Doporučte kvadrokoptéru pro začátečníka

Chcete začít s copterem a nenašli jste odpověď v některém z již existujících témat.
Odpovědět
Zpráva
Autor
DJIvison

Re: Doporučte kvadrokoptéru pro začátečníka

#226 Příspěvek od DJIvison »

Já bych řekl, kupte si kopteru takovou jaká se vám bude líbit, možnost prodat a koupit jinou máte vždy.
Ono totiž každý vám poradí něco jiného. Důležité jsou finanční možnosti, já koupil levně PHANTOM VISION.
Že má obrácené frekvence? zatím neřeším.
Původně jsem měl vrtulník(asi ho levně prodám), ale ovládání koptery je daleko lehčí :-)
Naposledy upravil(a) DJIvison dne pát 24.10.2014 18:05, celkem upraveno 1 x.
MJX F45, Walkera Tali H500, DJI P3A
Drondys

#227 Příspěvek od Drondys »

NaBeton píše:Kde se dá sehnat za stejné peníze Phantom?
Procházel jsem bazary a nikde nic.

Inzerát na Phantoma 1 za podobné peníze je třeba viz tento odkaz.
danidani
Kontaktovat uživatele:

#228 Příspěvek od danidani »

miro5 píše:... i s rizikem odpovědi "to je furt dokola" ...

Pardon, nemyslel jsem to špatně, jen jsem to asi nešťastně formuloval. Myslel jsem to tak, že jdou v zásadě dva tábory, které se nemohou shodnout a vždy ti odpoví to samé:

1) Jedni, kteří ti doporučí levnou hračku, na které se možná něco naučíš, možná bude lítat špatně a možná ji hned rozbiješ, ale časem postoupíš a třeba těch peněz litovat nebudeš, protože si budeš myslet, že to dražší na začátek bys rozbil.
2) A druzí, kteří ti budou říkat, ať koupíš něco osvědčeného, funkčního a asi i dražšího, že když budeš mít dostatečnou sebekázeň, naučíš se to samé stejně rychle nebo rychleji a ještě ušetříš peníze za hračku.

Osobně se řadím k druhé skupině :-), tak poradím pořídit bazarového P1/2
miro5

#229 Příspěvek od miro5 »

JosefSvejk píše:Aspoň základní rozhodnutí: chceš natáčet video nebo si zalétat? Pokud chceš kvalitní "létající stativ", tak si ho kup a uč se rovnou s ním. Učení na nějaké malé poletuše nemá téměř žádný význam.

Jsou dva cíle - primárně VIDEO, asi jako u všech co se drony interesují, samo se to nabízí
sekundárně pak tuto https://www.youtube.com/watch?v=NL0zLHLMBVw :wink: :mrgreen:
čili na radu starších (skušených) rovnou po hlavě do všehoschopného draka
stejnak pro domácí trénik tohoto drobečka http://www.dx.com/s/CX-10
DJI - F309 Phantom 2 H4-3D, GP4 Black
miro5

#230 Příspěvek od miro5 »

danidani píše:Pardon, nemyslel jsem to špatně, ..

To je v poho, jako novic počítám ze vším, názory i rady, třeba můj názor na vrtulníky je že jsou na hranici svých možností a dále jde vývoj přes drony - komerčně, strategicky i zájmověamatersky :wink:
j.s

#231 Příspěvek od j.s »

Tihle minidroni vypadají jako dobrý nápad.. "koupím si to, stojí to oproti normálnímu stroji pakatel, budu s tím létat doma v pokoji a něco natrénuju".. no na první 3 dny dobrý pak to sekne párkrát do zdi, zlomí se vrtule, strhne pastorek, nebo odejde motor... Navíc si člověk rychle uvědomí, že jelikož to neumí ovládat, tak s tim lítá dopředu a dozadu a tak nějak drží výšku, ale nic moc se nenaučí. Tohle jsou do začátku opravdu vyhozené peníze a jak už tu padlo, spíše to odradí.
Investovat do pořádného stroje (třeba výše uvedený Phantom 1), kterého zase za +- stejné peníze lze zase prodat za půl roku, pokud by omrzel.
Venku ve vekém prostoru je mnohem jednodušší se s tím naučit, stačí si stoupnout do prostřed louky a lítat kolem sebe.
Případných crashů bych se nebál, ta "hračka", na kterou nebudou náhradní díly, nebo to bude tak malý, že jejich výměna bude na koupi mikroskopu a kupovat díly se vlasně ani cenově nevyplatí, se rozbije spíš než než pořádný a taky dražší copter, se kterým bude člověk obezřetnější. Stačí se držet na uzdě a nelítat na 3 letu na plné kniply.
Toť můj názor.
X650F, Sunnysky, Afro, Graupner 11x5, APM, Pixhawk
mclei
Kontaktovat uživatele:

#232 Příspěvek od mclei »

Já se naučil na malé LadyBird doma především lítat čelem proti sobě.

A i teď ji využívám tak, že ji beru sebou když lítám někde kde je někdo neznalý, tak mu ji můžu pučit místo velkejch quadů který by akorát rozsekal.
Takže za mě jednoznačné přínosný.
Ale pozor! Čím menší tím živější !!!
pedro006

#233 Příspěvek od pedro006 »

j.s píše:Tihle minidroni vypadají jako dobrý nápad.. "koupím si to, stojí to oproti normálnímu stroji pakatel, budu s tím létat doma v pokoji a něco natrénuju".. no na první 3 dny dobrý pak to sekne párkrát do zdi, zlomí se vrtule, strhne pastorek, nebo odejde motor... Navíc si člověk rychle uvědomí, že jelikož to neumí ovládat, tak s tim lítá dopředu a dozadu a tak nějak drží výšku, ale nic moc se nenaučí. Tohle jsou do začátku opravdu vyhozené peníze a jak už tu padlo, spíše to odradí.
Investovat do pořádného stroje (třeba výše uvedený Phantom 1), kterého zase za +- stejné peníze lze zase prodat za půl roku, pokud by omrzel.
Venku ve vekém prostoru je mnohem jednodušší se s tím naučit, stačí si stoupnout do prostřed louky a lítat kolem sebe.
Případných crashů bych se nebál, ta "hračka", na kterou nebudou náhradní díly, nebo to bude tak malý, že jejich výměna bude na koupi mikroskopu a kupovat díly se vlasně ani cenově nevyplatí, se rozbije spíš než než pořádný a taky dražší copter, se kterým bude člověk obezřetnější. Stačí se držet na uzdě a nelítat na 3 letu na plné kniply.
Toť můj názor.

S tímto názorem si dovolím nesouhlasit. Já osobně mám přesně opačnou zkušenost - cca od letošního února lítám s mrňavou JXD za nějakých 700,-kč. Od té doby jsem se naučil lítat tak, že je mi naprosto jedno, jestli je čelem, nebo bokem ke mě atd. A karamboly určitě byly taky a ne málo. Jediný co jsem měnil byla jedna vrtulka a to proto, že mi ulítla a už jsem ji nenašel. Jinak jsem max. spokojen a lítám takřka denně, buď venku nebo v obýváku - což je další výhoda...
MINIMOA 2m, ASK-21 2,6m, L13 Blaník 3,2m , SCOUT 1,2m, CX-450, SK 450, Futaba
prochel
Kontaktovat uživatele:

#234 Příspěvek od prochel »

miro5 píše:stejnak pro domácí trénik tohoto drobečka http://www.dx.com/s/CX-10
na domácí trénink je tahle ta hračka kničemu bejt tebou bych si vybral domácí hračku která má alespoň podobný vysílač(alespoň velikostí) co ta budoucí koptera na ven a hlavně stejnej mod večinou ty hračky jsou v modu 2
jinak s kvadrokoptérou se naučí lítat každej ta lítá skoro sama a když máš krizovku tak přepneš páčku návrat domů a sama i přistane teda pokuď si koupíš hračku s GPS
jinak pidihračku na doma určitě jsou dlouhý zimí večery a neni nic lepího než doma vířit prach třeba dobře fungujou pidi koptery od blade
miro5

#235 Příspěvek od miro5 »

To bude přesnější "pidihračku na doma určitě pro dlouhý zimní večery", na trenink asi ni moc.
Protože na stavbu nemám zkušenosti a znalosti tak jsem se rozhodl pro koupi jetého Phantoma, nejraději dvojky(pokud bude k mání),nechci kromě svých kopanců řešit problémy koptery a Phantom je určitá jistota letových vlastností a spolehlivosti. Máte nějaké doporučení na co si dát pozor, místa které zkontrolovat, kolik cyklů vydrží aku než je zralá na výměnu, učo budu chtít předvedení za letu - lze z průběhu letu vypozorovat budoucí problém, co si nechat předvést?
Boky PV
Kontaktovat uživatele:

hexacopter F550 + jednotka Naza-M V2

#236 Příspěvek od Boky PV »

Ahoj
Kucí máte někdo zkušenost tady s tím setem ?

http://www.modelarina.cz/rc-hexacopter- ... 37047.html

koupit či ne ?
Dík
holmer83

Re: hexacopter F550 + jednotka Naza-M V2

#237 Příspěvek od holmer83 »

Je to taková klasika, asi jako DJI F450, stroje které nezklamou. Skládal jsem dvě F550 a pět F450, pokaždé bezproblému. Je třeba si pohlídat aby v setu byl propulsion set E300 (šedé motory 2212+15A opto régly + vrtule 9,4x4,3) a né původní červené motory+30A régly a jiné vrtule (10x4,5 nebo 10x3,8).
Rytmus Mini, Toro900, Pulse 15e, Apprentice, Talon mini, Trainer40OBL, Twinstar, quadra, Taranis X9E
Boky PV
Kontaktovat uživatele:

#238 Příspěvek od Boky PV »

E 300 jak se zdá tak tady je,ale jaky bude real ,to se pozná.
Koli to asi unese ?
holmer83

#239 Příspěvek od holmer83 »

Ten E300 set bych si opravdu pohlídal, je to dobře odladěné. Kolik to unese jsem nikdy nezkoumal, ale pro moje potřeby, kdy jsem na tom nejdříve tahal gopro2, teď Mobius a nějaké to FPV stačí bohatě F450, teda teď mám kopii rámu Discovery a to mi zatím vyhovuje nejvíc.
Rytmus Mini, Toro900, Pulse 15e, Apprentice, Talon mini, Trainer40OBL, Twinstar, quadra, Taranis X9E
Boky PV
Kontaktovat uživatele:

#240 Příspěvek od Boky PV »

Dobře,pokud dotoho pujdu tak si to ohlídám.
Co ta Naza ? Jak to chodí vím že je to strašně populární .
Já mám qwadru a desku ardupilota 2.5
Odpovědět

Zpět na „Coptery - začátečník“