Doporučte kvadrokoptéru pro začátečníka

Chcete začít s copterem a nenašli jste odpověď v některém z již existujících témat.
Odpovědět
Zpráva
Autor
jaroslav.falcon

Re: hexacopter F550 + jednotka Naza-M V2

#241 Příspěvek od jaroslav.falcon »

holmer83 píše:Je to taková klasika, asi jako DJI F450, stroje které nezklamou. .....

ano nezklamou, jen občas překvapí .... :wink:
Boky PV
Kontaktovat uživatele:

#242 Příspěvek od Boky PV »

Co tim myslíš ? :-D
Překvapí ! ??
jaroslav.falcon

#243 Příspěvek od jaroslav.falcon »

Občas ulítne. Kolega přepnul na auto a koptéra frnk... a na nic nereagovala.
Ale měl "štěstí" po chvíli sebou flákla tak to posbíral do igelitky :wink: , někteří už ji nenajdou, ale na druhou stranu mnoho lidí to chválí .
Možná něco zanedbal, :?: ale takovech případu bylo více.

běž do APM/PX4 - vlastně ji máš :)
Boky PV
Kontaktovat uživatele:

#244 Příspěvek od Boky PV »

Sem tam ulítne :-D to je uklidňující !! :-D
No ja vim ze když jsem stím začínal, tak všichni jen Naza ,jdi do Nazy !!
Tak proto se ptám.
Jo je možný že tam měl někde sekanec a tim pádem mu to uletělo.
holmer83

#245 Příspěvek od holmer83 »

Netvrdím, že semtam nějakej ten úlet může způsobit přímo Naza, ale většinou si to způsobí uživatelé, kteří nedodrží správnou předstartovní procedůru. Potom taky není vhodné se pouze spoléhat na to že to má GPS tak se to vždycky vrátí. Dříve jsem s Nazou M létal pořád jenom na GPS atti, od určité doby létám pouze na atti a GPS zapínám jenom když už se dostanu daleko a potřebuji si koptéru "přitáhnout! některou z funkcí (většinou home lock). I to létání v atti je takové zábavnější a přirozenější.
Rytmus Mini, Toro900, Pulse 15e, Apprentice, Talon mini, Trainer40OBL, Twinstar, quadra, Taranis X9E
jaroslav.falcon

#246 Příspěvek od jaroslav.falcon »

Boky PV píše:... mám qwadru a desku ardupilota 2.5

proč chceš Nazu a jít o nějaký ten level dolu ?
Boky PV
Kontaktovat uživatele:

#247 Příspěvek od Boky PV »

No poohlížím se po nejakem větším stroji,
Abych tam mohl naložit nejakej lepši fotak, a většinou je tam Naza . . Tak proto se ptam . Zas je pravda ze ten ardupilot me ještě nezklamal.
jaroslav.falcon

#248 Příspěvek od jaroslav.falcon »

mne také nikdy a provozuji ho 2 roky a žádné předletové rituály nedělám.
koukni sem
http://rcmania.cz/viewtopic.php?f=132&t ... 1#p1171141
a sem
http://rcmania.cz/viewtopic.php?f=132&t ... 0#p1171360

to je ten správný směr :D (aspoň za mne)
holmer83

#249 Příspěvek od holmer83 »

Jak tak koukám, tak se zase celé vlákno stejně zvrhne na dohadování, která jednotka je lepší.
Rytmus Mini, Toro900, Pulse 15e, Apprentice, Talon mini, Trainer40OBL, Twinstar, quadra, Taranis X9E
Boky PV
Kontaktovat uživatele:

#250 Příspěvek od Boky PV »

jaroslav.falcon

#251 Příspěvek od jaroslav.falcon »

Nezvrhne :) Já jsem dal jen typ na zvážení a nějaký ten dotaz proč :)
Boky PV
Kontaktovat uživatele:

#252 Příspěvek od Boky PV »

Jasně,prdíme na dohadování! !
To není potřeba.
Každý obhajuje to svoje což je normalní.
Jen jsem chtel znat nazor. :-)
Zizkin

Quadrocopter pro GoPro kameru

#253 Příspěvek od Zizkin »

Ahoj,
(předem se chci omluvit, že přesně nevím, kam tento příspěvek dát, jelikož by se hodil do 2 sekcí: Koupě a Quadrocopter začátečník
a další omluva se týká mého vyjádření, jelikož v tomto směru vím velmi málo a tak prosím o trpělivost a případné nasměrování v jistých částech (konstrukce, povětrnostní podmínky apod))

Měl bych prosbu.

Chtěl bych koupit (spíše zatím uvažuji koupit (k Vánocům)) "kvadroptéru", ale nevím jakou a tak to zkouším zde, zda by se našel někdo, kdo by mi alespoň částečně mohl pomoci.
Jsem v tomto oboru naprostý amatér (spis neznalec), jediné, s čím jsem kdy letál byl za par korun vrtulníček, se kterým šlo létat jen v bezvětří a doslova pár minut. Při neřízeném dopadu bylo většino po něm.
Takže určitě budu mlet nesmysly, tak to prosím jen berte v úvahu. Nevím jak začít, ale musím něco sepsat, abyste mi na to mohli odpovědět nabídkami.

Začneme popořadě:
Vlastním sportovní kameru GoPro a mým hobby je střih videí (pouze v osobním měřítku). |Chtěl bych tyto videa (většinou úvod) někdy obohatit právě leteckými snímky/videi.
Video stříham jen pro svou potřebu/radost, takže nejsem žádný profík (=neživím se tím).

Cíl pořízení: pouze pro GoPro kameru
četnost využití: velmi zřídka, pouze pro natočení/foto krajiny
materiál: vůbec nevím, avšak vzhledem k mým nezkušenostem, trochu robusnější, aby něco vydržela a dalo se létat i v mírném větru.
vzdálenost signálu: nějaká základní vzdálenost? ASI když tu dám odkaz na kvadropteru za 2tis. řeknete mi, že je to hračka pro děti, která vyletí max. 3 metry. Koukal jsem, ty za 20tis píšou až 500 metru. Takže dá se něco nad 100m?
Nebo jinak, asi bych s tím chtěl létat i "doma" venku více méne do 3m. A cas od casu, aby to umelo i vetsi vysku, po pohled ze shora na celou vesnici/mensi mesto
"chytrost" chytrost kvadroptéry: záleží na financích (zde je myšleno: viděl jsem nějaké modely, které se umí při ztrátě signálu vrátit na místo, kde signál ještě byl a tím pádem při ztrátě hned nezpadne. Co se týče samopřistávání, je pro me blbost, ale jak jsem říkal, vše záleží na financích)
cena: vůbec nemám představu, jak se tyto "letadla" pohybují. Viděl jsem ty Phantomy od 16tis, ale to je pro mou potřebu dosti zbytečné. Takže cenu bych chtěl minimální k mým nárokům, avšak v poměru cena/výkon. Nechám si především poradit. předpoklad: 5-10tis? ideální 6-7tis. ale to opravdu střílím od boku, nemám tušení, od kolika lze sehnat pro tyto účely.

Doporučili byste mi nějaký model, či je tu někdo, kdo se tím živí a postavil by to na zakázku?

PS: nevím přesně jak je chápáno "koupí kvadro", ale tato otázka ode mne znamená: "kvadro"+ovladač.

Děkuji mockrát za odpovědi

Ješte jen přidám, že jsem našel např. http://www.blokovano.cz/produkty/walkera-qr-x350-v-12-bnf-P6211.html?kategorie=6207
Cena přijatelná, ovšem jak jsem říkal, potřebuji to jen spíš jako příslušenství ke kameře, (takže uvítám nižší ceny), které využiji málo kdy.

http://www.kvadrokoptera.cz/shop/microkoptera-galaxy-visitor-2-rtf-24ghz-s-kamerou-mod-1-p243
http://www.modelarina.cz/rc-hexacopter-revell-hexatron-rtf-24ghz-p-38716.html?zenid=8335d6c92dfbb1748f69cd36d35eda2a - pokud to je vubec schopno unest GoPro.
JosefSvejk

Re: Quadrocopter pro GoPro kameru

#254 Příspěvek od JosefSvejk »

Myslím, že pro tvé potřeby by byl ideální ten phantom. Hodně lidí upgraduje a starší P1 se prodávají za peníze, které jsi uvedl. Hodně počti a zkus si najít někoho ve tvém okolí, kdo už létá a natáčí.
Na ty hračky z tvých odkazů radši rychle zapomeň! :wink:
Zizkin

Re: Quadrocopter pro GoPro kameru

#255 Příspěvek od Zizkin »

jasný no :D
tak proto jsem nasel toto forum, abych se zeptal co a jak.
Ono, jak jsem cetl v jinym tematu, by vlastne stacila i pouzita, kdyby se toho nekdo zbavoval. Uz se mi prave jeden uzivvatel hned ozval :)
Protoze ja bych to vyuzival asi jen opravdu vyjimecne... proto se ptam, jak je to s cenou, protoze aby se mi Phantom za 16tis valel porad ve skrini, to taky neni dobry
Odpovědět

Zpět na „Coptery - začátečník“