Graupner GR-16 shořel
Graupner GR-16 shořel
Shořel mi GR-16, viz foto. Nevíte co je to za součástku a jak se to mohlo stát? Je to příčina nebo až následek havárie?
KMX, Edge RCF, Veloxity, MC, DF
DS-14
DS-14
Re: Graupner GR-16 shořel
Je to elektrolitický kondenzátor, ale příčinu ani hodnotu ti neřeknu. Mám jen GR-24 a GR12L sice v nich možná bude stejný kondík, ale musel bych je vymontovat. Snad se ještě někdo ozve.
Lark píše:Je to elektrolitický kondenzátor, ale příčinu ani hodnotu ti neřeknu. Mám jen GR-24 a GR12L sice v nich možná bude stejný kondík, ale musel bych je vymontovat. Snad se ještě někdo ozve.
Díky. Dá se to reklamovat?
DS-14
DS-14
- JirkaA
- Kontaktovat uživatele:
To bude tantal kapacita řádově desítky mikroFaradů, napětí dimenzováno na napájecí napětí. Příčina vyfajrování buď přepólování napájení nebo přepětí, s menší pravděpodobností chyba přímo v něm ale to je málo pravděpodobné. Většinou tím, že zhoří (a tím se zkratne) ochrání zbytek obvodu a pokud pod ním nevyhoří tišťák, vyřeší opravu jeho pouhá výměna (kapacita není tak kritická).
EDIT: Než tam budeš cpát jiný přijímač, změř si co ti leze z napájení - napětí, polarita..
EDIT: Než tam budeš cpát jiný přijímač, změř si co ti leze z napájení - napětí, polarita..
OK2WY
Podle toho kde je, blokuje napájení telemetrických čidel na tom portu hned vedle. Nepřipojil jsi tam něco co tam zrovna nepatří?
jyrry.webnode.cz
semi píše:Shořel mi GR-16, viz foto. Nevíte co je to za součástku a jak se to mohlo stát? Je to příčina nebo až následek havárie?
Počítám že polaritu jsi asi nepřehodil
hm, jak se změří servo servotesterem?
Co by mohlo servo provést kondíku který je na blokování napájení?
jyrry.webnode.cz
jyrry píše:hm, jak se změří servo servotesterem?
no jo, tak jinak
Naposledy upravil(a) frontier dne pon 03.11.2014 23:01, celkem upraveno 1 x.
- JirkaA
- Kontaktovat uživatele:
frontier píše:
no jo, tak jinak...už jsem viděl dvě serva na přívodu ve zkratu, a já mám servotester kterým servo změřím
Zpět na zem, ten kondenzátor je zapojen PARALELNĚ k napájení, jak by mohl odejít při zkratu serva??
OK2WY
JirkaA píše:Zpět na zem, ten kondenzátor je zapojen PARALELNĚ k napájení, jak by mohl odejít při zkratu serva??
nekoukal jsem na něj kde je, napadla mě jen možnost, ale chyba někde bude, proto bych prošel celou instalaci v modelu...
- JosefSvejk
To by mohlo poškodit maximálně BEC, ale kondík zničit zkratem? 
frontier píše:nekoukal jsem na něj kde je, napadla mě jen možnost, ale chyba někde bude, proto bych prošel celou instalaci v modelu...
Model je na maděru
DS-14
DS-14
-
jozefbb
- Kontaktovat uživatele:
Uz si napisal viac, ak je to elektrika, zhorel ti regulator a prevalilo bec , plne napatie sa ti dostalo na vstup napajania a to je vysledok , moj nazor
semi píše: Model je na maděru....
No komponenty snad úplně ne, jak vypadá regulátor? Pitva je nutná, jinak nebudeš vědět nic...
jyrry.webnode.cz
jyrry píše:No komponenty snad úplně ne, jak vypadá regulátor? Pitva je nutná, jinak nebudeš vědět nic...
Regulátor (Graupner 45+T) vypadá vizuálně v pořádku, nesmrdí, jen se (asi tou havárkou) utrhl kablík telemetrie (a teď nevím kam patří). Večer ho otestuju.
DS-14
DS-14