DJI - F305, F306, F308 Phantom 2

Fórum pro všechny DJI Phantomy.
Zamčeno
Zpráva
Autor
gardenroute

Re: DJI - F305, F306 Phantom 2

#1336 Příspěvek od gardenroute »

Pokud nebudeš vrtat (starší P2 bez díry pro 3D gimbal), budeš muset nohy vyměnit, či prodloužit. V tom případě se z toho stane vysoká "koza" s tendencí se převracet, s takovým vysokým (pevným) podvozkem může být problém u některých kufrů - je třeba to vyzkoušet...

K odstranění možného vzniku Jello efektu si přečti souhrn rad k Jello a jak na jeho eliminaci v mém blogu, pravděpodobně se Ti objeví. Jsou tam i konkrétní rady pro P2 a H3-3D.
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
artus

#1337 Příspěvek od artus »

gardenroute píše:Pokud nebudeš vrtat (starší P2 bez díry pro 3D gimbal), budeš muset nohy vyměnit, či prodloužit. V tom případě se z toho stane vysoká "koza" s tendencí se převracet, s takovým vysokým (pevným) podvozkem může být problém u některých kufrů - je třeba to vyzkoušet...

K odstranění možného vzniku Jello efektu si přečti souhrn rad k Jello a jak na jeho eliminaci v mém blogu, pravděpodobně se Ti objeví. Jsou tam i konkrétní rady pro P2 a H3-3D.

diky
PROCHOR

#1338 Příspěvek od PROCHOR »

Ahoj, nemáš někde nějaké video, na které, je vidět rychlost a plynulost změn náklonu H3-3D na Tvé P1ce ? Jak nastavuješ režimy gimbalu (třeba Follow Me či FPV), jde to to vůbec nějak s P1 Assistantem? Je to ta kontroverzní věc, o které jsme spolu mluvili na PPPPPPPPP (na pohled to nevyopadalo špatně, ale chtěl bych to vidět na videozáznamu), než to překlopím do 3D před zimní expedicí, chci si být jistý, že víc neztratím tím upgradem, než získám, díky. Klidně do SZ.
S Yaw vybočením se dnes dokážu lépe či hůře srovnat v postprodukci. Díky. P.
Sorry za OT v P2 sekci.

Petře je to kompromis. Náklon 3D gimbalu je podstatně horší, v asistentovi P1 se mi nepodařilo nastavit nic. U 2D byl náklon plynulý s měkkým startem a dojezdem. Při rychlosti cca 6m/s a větší se občas utrne do strany(pouze v režimu GPS-ATTI, v ATTI bez GPS se neutrne ani při rychlosti 14m/s). Pak jsou tady výhody - při letu do jakékoli strany je obraz perfektně stabilizovaný ve všech osách, otočení je bez zpětného zákmitu a třeba statický obraz na místě se opravdu nehne. Video má pouze upravený kontrast, jinak bez úprav. Snad nevadí, že to nedávám do SZ. Mohlo by to zajímat i ostatní.
http://youtu.be/8pDiL_ermYY
Phantom 1 v trupu 2, GoPro 4BE objektiv 5,4mm, Zenmuse H4-3D, iOSD mini, vrtule 9443
gardenroute

#1339 Příspěvek od gardenroute »

PROCHOR píše:Petře je to kompromis. Náklon 3D gimbalu je podstatně horší, v asistentovi P1 se mi nepodařilo nastavit nic...
Díky moc, ten tilt je tristní :?, a asi řešitelný jinou Tx s programovatelnými výchylkami, na P2 se mě kvůli tomu přecházet nechce, nic jiného by mě to nepřineslo (mám ale další možné úpravy setové Tx, které by to mohly vyřešit).

Tzn. že asi ani režimy YAW chování (FPV, Follow-Me) nebudou nastavitelné, v jakém to tedy deafultně je nastavené ? Vypadá to na Follow-Me, ale v té ukázce bohužel nemáš žádný dopředný let s plynulou zatáčkou, kde by se to dalo jasně poznat...

Ten záškub v cca 8 sec. co to je ? To je ten zákmit ve větru ?

Máš to navěšené na původním GCU od 2D Zenmuse, nebo na upgrade základní desce ?
Když tak to přeneseme do P1, kdyby to tady bylo OT, ale možná to bude zajímat i další...
Václav Procházka

#1340 Příspěvek od Václav Procházka »

Ten záškub v cca 8 sec. co to je

Ten záškub mi to také párkrát z ničeho nic udělalo.
PROCHOR

#1341 Příspěvek od PROCHOR »

Díky moc, ten tilt je tristní :?, a asi řešitelný jinou Tx s programovatelnými výchylkami, na P2 se mě kvůli tomu přecházet nechce, nic jiného by mě to nepřineslo (mám ale další možné úpravy setové Tx, které by to mohly vyřešit).

Mám to na upgrade desce. Ten záškub nechápu, vítr totiž nefoukal. Vždy se to utrhne pouze vlevo. Když vypnu GPS, tak se to nestane.
Phantom 1 v trupu 2, GoPro 4BE objektiv 5,4mm, Zenmuse H4-3D, iOSD mini, vrtule 9443
gardenroute

#1342 Příspěvek od gardenroute »

PROCHOR píše:...Mám to na upgrade desce. Ten záškub nechápu, vítr totiž nefoukal. Vždy se to utrhne pouze vlevo. Když vypnu GPS, tak se to nestane...
Tzn. že asi ani režimy YAW chování (FPV, Follow-Me) nebudou nastavitelné, v jakém to tedy deafultně je nastavené ?
PROCHOR

#1343 Příspěvek od PROCHOR »

gardenroute píše:Tzn. že asi ani režimy YAW chování (FPV, Follow-Me) nebudou nastavitelné, v jakém to tedy deafultně je nastavené ?

Nastavit se na P1 asi nedá nic. Při zatáčení se chová takhle http://youtu.be/YOewIuKH6zY.
gardenroute

#1344 Příspěvek od gardenroute »

PROCHOR píše:"gardenroute" = Tzn. že asi ani režimy YAW chování (FPV, Follow-Me) nebudou nastavitelné, v jakém to tedy deafultně je nastavené ?

Nastavit se na P1 asi nedá nic. Při zatáčení se chová takhle http://youtu.be/YOewIuKH6zY.
Diky Petre, vypada to na followme, v FPV to nedrzi tvrde horizont a klopi to spolu s Phantomem.
P2kari, jaky rezim mate na 3D Zenuse jako default po instalaci, nez jste to třeba zmenili ?
texmur

#1345 Příspěvek od texmur »

normální režim tam byl po instalaci - FPV režim jsem ze zvědavosti ručně přepínal v asistentovi
Phantom 4, ipad air2 cellular, tracker RF V16
gardenroute

#1346 Příspěvek od gardenroute »

Takže standard je Follow-Me ? OK.
texmur

#1347 Příspěvek od texmur »

gardenroute píše:Takže standard je Follow-Me ? OK.

takto je to default
Přílohy
Bez názvu.jpg
Phantom 4, ipad air2 cellular, tracker RF V16
gardenroute

#1348 Příspěvek od gardenroute »

OK, díky Tome, takže standard je Follow-Me, FPV se musí zaškrtnout...
gardenroute

Dálkově ovládaný sklápěcí podvozek pro Phantoma

#1349 Příspěvek od gardenroute »

Dálkově ovládaný sklápěcí podvozek pro Phantoma podruhé
Asi před 14 dny jsem tady psal o chystaném elektricky dálkově sklápěném podvozku pro multikoptéry Phantom 2 a Vision. Podvozek se mezitím již dostal do prodeje za 249 $USD, což je poměrně dost, ale své zákazníky si to asi najde, zvláště po příchodu nové kamery GP4 na trh. Nová GoPro 4 totiž podporuje vysoké snímkové rychlosti na vysokých rozlišeních, nicméně ty nejvyšší FPS umí jen v režimu Wide. A to by mohl být kámen úrazu při použití na Phantomovi, neboť s tímto extrémně širokým záběrem se do obrazu dostane i podvozek (při sklopení kamery tak, aby nezabírala i vrtule). Pokud se tedy chceme vyhnout postprocesovým crop úpravám (s nutností natáčet vždy ve vyšším rozlišení, než bude finální render), tak jedinou možností je právě sklopný podvozek, který se sklopí až po vzletu.

Problém s tím, že setová Tx od Phantoma má jen 7 kanálů, takže podvozek není čím dálkově ovládat vyřešil vývojář tím, že serva podvozku jsou ovládaná speciálním kontrolérem, vřazeným mezi přijímač, NAZA a serva, který umí rozlišit 3x a 2x přepnutí IOC přepínače (pod sklápění podvozku nahoru a dolů), bez toho, že by byla nějak ovlivněna jeho hlavní funkce.

Podvozek se tedy již prodává na webu RC Depot, a byla zveřejněna nová 2 videa, zajímavé je zejména z instalace podvozku, což zvládne i ten nejméně zkušený pilot - modelář.

Instalace podvozku do Phantoma 2 s originální setovou TX
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=As6Ixk3HCnQ[/youtube]

Letová ukázka
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=UlbKpynUzmo[/youtube]
hravec

#1350 Příspěvek od hravec »

ta cena je pěkná darda...

Výstřižek.JPG
Naposledy upravil(a) hravec dne pát 10.10.2014 22:27, celkem upraveno 1 x.
F306 Phantom 2 s H3-3D, FPV 5,8 GHz 400 mW, 7" monitor diverz., iOSD mini, MarcoPolo, Waterbuoy
Zamčeno

Zpět na „Coptery - DJI Phantom“