DJI - F305, F306, F308 Phantom 2

Fórum pro všechny DJI Phantomy.
Zamčeno
Zpráva
Autor
gardenroute

Re: DJI - F305, F306 Phantom 2

#1366 Příspěvek od gardenroute »

artus píše:díky, žluté doma mám ( tak je ta zkusím nacpat )

pořád to dělá, ale nechce se mi vracet k ...
Provedl jsi vse doporucovane proti jello efektu, jak popisuji ve svem blogu? Zejména perfektní vyvazeni vrtulí?
Něco ti tam ty vibrace vytváří, možná také motor...
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
gardenroute

#1367 Příspěvek od gardenroute »

hravec píše:... ušoulat do malinkého válečku o průměru dírky silentbolku, aby šel volně šoulek zastrčit, srovnat konce, aby byl stejnoměrně zastrčen (zadní není třeba ty jsou nadoraz na břichu fantoma) a chvilku počkat, krásně "nabobtná" a vyplní celý kulový prostor silentbloku...
Perfekt tutoriál[emoji3]
artus

#1368 Příspěvek od artus »

Vrtule jsem nevyvažoval, zatím nemám na čem. Od P1 se to trochu liší ( vyvažovačka ).
JosefSvejk

#1369 Příspěvek od JosefSvejk »

K vyvažování nepotřebuješ nutně vyvažovačku. Já ji taky u koptér nepoužívám, vyvažuju přímo na stroji podle ucha a vibrací, které cítím v ruce. Funguje to neuvěřitelně dobře. Výhodou je i to, že vyvažuješ celou sestavu motor - unašeč - vrtule.
artus

#1370 Příspěvek od artus »

to je úžasné, taky bych to chtěl umět

JosefSvejk píše:K vyvažování nepotřebuješ nutně vyvažovačku. Já ji taky u koptér nepoužívám, vyvažuju přímo na stroji podle ucha a vibrací, které cítím v ruce. Funguje to neuvěřitelně dobře. Výhodou je i to, že vyvažuješ celou sestavu motor - unašeč - vrtule.
dt

#1371 Příspěvek od dt »

artus píše:to je úžasné, taky bych to chtěl umět

Každý to umí. A mimochodem postup tady na rcmanii byl popsaný už několikrát.
hravec

#1372 Příspěvek od hravec »

tak už jsem na H3 - 3D také bez "kurvadrátu", dnes došla destička s konektorem hero bus - nakonec jsem použil část gimbaku H3 - 2D a výsledek je toto
PA140001.JPG

jediné co jsem musel udělat, tak jehlovým pilníčkem trošinku zmenšit rozměry aby destička pěkně zapadla, stejně tak malinko zvětšit pilníčkem otvory (ta menší) pro distanční čípky které jsou na těle gimbalu a hlavně jsem musel kousek těla gimbalu zevnitř odvrtat neb na destičce od Číňanů je nějaký brouk, který znemožnil dosednutí
$_12.JPG

následně jsem provedl úpravu co mi poradil texmur, tedy lépe jsem přiletoval stínění konektoru k destičce a následně brouka a ostatní ze spolu (tedy i ono proletování) přelakoval bezbarvým lakem na nehty kvůli odizolování

vše funguje jak má, níže pro porovnání 2D a 3D gimbalu ze spodní části, kde 2D má (již zde ve vlákně zmiňovaný) hrb a hlavně zevnitř závity takže není třeba řešit matičky nebo jiné upevnění (nicméně asi né každý má k dispozici havarovaný H3 - 2D gimbal jako jsem měl já a tím ještě jednou děkuji mouchánkovi za dar
PA140002.JPG
F306 Phantom 2 s H3-3D, FPV 5,8 GHz 400 mW, 7" monitor diverz., iOSD mini, MarcoPolo, Waterbuoy
hravec

#1373 Příspěvek od hravec »

a zde ještě pro srovnání hmotnosti 2D a 3D desky gimbalu pro upevnění GoPro kamery - snad to nebude dělat problém, naopak si myslím že tím vyřešit dovyvážení polarizačního filtru od texmura, který na GoPro kameře mám
PA140003.JPG
PA140004.JPG

Pozn.: originální hero bus konektor z H3 - 2D je oproti destičce od Číňanů skoro o 2 g lehčí, bohužel ten od mouchánka má zlomený přívodní plochý káblík
F306 Phantom 2 s H3-3D, FPV 5,8 GHz 400 mW, 7" monitor diverz., iOSD mini, MarcoPolo, Waterbuoy
gardenroute

#1374 Příspěvek od gardenroute »

artus píše:Vrtule jsem nevyvažoval, zatím nemám na čem. Od P1 se to trochu liší ( vyvažovačka ).
Pokud nemáš vyvážené vrtule (což je zcela fundamentální), nemá tady dále smysl řešit Tvé potíže s vibracemi či jello efektem. To je skutečně nezbytné, a vypadá to, že jsi si to tady (a v P1 vlákně, kde jsem začínali) vůbec nepročetl, neprostudoval. To je škoda, protože jsi si mohl řadu problémů ušetřit...
Vyvažuj to na standardní univerzální břitové vyvažovačce s použitím té pomocné tyčky, kterou pořídíš na webu, nebo si ji nech od někoho vysoustružit. I o ní zde bylo mnoho napsáno (já osobně, i kluci, co si jí pořídili).
Takže pohledej a postuduj, a uvidíš, že na to přijdeš, a odstraníš to vše nežádoucí.
gardenroute

#1375 Příspěvek od gardenroute »

hravec píše:tak už jsem na H3 - 3D také bez "kurvadrátu"...
Pěkná práce :)
gardenroute

Gimbal + RC FrSky Taranis + FS Dominator s headtracker modul

#1376 Příspěvek od gardenroute »

Uvažuji již nějakou dobu o upgrade Tx na FrSky Taranis, nechci tady rozebírat její techn. vlastnosti (má tu samostatné vlákno a asi i dobrou CZ podporu od lidí odtud), ale je to za celkem dobré prachy (Futaba se mě zdá extrémně předražená, a to i z druhé ruky), má to telemetrii v základu (což může být i vedle OSD využitelné), zvukový/hlasový výstup (výborné na timer, vario a třeba hlášení stavu přepnutí přepínačů na Tx), možnost centrování plynu a hlavně programování na vysoké úrovni atd.

Již nějakou dobu sleduji na PP vlákno o Futaba T8FGS a jejích výborných modifikacích pro P1/P2, zejména pro různé "chytré" ovládání YAWu (což mám udělané i na své setové Tx), ale zejména pro různé funkce k ovládání gimbalu či létání kolem POI. Vše by mělo jít i na Taranisu, viděl jsem nějaká nastavení k tomu.

Co mě ale začalo zajímat (ačkoliv jsem se na to dříve díval trochu skepticky), je možnost spolupráce Taranisu a brýlí FS Dominátor v případě osazení brýlí headtracker modulem, což by možná šlo přes přepínač na Tx využít pro řízení náklonu gimbalu alternativně vedle klasického ovladače (páčka, slider, pot) na Tx. Pokud by to šlo dobře nastavit, pro natáčení by to byla skvělá vychytávka, která ruce uvolní jen pro přesnou pilotáž.
hravec

Re: Gimbal + RC FrSky Taranis + FS Dominator s headtracker m

#1377 Příspěvek od hravec »

gardenroute píše:... zejména pro různé "chytré" ovládání YAWu (což mám udělané i na své setové Tx), ale zejména pro různé funkce k ovládání gimbalu či létání kolem POI. Vše by mělo jít i na Taranisu, viděl jsem nějaká nastavení k tomu.

Peťo, nchceš přidat návod do svého blogu? .... u Tebe se pak příjemně hedá....

ješté dotaz, co je pravda že nastavení kanálu juperama na Tx Boscanu pro FPV je obráceně než na návodu? zjitil jsem že mi nesedí nastavené číslo kanálu s číslem kanálu zobrazovaným na displeji FPV příjmače ....
texmur

#1378 Příspěvek od texmur »

co je pravda že nastavení kanálu juperama na Tx Boscanu pro FPV je obráceně

no já to mám obráceně - prostě Číňan prohodil černou a bílou barvu při tisku nálepky :lol:
jinak tem mod 30% na YAW je fakt paráda...
Phantom 4, ipad air2 cellular, tracker RF V16
gardenroute

YAW30 mod znovu...

#1379 Příspěvek od gardenroute »

pivandrift píše:YAW30 mod...Tak jsem tuto upravu také zrealizoval a podle prvního krátkého testu to vypadá výborně. Zvláště pro mé nešikovné prsty je to super pomocník. :D Díky gardenroute...
hravec píše:"gardenroute"- ..."chytré" ovládání YAWu, což mám udělané i na své setové Tx...
...Peťo, nchceš přidat návod do svého blogu? .... u Tebe se pak příjemně hedá....
texmur píše:...jinak tem mod 30% na YAW je fakt paráda...

Je to tam, tzn. v mém zdejším blogu, a také i původní příspěvek ve vlákně P1, kdyby někdo hledal "jak na to" :)
hravec

#1380 Příspěvek od hravec »

super, díky i za ostatní
Zamčeno

Zpět na „Coptery - DJI Phantom“