Ahoj,
(předem se chci omluvit, že přesně nevím, kam tento příspěvek dát, jelikož by se hodil do 2 sekcí: Koupě a Quadrocopter začátečník
a další omluva se týká mého vyjádření, jelikož v tomto směru vím velmi málo a tak prosím o trpělivost a případné nasměrování v jistých částech (konstrukce, povětrnostní podmínky apod))
Měl bych prosbu.
Chtěl bych koupit (spíše zatím uvažuji koupit (k Vánocům)) "kvadroptéru", ale nevím jakou a tak to zkouším zde, zda by se našel někdo, kdo by mi alespoň částečně mohl pomoci.
Jsem v tomto oboru naprostý amatér (spis neznalec), jediné, s čím jsem kdy letál byl za par korun vrtulníček, se kterým šlo létat jen v bezvětří a doslova pár minut. Při neřízeném dopadu bylo většino po něm.
Takže určitě budu mlet nesmysly, tak to prosím jen berte v úvahu.
Nevím jak začít, ale musím něco sepsat, abyste mi na to mohli odpovědět nabídkami.Začneme popořadě:
Vlastním sportovní kameru GoPro a mým hobby je střih videí (pouze v osobním měřítku). |Chtěl bych tyto videa (většinou úvod) někdy obohatit právě leteckými snímky/videi.
Video stříham jen pro svou potřebu/radost, takže nejsem žádný profík (=neživím se tím).
Cíl pořízení: pouze pro GoPro kameru
četnost využití: velmi zřídka, pouze pro natočení/foto krajiny
materiál: vůbec nevím, avšak vzhledem k mým nezkušenostem, trochu robusnější, aby něco vydržela a dalo se létat i v mírném větru.
vzdálenost signálu: nějaká základní vzdálenost? ASI když tu dám odkaz na kvadropteru za 2tis. řeknete mi, že je to hračka pro děti, která vyletí max. 3 metry. Koukal jsem, ty za 20tis píšou až 500 metru. Takže dá se něco nad 100m?
Nebo jinak, asi bych s tím chtěl létat i "doma" venku více méne do 3m. A cas od casu, aby to umelo i vetsi vysku, po pohled ze shora na celou vesnici/mensi mesto
"chytrost" chytrost kvadroptéry: záleží na financích (zde je myšleno: viděl jsem nějaké modely, které se umí při ztrátě signálu vrátit na místo, kde signál ještě byl a tím pádem při ztrátě hned nezpadne. Co se týče samopřistávání, je pro me blbost, ale jak jsem říkal, vše záleží na financích)
cena: vůbec nemám představu, jak se tyto "letadla" pohybují. Viděl jsem ty Phantomy od 16tis, ale to je pro mou potřebu dosti zbytečné. Takže cenu bych chtěl minimální k mým nárokům, avšak v poměru cena/výkon.
Nechám si především poradit. předpoklad: 5-10tis? ideální 6-7tis. ale to opravdu střílím od boku, nemám tušení, od kolika lze sehnat pro tyto účely.
Doporučili byste mi nějaký model, či je tu někdo, kdo se tím živí a postavil by to na zakázku?
PS: nevím přesně jak je chápáno "koupí kvadro", ale tato otázka ode mne znamená: "kvadro"+ovladač.
Děkuji mockrát za odpovědi
Ješte jen přidám, že jsem našel např.
http://www.blokovano.cz/produkty/walkera-qr-x350-v-12-bnf-P6211.html?kategorie=6207Cena přijatelná, ovšem jak jsem říkal, potřebuji to jen spíš jako příslušenství ke kameře, (takže uvítám nižší ceny), které využiji málo kdy.
http://www.kvadrokoptera.cz/shop/microkoptera-galaxy-visitor-2-rtf-24ghz-s-kamerou-mod-1-p243http://www.modelarina.cz/rc-hexacopter-revell-hexatron-rtf-24ghz-p-38716.html?zenid=8335d6c92dfbb1748f69cd36d35eda2a - pokud to je vubec schopno unest GoPro.