DJI NAZA pokračování

Řídící desky, updaty FW, GPS, přenos dat souvisejících s copterami
Zamčeno
Zpráva
Autor
Peta1191

Re: DJI NAZA pokračování

#1141 Příspěvek od Peta1191 »

paegas123 píše:Ahoj mám teď nově Nazu-M V2 v setu s F450 ještě jsem ji ani nezalítl jen jsem zkoušel doma nanečisto.Vše funguje jak má teda snad jen jsem se trošku zalekl jedné věci. Konkrétně ,kolega má Nazu lite , po odarmování motorů se motory lehce roztočí a on přidává plynule plyn motory začnou zvyšovat otáčky a koptera vzlétne ,prostě klasika. Když jsem zkoušel mojí Nazu-M V2 tak jsem odarmoval motory se lehce roztočili , já přidával lehce plyn a ono se nic nedělo až jsem plynem vyjel cca do 50-55% tak koptera sama začala plynule přidávat plyn a koptera sama vzlítla do cca 1m a tam se zastavila, nadále jsem přidáváním a ubíráním plynu už plynule kopteru řídil. Je tento jev zcela normální že sama vzlítne? Co jsem tak našel videa na DJI innovations taky to vypadá že je to normální ale raději se zeptám. Připomínám že Nazu mám novou a už po vybalení má ten nejnovější firmware 4.02. Ještě jedna věc dá se tato funkce nějak vypnout respektive přepnout na klasiku? Neříkám že je tato funkce špatná ale jen tak pro informaci.
Ještě chci napsat že koptera má set motoru a reglu E300 a regly jsem nijak nenastavoval nekalibroval a mám takovej pocit že to mají napsaný i v návodu že se kalibrovat nijak nemusí.

Díky za vysvětlení teda pokud někdo dokáže pomoct.

Automatický start. Je to normální funkce a pokud se nepletu, vypnout se nedá
Vlasta2

#1142 Příspěvek od Vlasta2 »

dj_krata píše:hezký den pánové,
chtěl jsem se zeptat jestli nevíte čím to muže být... v režimu stabilizace s GPS copter nedrží na místě lítá si kde chce i když kontrolka blikala že GPS se načetla.A v režimu jen stabilizace copter letí šikmo do zadu jako kdy by nebyl vytrimovaný? děkuji za rady a tipy.

Dlouhé zelené blikání znamená to,že si Naza načetla home point, event. azimut pro course lock a tudíž i nachytala min. 6 satelitů, jinak se nic nezapíše. Pak by to mělo držet na místě + - ve všech 3 osách. Záleží ovšem na místě kde se lítá. Když klesne počet satelitů pod 6 nebo jsou odrazy, tak to cestuje. Jinak nevím. Trochu záleží i na tom, co znamená, že si lítá kde chce....... Zkusil bych start na úplně jiném místě, když to bude stejné, tak je něco s GPS.
V atti to vždy cestuje někam a musí se to upáčkovat. Většinou to drží jen výšku. V případě úplného bezvětří a opakovaného letu na stejném místě, tak když to bude cestovat pořád stejně - stejný směr, asi by to šlo částečně trimovat, ale nezkoušel jsem to. V Naza nastavení se s tím nic dělat nedá. Předpokládám, že je udělaná kalibrace atd. ......
Asi jsem moc neporadil :(
Hexagon

#1143 Příspěvek od Hexagon »

paegas123, ano je to normalne, ja mam moju DX8 nastavenu tak, ze mam plynovy knipel v strede, nahodim motory klasicky, pruziny vratia oba kniple do stredu a nic sa nedeje. Ked pridam plyn (nad 50%) koptera zacne stupat, ked nastupam do pozadovanej vysky jednoducho pustim plyn, pruzina ho vrati do stredu a ono to ostane visiet. Teda vertical gain mam nataveny tak, aby to v strednej polohe viselo. Riadim pravou pakou t.j. dopredu dozadu a tocenie okolo vertikaly (smerovka). Osobne mi je tento sposob najpohodlnejsi.

Co sa tyka vypnutia a zapnutia tejto funkcie to bohuzial neviem, nemal som dovod sa o to zaujimat
Modelár, ktorý lieta bez nehody, lieta pod svoje možnosti... :-D
gardenroute

#1144 Příspěvek od gardenroute »

Ano, NAZA má již nějakou dobu semiautomaticky start s podporou centrování kniplu plynu...
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
Hexagon

#1145 Příspěvek od Hexagon »

Chalani, mam este jeden zaujimavy postreh ohladom GPS NAZA V2. Lietal som predvcerom vcera aj dnes, na presne tom istom mieste plus minus par metrov a v piatok a sobotu mi pri kazdom z 3 letov NAZA chytila vsetky satelity a to pocas takmer uplne zamraceneho pocasia. Dnes aj ked je trochu oblacno, ale svieti slnko a ono to nie a nie chytit vsetky satelity (1x preblikava cervena). Tiez sa mi stalo pocas uplne jasneho slnecneho dna ze preblikavala 1x cervena. Stava sa to aj Vam? Tipoval by som presne opacne chovanie mikrovln z GPS satelitov. :?
Modelár, ktorý lieta bez nehody, lieta pod svoje možnosti... :-D
Torm

#1146 Příspěvek od Torm »

Ono hodně záleží i na aktuálním počtu satelitů nad radiovým horizontem, to se během času neočekávaně silně mění.
Q500 Multiwii 2.3 tištěný rám, Q666 Multiwii 2.2, Q750 Naza flash V2
TGY 9X, OSD, FPV
paegas123

#1147 Příspěvek od paegas123 »

Děkuji moc za vysvětlení. Myslím si že je ten auto start velice dobrá funkce ale podle mě by tam měl být i možnost to vypnout a startovat klasicky.
Ještě bych měl jednu otázku. Rádio mám Graupner MC-20 Hott který má samozřejmě fail-safe (FS). Jak mám ten Fail-safe v rádiu nastavit aby se to s nazou nehádalo. Třeba příkladem když mi vypne ať chtěně nebo nechtěně vysílač, tak přijímač přechází do FS. V nastavení FS je možnost FS pos/hold nebo to vubec nemám řešit
Vlasta2

#1148 Příspěvek od Vlasta2 »

FS v menu na vysílačce vůbec neřeš a nepoužívej. To je úplně něco jiného než FS v Naza. Nalaď si pouze podle Naza asistenta, aby ti správně běhal třípolohový přepínač a při vypnutí vysílače ti to skočilo v asitentovi do FS a dál nic.....
JosefSvejk

#1149 Příspěvek od JosefSvejk »

Hexagon píše: Lietal som predvcerom vcera aj dnes, na presne tom istom mieste....Tipoval by som presne opacne chovanie mikrovln z GPS satelitov. :?

Satelity GPS nejsou geostacionární, takže jejich "dostupnost" se mění.
gardenroute

#1150 Příspěvek od gardenroute »

paegas123 píše:...Děkuji moc za vysvětlení. Myslím si že je ten auto start velice dobrá funkce ale podle mě by tam měl být i možnost to vypnout a startovat klasicky....
Před tímto upgrade firmware (myslím někdy v pol. loňského léta) měla koptéra trochu tendenci se při startu převracet (zvláště nějaká nevyvážená či v silnějším větru), a rovněž přidávání plynu při startu je velmi užitečné, důvod k nějakému "vypínání" toho vylepšení určitě není na místě. Pokud se Ti to nelíbí, je možné použít NAZA Manual letový režim :)
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
dj_krata
Kontaktovat uživatele:

nastavení zisku naza-m V2, dji f550

#1151 Příspěvek od dj_krata »

Hezký den pánové,
chtěl jsem se zeptat jaké je optimální nastavení zisku.s váhou kolo 2400g , mám DJI F550 vše setové , dji vrtule 10,38 , regulatory opto 30A , motory 2212/920KV , baterky 5000mAh 3S , váha okolo 2400g ( podvozek,gimbal,goPro , externí baterky 3s 1300mAh na napájení gimbalu a pozičního osvětlení) nyní mám nastaveno 160,160,130,120,120,120.
A ještě mám jeden problém už se mi asi dvakrát stalo že copter se rozhoupe a pak nekontrolovatelně klesá dolu a nereaguje ani na přidání plynu,nově mám ještě jeden problém že copter v rezimu att když pustím páčky letí šikmo dozadu.(přitom by měl viset na místě)
Ještě bych chtěl koupit nové vrtule co říkáte na graupner e-props 10x5 má někdo zkušenosti s provozem na f550?
JR DSX7, T-Rex 450PRO FBL beastX , T-Rex 600 EFL beastX , RC-Factory Sbach , DJI f550 naza-m V2
Thomass4841

Naza v2 - "zmrazeni vysky"

#1152 Příspěvek od Thomass4841 »

Ahoj, rad bych se zeptal, zda u vyse zminene elektroniky neexistuje nejaka funkce pro "zmrazeni" vysky. Chtel bych obcas neco obletet a natocit to z pomerne male vysky a soustredit se predevsim na natoceni a polohu copteru vuci objektu a obcas si nechtene hnu s plynem a nevsimnu si, ze copter zacal klesat (nebo stoupat, coz je ten mensi problem).

Dekuju
JosefSvejk

Re: Naza v2 - "zmrazeni vysky"

#1153 Příspěvek od JosefSvejk »

Pokud se stejným rádiem neřídíš jiné modely, můžeš si dát aretaci středu plynové páčky. Nebo můžeš na rádiu nastavit letový režim na přepínač. Potom nastavit v SW naza V2.
Thomass4841

#1154 Příspěvek od Thomass4841 »

JosefSvejk píše:Nebo můžeš na rádiu nastavit letový režim na přepínač. Potom nastavit v SW naza V2.

Mohl bys mi prosím tohle nějak upřesnit? Znamená to, že plynový knipl nahradí přepínač, který vynese copter jen do určité výšky?
dt

#1155 Příspěvek od dt »

To bylo asi myšleno tak, že nejprve vyletíš do požadované výšky normálním způsobem a pak si na vysílači přepneš letový režim tak, že v něm je křivka plynu vodorovná čára v nule. Takže můžeš plynem hýbat jak chceš a nic se neděje.
Takhle blbý nápad jsem měl jenom jednou. Ono to funguje přesně do doby, než potřebuješ náhle změnit výšku například proto, že ti do letové trasy z ničeho nic například vyrostl keř. Instinktivně škubneš plynem nahoru a co se stane? Nic. :wink: Pak záleží na tom, jestli mezi nadávkama honem honem stihneš najít správný přepínač a uvést plynovou páku opět do života dřív, než se vegetace v kolizním kurzu přiblíží na dosah listů vrtulí.

Já jsem ten problém nakonec vyřešil zvětšením aretace plynové páky. Teď jde poměrně ztuha, takže hnout s ní omylem jde jenom hodně těžko.
Zamčeno

Zpět na „Coptery - elektronika“