TomasC píše:Ač halově létám dlouhodobě jen pylony, tak se pokusím vyjádřit názor.
Za mě je zcela klíčové, zda existuje ochota přijmout pravidlo "dvakrát vítěz = postup výše". Tohle pravidlo je "nenapsatelné" do oficiálních pravidel a jediné co může existovat je gentlemanská dohoda o jeho dodržování.
Protože jen v takovém případě má cenu řešit více stupňů v soutěži. Opačně je to prostě relativně jedno, stejná skupina lidí bude létat "jinou sestavu" a jiný formát soutěže.
V koncepci pravidel je to také tak, že existuje kategorie RCEA. Je to jedna kategorie a už jen tím, že se létala ve dvou různých sestavách se pravidla "hodně" ohýbala.
Současný návrh pravidel je předběžně odsouhlasen, ale není to nic co by se nedalo změnit. Nicméně je to JEDINÝ podaný návrh. (v sobotu jsem na zasedání předsednictva klubu leteckých modelářů SMČR návrh viděl spolu s ostatními změnami ve sportovním řádu KLeM SMČR, což je zároveň moje omluvenka, proč jsem nebyl v Hodoníně, kam bych jel alespoň na pylony)
Má někdo nějaký jiný návrh než co je od současného trenéra?? Nemyslím nějaké povídání, ale korektně podaný návrh. Pokud existuje zašlete ho na mě, halového trenéra, trenéra motorového letu.
Jinak vnímám to, že se pravidla někomu nelíbí, jinému nevadí. Rozhodně tam také vidím, že to nebyl průšvih. Věřte mi, že je to tak vždy. Jsem ale pro změnu, přece nebude jedna sestava jako upoutaní letci od roku 47....
Navrhuji zvážit i variantu, dát předloženému návrhu jeden rok na vyzkoušení. To je cca 6 soutěží. (za mě bude peklo hlavně na MČR v Praze, kde je obvyklá velká účast).
Díky Tome.
Jen pro zpřesnění 12.srpna 2014 jsem sem na rcmanii dal videa a popis obratů co se bude létat, nikdo k obratům neměl jedinou připomínku, pouze se diskutoval systém vyhodnocení... lze to dohledat tady v tomto vlákně. A přesto, že jsem Vás vyzýval ať diskutujeme.....nikdo neměl námitek a tak jsem věc považoval za "bez námitek" a dal to do návrhu pravidel s tím, že o počtu finalistů se bude ještě diskutovat....Hezký den všem.