovat uživatele:

#311 Příspěvek od jindraj »

Dnešní bilance ...
... hořící LiPo za letu ve Vikoušovi
... vybuchlý regulátor YGE 150 za letu
... popálené prsty
... zachráněný zbytek Vikouše
... asi litr adrenalinu

To si takhle dneska poletuji s Vikoušem na takovém hezkém místě kus od Jičína a když jsem sklesal, tak přidám, že nastoupám. Asi po 2s motoru najednou konec. Motor stojí. Stáhnu plyn, který nereaguje a srovnám letadlo abych si mohl začíít dělat starosti, co se to děje. Najednou jakoby bouchnutí a černá stopa dýmu ... a kurv..... říkám si a chci zkusit, zda letadlo reaguje, že půjdu na zem. V ten moment ale černý dým zbělal a letadlo začalo nechávat úžasnou bílou stopu jako se dělá akrobatama ... no mc času obdivovat nebylo ... byl jsem asi ve 100m tak po kebuli na brzdách dolů (Chvála bohu a Daliborovi Vikouš až na ten dým letí naprosto způsobně), přistání krásné, hladké a k noze. Zahazuji vysílačku, z letadla stále hromada dýmu. Zkouším sundat pojistnout pásku na křídlech, abych se dostal dovnitř. Páska se ale trhá ... dopr... !!!!! .... popadnu křídla a urvu je z pásky silou, vrvu z letadla čumák ... baterka v něm bublá, je úplně roztavěná a rozteklá, smradu jak když se odkope selka ... ale zatím nehoří plamenem ... snažím se jí vyklepat a vyšťourat z letadla ... je žhavá .. roztavený obal se mi lepí na prsty a působí lehké zpuchýření, ale baterku z toho nakonec dostanu a odhazuji ... v ten moment ještě letmo blafne, ale už asi nemá moc co hořet, tak ji snadno hasím na trávě vodou z flašky a jdu sečíst škody.

Takže baterka je jasná .... nevydržel ani regulátor YGE 150 :( - křemíkové nebe - to byl asi ten černý dým ... je celý očernalý, obal pryč, desky rozpadlé ... trup zdá se bez poškození až na trochu nataveného obalu z LiPo (to jde dolů). Motor .... ten netuším (to se ještě uvidí ... UnisensE čidlo ... no od pohledu OK, ale zda žije netuším.

tolik bilance jednoho nedělního odpoledne a já budu muset zjistit kde je chyba ... zatím nemám ani šajna ... tak pár fotek jak dopadl Vikouš, když bylo po všem :)
Přílohy
IMG_2300.jpg
IMG_2303.jpg
IMG_2308.jpg
IMG_2301.jpg
kovaco

#312 Příspěvek od kovaco »

8O Tak to je hnus. Mě zahořel regl ve Volcanu, ale naštěstí neshořel. Smůla a upřimnou soustrast.
Stork8 (3,82m),Maxi Swift(1,4m) /Futaba T18 SZ /Nabíječ CELLPRO POWERLAB 8/
Milan Nes
Kontaktovat uživatele:

#313 Příspěvek od Milan Nes »

tak alespoň velká gratulace k tomu jak si to zvládnul ... snad bude zbytek v pohodě ...
SOVA is YouR CO-pilot
Cesta je mým cílem .......

KLM RC Sovy // KPM Model Kit Kladno
jindraj
Kontaktovat uživatele:

#314 Příspěvek od jindraj »

Tak na soustrast to snad ještě úplně není :) - jen je na chvíli uzemněn

... letadlo je v principu bez škrábnutí a bude to jen o dílech. Regulátor je jasný. Baterku neřeším vůběc.

Ale strašně velká otázka je motor. Nevím totiž kde byla příčina celé příhody. Pokud to byl regulátor, tak holt jsem měl smolíka na kus i u dobré značky, ale dobrá zpráva by byla, že nový kus to vyřeší. Ale pokud reg odešel kvůli nějakému zkratu v motoru, tak to jednak bude na delší lokty, jednak se to bude blbě zjišťovat (a budu riskovat další reg) a kdyby to náhodou neuznali jako reklamaci, tak to bude i nechutně drahý. Zrovna to tu nad panákem promýšlím, loupu si zkytky baterky z puchýře na prstu a koukám po novém regu :) No Viking sice létat bez potíží bude, ale bojím se, že do vzduchu se dostane nejdřív tak na konci listopadu ...

no ještě že mám Optimu ... aktuálně jediný letuschopný stroj než zase opravím Vikouše
ST
Kontaktovat uživatele:

#315 Příspěvek od ST »

Zkoušel jsi protočit motor přes vrtuli, jestli není seklá převodovka ? No nic co by potěšilo, držím palce.
Nelítám vůbec s ničím a jen teoretizuju ...
Odpovědět

Zpět na „Elektrovětroně“