Zimní halová sezóna 2014-15

Všechno co se týká lehkých modelů, slow a parkflyerů.
Odpovědět
Zpráva
Autor
clouseau
Kontaktovat uživatele:

Re: Zimní halová sezóna 2014-15

#76 Příspěvek od clouseau »

TomasC píše:Ač halově létám dlouhodobě jen pylony, tak se pokusím vyjádřit názor.

Za mě je zcela klíčové, zda existuje ochota přijmout pravidlo "dvakrát vítěz = postup výše". Tohle pravidlo je "nenapsatelné" do oficiálních pravidel a jediné co může existovat je gentlemanská dohoda o jeho dodržování.
Protože jen v takovém případě má cenu řešit více stupňů v soutěži. Opačně je to prostě relativně jedno, stejná skupina lidí bude létat "jinou sestavu" a jiný formát soutěže.

V koncepci pravidel je to také tak, že existuje kategorie RCEA. Je to jedna kategorie a už jen tím, že se létala ve dvou různých sestavách se pravidla "hodně" ohýbala.

Současný návrh pravidel je předběžně odsouhlasen, ale není to nic co by se nedalo změnit. Nicméně je to JEDINÝ podaný návrh. (v sobotu jsem na zasedání předsednictva klubu leteckých modelářů SMČR návrh viděl spolu s ostatními změnami ve sportovním řádu KLeM SMČR, což je zároveň moje omluvenka, proč jsem nebyl v Hodoníně, kam bych jel alespoň na pylony)

Má někdo nějaký jiný návrh než co je od současného trenéra?? Nemyslím nějaké povídání, ale korektně podaný návrh. Pokud existuje zašlete ho na mě, halového trenéra, trenéra motorového letu.

Jinak vnímám to, že se pravidla někomu nelíbí, jinému nevadí. Rozhodně tam také vidím, že to nebyl průšvih. Věřte mi, že je to tak vždy. Jsem ale pro změnu, přece nebude jedna sestava jako upoutaní letci od roku 47....

Navrhuji zvážit i variantu, dát předloženému návrhu jeden rok na vyzkoušení. To je cca 6 soutěží. (za mě bude peklo hlavně na MČR v Praze, kde je obvyklá velká účast).

Díky Tome.
Jen pro zpřesnění 12.srpna 2014 jsem sem na rcmanii dal videa a popis obratů co se bude létat, nikdo k obratům neměl jedinou připomínku, pouze se diskutoval systém vyhodnocení... lze to dohledat tady v tomto vlákně. A přesto, že jsem Vás vyzýval ať diskutujeme.....nikdo neměl námitek a tak jsem věc považoval za "bez námitek" a dal to do návrhu pravidel s tím, že o počtu finalistů se bude ještě diskutovat....Hezký den všem.
Vladislav Plichta
www.clouseau.eu
místopředseda
KLeM ČR
HonzaS

#77 Příspěvek od HonzaS »

Kemar píše:Dobře nechtěl jsem tohle číst ani se k tomu nijak vyjadřovat ale teď už musím...
Viděl jsem teď spoustu letů béček a viděl jsem jednotlivé body i celkové výsledky. Myslím že rozdíl 100 bodů například mezi 2 a 3 místem není až tak malý a většina lidí by mělo více trénovat aby uměli letět vůbec rovně. nelíbí se vám lítání jednoduchých obratů jako je vodorovná osmička? Kolik z vás jí umí zaletět alespoň na 7 bodů?? Pokud někdo jo a stále se mu nelíbí lítání jednoduchých obratů tak se učte ty složitější z finálové sestavy. Těch několik pilotů ve finálovce s ní měla veliký problém a to tam nejsou nijak složité obraty.
K časovým ,,problémům" při soutěži. B sestava je poměrně jednoduchá proto bych změnil to že nebude ani jeden volný průlet mezi obraty a že se poletí jen 2 kola a 50% pilotů poletí další 2 kola finálovky. Tím se zrychlí vaše trápení s ,,jednoduchou sestavou" a můžete ukázat jak zaletíte tu složitější.
To je asi zatím všechno k Béčkám...
MP

To je Marku jeden z přístupů, ale je začátek sezony, a řekl bych že ne všichni trénovali (takže bych na nějaký body moc nekoukal, to můžeš udělat po 3 soutěžích kde jsou k dispozici dlouhodobější data).
Vertigo 2m, Extra 330SC, Supertrino F3P (54g)+Lantsov 15", RCFactory Extra 330LT, JETI DS16
Kemar

#78 Příspěvek od Kemar »

Ano samozřejmě ale oba víme jak to vypadá na konci té sezony vodorovnou osmičku na 10 bodů neumí zaletět nikdo takže myslím že tréninkem jednoduchých obratů se nedá nic zkazit a pokud někdo nechce lítat jen ty jednoduché tak může postoupit do finále a ukázat že je lepší...opravdu těch rozdílů jak letových tak bodových bylo mnoho a i bude...
HonzaS

#79 Příspěvek od HonzaS »

clouseau píše:
Díky Tome.
Jen pro zpřesnění 12.srpna 2014 jsem sem na rcmanii dal videa a popis obratů co se bude létat, nikdo k obratům neměl jedinou připomínku, pouze se diskutoval systém vyhodnocení... lze to dohledat tady v tomto vlákně. A přesto, že jsem Vás vyzýval ať diskutujeme.....nikdo neměl námitek a tak jsem věc považoval za "bez námitek" a dal to do návrhu pravidel s tím, že o počtu finalistů se bude ještě diskutovat....Hezký den všem.

A já jsem se Tě už 12 srpna ptal jestli proběhla diskuze s piloty, jestli to tak vůbec chtějí. Od Tebe jsem se nedozvěděl nic pokud se pamatuji. Ale vím, že Miloš Zavadil Ti psal a pro tuto změnu rozhodně nebyl a diskuze s kolegy z Příbrami taky nedopadla ve prospěch změny.

Navíc jsi celou změnu prezentoval tak, že se to zkusí a uvidí se - zkusilo se, dostal jsi nějaký feedback, v čem je problém návrh pravidel po tom co se to zkusilo změnit? Nebo to nakonec nebylo jen na zkoušku? :roll:
Vertigo 2m, Extra 330SC, Supertrino F3P (54g)+Lantsov 15", RCFactory Extra 330LT, JETI DS16
HonzaS

#80 Příspěvek od HonzaS »

Kemar píše:Ano samozřejmě ale oba víme jak to vypadá na konci té sezony vodorovnou osmičku na 10 bodů neumí zaletět nikdo takže myslím že tréninkem jednoduchých obratů se nedá nic zkazit a pokud někdo nechce lítat jen ty jednoduché tak může postoupit do finále a ukázat že je lepší...opravdu těch rozdílů jak letových tak bodových bylo mnoho a i bude...

Máro za desítku to vždycky nedáme ani my, a to už pár let lítáme F3P ;-) Osmičkama jsme si prošli. Prošli si tím i RCEA piloti (osmička byla v A i B sestavě), a pak se ze sestavy vyřadily (pokud se pamatuju). Můžeme jim je tam vrátit, ale k tomu dát nějaké těžší obraty, to by šlo, ne?

Ber to takhle. Nový pravidla už přispěly ke zrušení 2 soutěží. Pokud se na to vykašle i Třebíč, tak to změna pravidel ve prospěch kategorie rozhodně neni :D
JNecesanek
Kontaktovat uživatele:

#81 Příspěvek od JNecesanek »

@Radim Štěrba
-Rozdělení kategorií je zcestné a to i při předchozím ohlášení účasti, protože poháry i diplomy objednáváš dřív, než je ve zvyku se hlásit a pokud by se kategorie neotevřela, piloti nepřijedou létat těžší sestavu. A problémy s počtem pilotů jsou v poslední době víc než časté.(tak proč je prohlubovat ?...)
-Pokud by finálová sestava nebyla. Pokud už bych něco míchal s F3P, pak bych zvolil právě finálovou sestavu stejnou jako F3P ale naprosto zjednodušenou (př. ne 4/8 ve visu- jen 1/2, čtverec před sebou bez nožového letu, jen tažením/tlačením a nahoře jeden výkrut, místo jednoho výkrutu dolů v polovině osmičky jen půl výkrutu,...)
@HonzaS
-Promiň, ale Vláďa si z pozice trenéra může dle mého názoru jistě dovolit teoretizovat, ale to jen v případě, že opravdu teoretizuje ;)
-Vláďa zřejmě nepovažuje za teoretiky ty, co nebyli v Hodoníně, ale ty co se na závody dostavují čím dál tím míň, ale za to se čím dál tím víc vyjadřují k tomu s čím defakto nemají nic společného. Vždyť jak sám psal, ptá se na názor těch, co tam byli aby to mohl celkvoě nějak zhodnotit.
-Zkus si prosím nebrát všechno tak osobně, ať tu nedochází ke zbytečným konfliktům způsobeným nějakým nedopatřením.
-Nezaletíme to sice vždy za 10, ale vždyť piloti to tam lítají za 5... poněkud rozdíl ne ? Nehraj si tu prosím na rozdíl jednoho, nebo dvou bodů, ten se zde nekoná.
-Soutěž ruší ředitel, ne pravidla. (min. v tomto případě)
@Radim
Soutěž byla skvělá. Je sice pravda, že trvala dýl, ale myslím, že nějaké jedné hodiny navíc nikdo nelitoval a jsem si jistý, že na příští rok to učitě nějak vyladíte kluci.
@MP
Souhlasím do posledního písmenka.
@Tomáš
nemám co dodat, zkouškou nic nezkazíme.
@Martin
Souhlasím s tvým návrhem úprav sestavy (souvraty, nožák v zatáčce,...)

All in all... Finálovka mi přijde jako dost dobrý nápad. Myslím, že bychom se měli soustředit na jakési minimalizování prodlev na soutěži a na stanovení pravidel samotného finále RCEA. (počet pilotů, zhodnotit obtížnost sestav a popřípadě malinko upravit). Já děkuju Radimovi za parádní akci a všem pilotům za příjemnou společnost a přátelské setkání po létě.
--
Kuba
TomasC
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#82 Příspěvek od TomasC »

HonzaS píše:Ber to takhle. Nový pravidla už přispěly ke zrušení 2 soutěží. Pokud se na to vykašle i Třebíč, tak to změna pravidel ve prospěch kategorie rozhodně neni :D

Týn nepořádáš, neboť se ti nelíbí pravidla?? Odpověď klidně do SZ.

Píše se zde, co se nelíbí, to je snadné. Dejte jiný návrh pravidel. Můžeme se pobavit. Ale musí to mít kompletní formu.
Nicméně upozorňuji, že nejzazší termín je 30.10.
TomasC
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#83 Příspěvek od TomasC »

Osobně bych navrhoval, pro zrychlení soutěže vynechat bodování startu a přistání v kategorii RCEA.
Kemar

#84 Příspěvek od Kemar »

dobře to je o ničem takto se dohadovat asi chápeš co tím chci říct...
jinak myslím že vymáhání nějaké změny pravidel tím že zruším soutěž je dost trapný...:)
dobře dáme do béček jeden do kruhu kolik lidí ho zaletí?? anebo kolik nějak aby se na to dalo koukat?
chcete tu rozdělit zase kategorii na 2 sestavy jako to bylo, ale však to tak je udělané jasný že nebyl poměr 50 na 50 ale teď kdo chce letět tu složitější a má na to tak trénuje a zaletí si ji ve finálovce a kdo ne tak lítá tu jednoduchou a jeho celkové pořadí se nijak nezmění.
Opravdu si myslím že ty rozdíly letové byli a jsou pořád obrovský...
O čem bych se bavil je počet letů a procenta postupujících pilotů a možná obtížnější finálovka...
ale základní sestavu bych nechal stejnou jestli si někdo myslí že má na to zaletět složitou sestavu tak určitě zaletí dobře i jednoduchou...a proč trénovat nějak hodně jen tu jednoduchou? prostě trénujte tu finálovku a základní půjde sama...
clouseau
Kontaktovat uživatele:

#85 Příspěvek od clouseau »

TomasC píše:Osobně bych navrhoval, pro zrychlení soutěže vynechat bodování startu a přistání v kategorii RCEA.

...já bych tam start a přistání nechal, zas tolik času to neubere, když to zrušíme.

to HonzaS - odmítám nátlakové akce typu když nezměníte pravidla, tak zrušíme soutěž... přitom všichni víme jak se Ti "povedla" soutěž v minulé sezóně, kterou jsi taky "pořádal".

... pokud to chtete takhle dělat - funkce trenéra halových akrobatů a vůbec indoor létání je k dispozici.
Naposledy upravil(a) clouseau dne pon 20.10.2014 15:24, celkem upraveno 1 x.
Vladislav Plichta
www.clouseau.eu
místopředseda
KLeM ČR
HonzaS

#86 Příspěvek od HonzaS »

JNecesanek píše:@HonzaS
-Promiň, ale Vláďa si z pozice trenéra může dle mého názoru jistě dovolit teoretizovat, ale to jen v případě, že opravdu teoretizuje ;)
-Vláďa zřejmě nepovažuje za teoretiky ty, co nebyli v Hodoníně, ale ty co se na závody dostavují čím dál tím míň, ale za to se čím dál tím víc vyjadřují k tomu s čím defakto nemají nic společného. Vždyť jak sám psal, ptá se na názor těch, co tam byli aby to mohl celkvoě nějak zhodnotit.
-Zkus si prosím nebrát všechno tak osobně, ať tu nedochází ke zbytečným konfliktům způsobeným nějakým nedopatřením.
-Nezaletíme to sice vždy za 10, ale vždyť piloti to tam lítají za 5... poněkud rozdíl ne ? Nehraj si tu prosím na rozdíl jednoho, nebo dvou bodů, ten se zde nekoná.
-Soutěž ruší ředitel, ne pravidla. (min. v tomto případě)

Kuba

Hele nějak pleteš pátý přes devátý. U mě ti vadí, že jezdím na málo soutěží, ale protože je Vláďa trenér (který už pro jistotu nesoutěží dobrých pár let :lol: ), tak ten teoretizovat smí? :P

Navíc tvojí spekulaci "Vláďa zřejmě nepovažuje za teoretiky ty, co nebyli v Hodoníně, ale ty co se na závody dostavují čím dál tím míň" nemůžeš myslet vážně, nebo máš problémy s pochopením psaného textu? Vláďa totiž napsal: ...prosím zvláště účastníky soutěže, ne nějaké teoretiky. Nemluví o soutěžících, ani pravidelných účastnících soutěží.

Dál k soutěžím. Pravidla byly jedním z faktorů, proč se ředitelé dvou soutěži rozhodli soutěž neuspořádat. Trvá to dlouho, není jasný, kolik lidí přijede (Třebíč i Příbramáci dali najevo, že se jim nová pravidla nelíbí), a já ani Honza Šefrna nemáme čas dělat soutěže na testování něčeho, co se mohlo doladit v létě aspoň vyzkoušet mimo soutěž vloni. Jestli si o tom s ním chceš pokecat, tak mu zavolej, určitě bude rád :lol: Jinak samozřejmě můžeš sednout k telefonu a notebooku a soutěž prakticky sám zorganizovat. Třeba na to pak budeš nahlížet jinak. :wink:

A ty ceny jsou mimochodem naprosto vedlejší, vzhledem k jejich ceně. Jestli ti zůstanou poháry za cca 400kč je menší průser, než když ti přijede málo lidí a ty zaplatíš za nájem haly o pár tisíc víc. U nás stojí hodina skoro pětikilo, takže jestli přijede 14 lidí nebo 22 je sakra rozdíl, když musíš zamluvit halu dloooouho dopředu a počítat s tím že těch 22 lidí přijet může (a třeba v Týně už jich bylo i víc).
HonzaS

#87 Příspěvek od HonzaS »

clouseau píše:
...já bych tam start a přistání nechal, zas tolik času to neubere, když to zrušíme.

to HonzaS - odmítám nátlakové akce typu když nezměníte pravidla, tak zrušíme soutěž.
... pokud to chtete takhle dělat - funkce trenéra halových akrobatů a vůbec indoor létání je k dispozici.

Taky jsem pro zanechání startu a přistání.

Odmítat nemusíš, nikdo na tebe netlačí (už jsem to popsal Kubovi).

Mimochodem, já už nevím, připomeň mi to. :wink:
HonzaS

#88 Příspěvek od HonzaS »

Kemar píše:jinak myslím že vymáhání nějaké změny pravidel tím že zruším soutěž je dost trapný...:)

Já žádnou změnu nevynucuju, jen aby bylo jasno. Jeden z důvodů proč nepořádám soutěž jsem napsal jako odpověď Kubovi.
Kemar

#89 Příspěvek od Kemar »

nebudu pořádat soutěž protože nechci a nemám čas na to zkoušet něco nového...
Promin ale co to v tu chvíli je jiného než vynucování? :)
a teď bych měl takovej nápad..nebudem se tu dohadovat a necháme ty kteří tu kategorii lítají aby se vyjádřili...jinak není co řešit...co myslíš?
clouseau
Kontaktovat uživatele:

#90 Příspěvek od clouseau »

HonzaS píše:Hele nějak pleteš pátý přes devátý. U mě ti vadí, že jezdím na málo soutěží, ale protože je Vláďa trenér (který už pro jistotu nesoutěží dobrých pár let :lol: ), tak ten teoretizovat smí? :P

Navíc tvojí spekulaci "Vláďa zřejmě nepovažuje za teoretiky ty, co nebyli v Hodoníně, ale ty co se na závody dostavují čím dál tím míň" nemůžeš myslet vážně, nebo máš problémy s pochopením psaného textu? Vláďa totiž napsal: ...prosím zvláště účastníky soutěže, ne nějaké teoretiky. Nemluví o soutěžících, ani pravidelných účastnících soutěží.

Dál k soutěžím. Pravidla byly jedním z faktorů, proč se ředitelé dvou soutěži rozhodli soutěž neuspořádat. Trvá to dlouho, není jasný, kolik lidí přijede (Třebíč i Příbramáci dali najevo, že se jim nová pravidla nelíbí), a já ani Honza Šefrna nemáme čas dělat soutěže na testování něčeho, co se mohlo doladit v létě aspoň vyzkoušet mimo soutěž vloni. Jestli si o tom s ním chceš pokecat, tak mu zavolej, určitě bude rád :lol: Jinak samozřejmě můžeš sednout k telefonu a notebooku a soutěž prakticky sám zorganizovat. Třeba na to pak budeš nahlížet jinak. :wink:

A ty ceny jsou mimochodem naprosto vedlejší, vzhledem k jejich ceně. Jestli ti zůstanou poháry za cca 400kč je menší průser, než když ti přijede málo lidí a ty zaplatíš za nájem haly o pár tisíc víc. U nás stojí hodina skoro pětikilo, takže jestli přijede 14 lidí nebo 22 je sakra rozdíl, když musíš zamluvit halu dloooouho dopředu a počítat s tím že těch 22 lidí přijet může (a třeba v Týně už jich bylo i víc).

pane Špatný .. blábolíš nesmysly neboli účelově lžeš.. teď jsem mluvil s Janem Šefrnou, soutěž na podzim 2014 neudělá z časových důvodů a udělá ji v březnu nebo začátkem dubna 2015. ( to mi napsal i do SZ ). Nezbývá mi nic jiného než se Tě zeptat chceš vůbec létat v hale? Podle Tvé loňské účasti o tom dost silně pochybuji, hlavně že kalíš vodu.

PS díky za ekonomický rozbor pořádání halové soutěže - fakt nemám po těch osmi ročnících turnovské halovky žádnou zkušenost.
Naposledy upravil(a) clouseau dne pon 20.10.2014 15:39, celkem upraveno 1 x.
Vladislav Plichta
www.clouseau.eu
místopředseda
KLeM ČR
Odpovědět

Zpět na „Pomalu a v hale“