Stavba modelu z epp

Všechno co se týká lehkých modelů, slow a parkflyerů.
Odpovědět

Myslíte že je vhodný pohon pro halolet SPEED 300

Anketa končí za sob 07.05.2005 8:35

blbost
6
35%
šlo by to ale s převodovkou
11
65%
v pohodě
0
Žádná hlasování

Celkem hlasů: 17

Zpráva
Autor
Thunder

Stavba modelu z epp

#1 Příspěvek od Thunder »

Mám problém jak vyřešit upevnění kachní plochy v trupu modelu :?: :?: :?: myslím tím v čem by měla být upevněna. A ještě mám druhý dotaz: jaký motor by byl vhodný do takového věčího haloletu, ale zatím nevím kolik bude vážit :?: :?: :?: děkuji za rady
admin
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od admin »

Kachní plocha, bude-li plovoucí, tak třeba na uhlíkové trubce, která se bude otáčet v laminátových nebo překližkových kulisách nalepených zboku trupu.
Motor - to fakt musíš aspoň odhadnout, jak velký ten halolet bude. Obecně, do větších něco jako Rotex, Axi 2208..., Python 60. Do menších, Microtex, Python 40 atd...
tikef

#3 Příspěvek od tikef »

AXI 2208/34
Python 60

o tý třístovce ani nevažuj. má velkej odběr a je těžká a nedává dostatek výkonu
support slowflyers
Honza

#4 Příspěvek od Honza »

S tou třístovkou bys to mohl zkusit, ale počítej s tím, že to bude těžší a rychlejší než dnešní modely. V prvopočátcích halového létání se s tím létalo, zkus prohledat starší články o halovém létání.
Thunder

#5 Příspěvek od Thunder »

Díky vsem já teda používám termín "halolet" ale nejspíš s tím budu lítat stejně venku. Jo a tu kachní plochu mám taky vyrobit z epp :?: :?: :?:
amerlock

#6 Příspěvek od amerlock »

Třístovku bych zas tak moc nepodceňoval.Je sice těžká,ale pro začátek,když člověk nemá zrovna peníze na stříďáka,je použitelná. Můj pyloňák+třístovka s převodem MP jet 5:1+vrtule 9/7=useknuté ocasky u pyloňáka Tomáše Ciniburka a druhé místo v pylonech..... :lol:
A pokud to má být éro hlavně na ven,tak je to v pohodě.Jo a bylo to ve Vyškově... :D
TomasC
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od TomasC »

A von se s tím ještě vytahuje. :wink: již jsem podnik opatření :D

300 je v pohodě. S převodovkou bez problémů. Jen doporučuji pouze 2 články. Na 3 jde rychle do háje.
Wozembouch

#8 Příspěvek od Wozembouch »

amerlock píše:Třístovku bych zas tak moc nepodceňoval.Je sice těžká,ale pro začátek,když člověk nemá zrovna peníze na stříďáka,je použitelná. Můj pyloňák+třístovka s převodem MP jet 5:1+vrtule 9/7=useknuté ocasky u pyloňáka Tomáše Ciniburka a druhé místo v pylonech..... :lol:
A pokud to má být éro hlavně na ven,tak je to v pohodě.Jo a bylo to ve Vyškově... :D

Nemáš náhodou změřeno kolik to bere A ?
Já mám čerstvě koupenou Speed300 + MPJ 5:1, ale regl jen na 6A.
Planuju tam vrtuli 8/6 nebo 8/4.3
Ma to byt nahrada za speed 280...
amerlock

#9 Příspěvek od amerlock »

No,s vrtulí GWS HD 10/6 to bralo z dvoučlánku K1500 cca 8A A honil jsem to původně reglem od Potenskýho 4,5A.Myslím,že když tam dáš 9/5 tak by proud mohl být na zemi okolo 7A což šestiampérovej regl určitě chvíli snese.

Tomáši,to by mě zajímalo jaký opatření to je....Že by ocasky z ocelového plechu? :D
Mi to nedalo,prostě jsem se musel pochlubit,jak se likviduje konkurence,když má člověk pořádnej pohon... :D :lol:
Wozembouch

#10 Příspěvek od Wozembouch »

amerlock píše:No,s vrtulí GWS HD 10/6 to bralo z dvoučlánku K1500 cca 8A A honil jsem to původně reglem od Potenskýho 4,5A.Myslím,že když tam dáš 9/5 tak by proud mohl být na zemi okolo 7A což šestiampérovej regl určitě chvíli snese.

hmm tak to me docela prekvapuje, sem cekal ze to bude zrat mnohem vic. O vejkendu snad najdu cas a zmerim to. Jeste se bojim co na to budou rikat baterky. Mam Lionky Panasonic CGR18650A [4A ~ 6A max]. Obavam se ze budu potrebovat novou sadu...
Odpovědět

Zpět na „Pomalu a v hale“