Výber bezpečnostnej zámkovej vložky.

Pokud máte chuť jen tak tlachat, tak tady je to správné místo... také sem budou admini přesouvat věci, které podle jejich názoru jinam nepatří.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Zpráva
Autor
zdzd

Re: Výber bezpečnostnej zámkovej vložky.

#16 Příspěvek od zdzd »

Cosmo píše:Nevíte někdo, jak si ohledně bezpečnosti stojí kódové zámky? Např.
http://www.sezam.cz/kovani-mechanicke/i ... ckym-kodem
nebo
http://www.sezam.cz/kovani-elektronicke ... tnym-kodem

K takovým zámkům mám automaticky nedůvěru. Nejde o to zda fungují nebo ne, ale o princip.

Podívej se na jakoukoliv klávesnici po nějaké době používání - tlačítka jsou omakaná, oleštěná, vidíš ta používaná.

A hlavně, kód se s velkou pravděpodobností rozkecá. Někdo ho někam napíše, řekne dětem, příbuzným, známým a tak dále. Podobný systém jsme měli na vlezu do baráku. Muselo se to vypnout, protože z něj byl v momentě průchoďák.

Nad klíči máš kontrolu. Víš kdo a kde je má. U kódu se ti lehce může stát, že ti ráno v posteli klepe na rameno tchýně, protože ji napadlo provést návštěvu a žena jí kód ve slabé chvilce někdy vykecala.
Jozef_A

#17 Příspěvek od Jozef_A »

Ja by som sa s dovolením tiež spýtal na takéto niečo. http://www.sezam.cz/pristupove/i72880-entry-e-fr1200-pristupova-ctecka-rfid-se-snimacem-otisku-prstu,-cteni-bezkontaktnich Má niekto skúsenosti?
JosefSvejk

#18 Příspěvek od JosefSvejk »

Jozef_A píše:Ja by som sa s dovolením tiež spýtal na takéto niečo. http://www.sezam.cz/pristupove/i72880-entry-e-fr1200-pristupova-ctecka-rfid-se-snimacem-otisku-prstu,-cteni-bezkontaktnich Má niekto skúsenosti?

Pozor, tohle je jenom čtečka, nemá relé pro připojení zámku. Musí se připojit k nějaké vyhodnocovací jednotce protokolem wiegand26.
Zámky s čtečkou otisků (např. levné SEBURY) často montujeme např. ke dveřím na zahradu - lidi si v trenkách nechtějí nosit klíče nebo je často zapomínají. U hlavních vchodů je problém s úmyslným poškozováním čtecích ploch, často se to děje i u docházkových systémů. Ale všeobecně stoupá spolehlivost, snižuje se cena a počet biočteček se zvyšuje. Kombinace s RFID je častá. Kódové zámky s numerickou klávesnicí u vchodu vůbec nedoporučuji.
tomashr

#19 Příspěvek od tomashr »

U elektronických zámků (lhostejno zda na otisk nebo s klávesnicí) je "drobný" problém v tom, co se děje při poruše... Pokud se totiž udělá zámek čistě elektronický, tak odpadá bezpečnostní problém s útokem na vložku, jen jaksi při poruše se člověk do objektu nedostane. Proto se obvykle používá záložní klíč, jenže pak lze v řadě případů útočit přímo na klíč a elektronika je pak tak trochu k ničemu. Výhoda je, že člověk nemůže ztratit klíč, ani mu ho nikdo neukradne z kapsy, u sdílených zámků (vchodové dveře) se dá kód nějaké osoby zablokovat a vylučuje se tím, že si po odstěhování nechá kopii klíče atd. V tomto směru to jisté zlepšení bezpečnosti skutečně být může, ale vesměs to spadá do oblasti zlepšení spíše nepřímých daných lidským chováním. Proč ne, někdy to může být důležité.

Podotýkám, že nemám osobní zkušenost s těmito zámky při nasazení u dveří, docela do hloubky jsem se s tím ale setkal u trezorů a hodně zkušeností platí obecně...
gardenroute

#20 Příspěvek od gardenroute »

Cosmo píše:Nevíte někdo, jak si ohledně bezpečnosti stojí kódové zámky?
Jestli o to máš vážný zájem, dej vědět přes SZ, měl bych pro Tebe řešení v podobě hodně sofistikovaného a bezpečného řešení (a nevyžaduje žádné úpravy dveří), které používáme v oblasti "chytré" domácnosti, ale veřejně to tady z pochopitelných důvodů nechci moc ventilovat...
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
Marek_Km

#21 Příspěvek od Marek_Km »

JosefSvejk píše:U hlavních vchodů je problém s úmyslným poškozováním čtecích ploch, často se to děje i u docházkových systémů. Ale všeobecně stoupá spolehlivost, snižuje se cena a počet biočteček se zvyšuje...

Máme tak docházkový systém. Sice mám plat paušál, ale razit musím a sem tam přesčásek se hodí. Funguje to do té doby, než zaregistrovaný prst obdrží bebínko. Stačí se malinko škrábnout a už to nechce vzít. Třeba nedávno mi to skoro týden nefungovalo. Jde zadat jiný prst, ale kdo by se s tím ...
Ticcino

#22 Příspěvek od Ticcino »

Ahoj,
Taky bych se zeptal.
Bydlím v rod.baráku. Mám Nové vchodové dveře a v nich kovaní, kde krom jazýčku vyjíždí ještě nějaké háky.
Vše ovládané klíčem. U mě nemá moc cenu řešit odolnost proti zlodějům, poněvadž mohou jít jinudy. Garáž, okno, balkon atd. Tohle řeší jiné systémy.
Ale nebaví mě furt hledat klíče a chtěl bych biometrický zámek.
Ale takový, abych kvůli tomu nemusel měnit celý mechanismus kování, potažmo celé dveře.
Našel jsem na netu elektronickou vložku s bezdrátovou jednotku na čtení otisku prstu. Jenže cena 14000 je trochu moc.
http://www.levnekovani.cz/product/cylin ... ---tse/258
Nějaký tip?
Cosmo

#23 Příspěvek od Cosmo »

Na Sezamu to mají za 12 000, pokud je to takhle lepší :)

Na Youtube je k tomu i dost videí, např. https://www.youtube.com/watch?v=0l9Q_wbcl-s

Osobně bych se trochu bál vandalů. Sice se může rozhodnout, že dovnitř nepůjde nebo půjde přes okno, ale pořád může jednou ranou rozmlátit klávesnici nebo ji urvat. Ta plastová točítka také nevypadají extra odolně. Když už má vandal/zloděj něco zničit, tak chci, aby na to potřeboval nářadí a ne že to zrasuje holýma rukama.

Také by mne zajímalo jak dobrý je ten rezervní mechanický zámek a klíč. To jsem nikde na obrázku, v popisu nebo videu nenašel.

Právě proto mi přišlo zajímavé toto
http://www.sezam.cz/kovani-elektronicke ... tnym-kodem
Fenius
Kontaktovat uživatele:

#24 Příspěvek od Fenius »

bezo.tn píše:ja mam M-T-L a mozes mat co chces , ked ta budu chciet vykradnut , tak ta vykradnu . Mas balkon ? Pojdu cez balkonove dvere , to ze byvas na 7 abo 10 poschodi , im nerobi problem . u nas v meste , v panelaku fajcil chlap v noci okolo 02:00 co nemohol spat a zrazu sa mu objavil chalan na balkone s bicyklom na chrbate . tak mu vysvetlil , ze ked nevrati ten bicykel , kde bol , tak pojde dolu rychlejsie . byval na 5 poschodi .

Keď už je to téma aktívne... Tak napríklad u nás sa teraz rozšírila technika zlaňovania na balkóny. Takže, ak má niekto bicykel za 2000+, tak ho musí mať pekne v obývačke :o.
Cosmo

#25 Příspěvek od Cosmo »

To mi někdo na letišti vyprávěl nedávno. Kouřil v noci na balkóně a najednou kolem něj ručkuje po zábradlí borec s kolem na zádech. Tak ho poslal, ať jej vrátí.
Odpovědět

Zpět na „Smetiště“