DJI - F305, F306, F308 Phantom 2

Fórum pro všechny DJI Phantomy.
Zamčeno
Zpráva
Autor
gardenroute

Dálkově ovládaný sklápěcí podvozek pro Phantoma

#1291 Příspěvek od gardenroute »

Dálkově ovládaný sklápěcí podvozek pro Phantoma
Pokud by to někdo chtěl řešit, tak by to brzy mělo být ke koupi (nyní jen předobjednávky).

Obrázek
Obrázek
Obrázek

Výhody :
- použití původního továrního podvozku
- funkčnost, na první pohled to nevypadá špatně
- řešen původní kompas, netřeba pořizovat combo GPS/kompas
- ovládání pomocí IOC přepínače, se zachováním jeho původní funkce (?), tzn. i se stávající setovou Tx
- možnost ovládání dalším kanálem s jinou Tx

Nevýhody :
- Rx antény jen prostrčené větracími otvory pro ESC, to je trochu nedomyšlené..., proč, když už řešili konzolu pro setový kompas nepoužili podobné řešení pro Rx anténu/antény, podobně jako mám např. na mém skládacím podvozku
- asi i přidaná hmotnost, zatím nezveřejněná
- cena 250USD je celkem dost :(

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=TNYo_lqPVfg[/youtube]
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
Dag2B3

Re: DJI - F305, F306 Phantom 2

#1292 Příspěvek od Dag2B3 »

Hmm, tak ten model co jsem viděl já se podobal těm tvým nožičkám Petře. Až se dostanu k počítači, tak se po nich podívám a dám sem link.
pivandrift

#1293 Příspěvek od pivandrift »

gardenroute

#1294 Příspěvek od gardenroute »

pivandrift píše:Já přemýšlím nad tímhle.
http://www.banggood.com/DJI-Carbon-Fibe ... 44063.html
Zajímavé, mimoch. ty červenočerné "foam packy" mám i na svém podvozku, je to šikovné :) , ale ani slovo, o tom jak to ovládají, a divné, že žádný obrázek na P, či nějaké video, jak je to na P funkční :(
Je podobný jako jiný na Banggoodu, ten tam má aspoň foto instalace, a info, že to zabere další kanál...
Dost často se takové podvozk y dělají s automatickým ovládáním na základě výšky od startu, poté to nepotřebuje další ovládací kanál...
Dag2B3

#1295 Příspěvek od Dag2B3 »

Já našel na e-bay něco podobného a taky žádný video.
http://www.ebay.com/itm/New-Carbon-Fiber-FPV-Tall-Landing-Gear-Skid-for-DJI-Phantom-2-Vision-Plus-FC40-/281424305211?pt=Radio_Control_Parts_Accessories&hash=item4186321c3b
hmm ale tyhle nohy nejsou zatahovací, to je jenom skládací do kufru.
gardenroute

#1296 Příspěvek od gardenroute »

Dag2B3 píše:Já našel na e-bay něco podobného a taky žádný video.
http://www.ebay.com/itm/New-Carbon-Fiber-FPV-Tall-Landing-Gear-Skid-for-DJI-Phantom-2-Vision-Plus-FC40-/281424305211?pt=Radio_Control_Parts_Accessories&hash=item4186321c3b
hmm ale tyhle nohy nejsou zatahovací, to je jenom skládací do kufru.
Hmmm... to vypada podobne jako ten muj, ale v mnoha detailech takové nedodělané :( Viz volně visící Rx anténa, upevnění kompasu... Ale co chtít za 33 USD, že :D

Proč nechceš jít do Simensays skládacího podvozku, jaký mám i já ? On by měl pasovat i na P2... Je s tím sice nějaká práce (není to instant výrobek), ale nic složitého :)

K dílům z 3D tisku ze Shapeways si jen dokoupíš pár CF trubek, nějaké šroubky a další bižuterii (něco ještě mám i v šuplíku), a vypadá to pěkně, skládá se to dobře, je to odolné a už mě to vydrželo 1,5 roku vč. velkého cestování s tím...
Je tam poté spousta místa zespodu, elegantně pořešené upevnění kompasu i Rx antény, nezabírá moc místa na bocích centrálního doku na baterii, a celkem i rozšiřovatelné - na zadní plato můžeš dobře navěšovat další avioniku (tím i Phantoma dovážit)... Já myslím, že to na P2 půjde, a mám i pocit, že to tak již řada pilotů P2 i realizovala.
Ptaak 1 EVO9
Ptaak 1 EVO9
Naposledy upravil(a) gardenroute dne pon 29.09.2014 15:46, celkem upraveno 1 x.
DJIvison

#1297 Příspěvek od DJIvison »

Hezké
inu, ale k čemu sklápěcí nožičky, když vespod je kamera a gimbal ?
MJX F45, Walkera Tali H500, DJI P3A
gardenroute

#1298 Příspěvek od gardenroute »

DJIvison píše:...Hezké inu, ale k čemu sklápěcí nožičky, když vespod je kamera a gimbal ?
A ono se to nějak vylučuje ? O tomto podvozku jsem tady psal asi před rokem a půl, takže jsi to asi nečetl. Tam se dozvíš "k čemu" :D Mimoch. to bylo v době, kdy žádné gimbaly pro Phantomy neexistovaly, a i se Zenmuse to pro příp. transport mimo hlavní přepravní kufr někde jen v lehkém baťohu (což jsem hlavně plánoval do malé 4místné Cessny letící do delty Okavanga, kam původně kufr nemohl) to žádný problém není, gimbal i s GP kamerou od Ptaaka odpojím během 15 sekund, jsou to 4 bumpery a jeden konektor... :D
Do kufru se mě díky skládacím nohám toho vejde výrazně více, než v běžné konfiguraci atd. atd., ale o tomto tato diskuze asi není, Daga zajímal také skládací podvozek (neelektrický), takže také ví "k čemu"... A pokud jsou ty "sklápěcí nožičky" navíc elektricky ovládané i za letu ? To jistě víš.
gardenroute

#1299 Příspěvek od gardenroute »

Do vlákna o "Nová GoPro HERO 4" jsem dal příspěvek se zajímavým videem s novou GP4 Black na P2ce (a s LightBridgem), tím je asi mj. zodpovězena řada otázek...
Je to víceméně technický test nějakého předprodukčního kusu, ale pěkně šlape na Zenmuse H3-xD s P2kou :) ...
Dag2B3

#1300 Příspěvek od Dag2B3 »

Viděl jsem na mobilu a v 2:14 mi přijde že Philip P2 nosí v ruce, ale to už má zmáklý Texmur při prudkých sjezdech. Přemýšlím o nacvakávacím držáku na copter pro pozemní záběry ( kde nemůžeš létat - dav lidí, interiéry budov atd...) Funkcí takový miniRonin. Kdo by měl zájem spolupracovat na projektu - ozvěte se na SZ ať to tu nezaplevelíme [emoji57]
gardenroute

#1301 Příspěvek od gardenroute »

Nebylo by Romane jednodussi pouzit nejaky 3-osy samostatny handheld gimbal (tzn. něco podobného, jako mas ty ten tycovy ve 2-osach), napr. tento FeiYu-Tech FY-G3Ultra 3-Axis Handheld Gimbal ? Uz dlouho o tom taky uvazuji, Ty ale myslis urcite na prenos pres L.B. do Cinemizeru, vid :) ?

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=qOuMNiSc8Qw[/youtube]
Dag2B3

#1302 Příspěvek od Dag2B3 »

ne, tohle je další krám, myslím nějaký kruhový držák, abys mohl pohodlně natáčet a využít gimbal z copteru, a pak odepnou držák a rychle vzlétnout (držák hodíš na záda)
http://www.bhphotovideo.com/c/product/8 ... g_Rig.html

v brejlích bych se při běhání zabil (nebo bych je musel mít jak Bartoška)
gardenroute

#1303 Příspěvek od gardenroute »

Jo, jako že by jsi běhal s celým Péčkem vč. gimbalu v nějakým "SteadyCamu" :mrgreen: ? Eéééé, fakt ? S brejlema by jsi se velmi rychle poblil, mám zkušenost z auta, a není to nic moc (těžká mořská nemoc), a ještě k tomu běhat, myslím, že by Ti museli po pár metrech dávat nějakou léčbu proti padoucnici :mrgreen:

Asi by to chtělo ještě jednu GP kameru, tohle dilema taky řeším, a až si koupím GP4 (a GP3 neprodám), tak ho ještě více prohloubím, protože nebudu vědět, kterou dám na Ptaaka, a kterou na handheld (ten bych tedy chtěl) :lol:
JirkaA
Kontaktovat uživatele:

#1304 Příspěvek od JirkaA »

co má posledních pět příspěvků společného s tématem vlákna? Má to vůbec něco společného s rcmanií? To zase bude hon na moderátora, až se to přesune někam kam to patří...
OK2WY
Dag2B3

#1305 Příspěvek od Dag2B3 »

V pohodě. Součástí P2 je kamera GoPro a v těchto příspěvcích se řeší využití této kamery při pozemním natáčení. Zda je výhodnější s P2 běhat (a neletět jako ve Philipově videu - obkroužení chodce), tak jak to praktikuje kolega Texmur, nebo pořídil handheld (steadicam) jako mám já. Takže se stále bavíme o praktickém využití alespoň třetiny P2. (a děkuji že jsi to rovnou nepřesunul)
Zamčeno

Zpět na „Coptery - DJI Phantom“