ahoj
accipiter badius bylo moje první rc letadlo amusím říct, že splnilo to, co jsem od tohoto letadla očekával. po začátečnických ppádech, způsobených mou nešikovností je za ty peníze dobrá volba. Lítal jsem s ním přemety a po vybití baterií i celkem slušně "plachtí". Už se ale chystám na něco trošičku složitějšího. Accipitera ale doporučím každému začátečníkovi, hodně štěstí
Jak začít s RC létáním
Já jsem začínal na Badiusovi, udržet to ve vzduchu par vteřin a úspěšně přistát se povedlo až na třetí pokus a i pak bylo ještě pár havárií. Výhoda u těchhle levných setů je dostupnost levných náhradních dílů (křídlo, vrtule i ocasní plochy se bez problémů daj koupit nový) a rychlej start (skoro nic se nemusí montovat). Nevýhoda je hodně krátká doba motorovýho letu a trochu horší řiditelnost. Jako druhej model jsem měl (a ještě mám) minitornádo. Když jsem to poprvé hodil, tak jsem byl dost překvapenej jak dobře se to řídí a jak se to chová nezáludně. Taky je to víc odolný, ale zase to chce větší počáteční investici (která se ale pokud chce člověk dál pokračovat vyplatí). Myslím že minitornádo i nějakej set typu Badius nebo Skylark jsou použitelný pro začátečníka, jen se to nesmí vzdát po prvním neúspěšným letu.
Taylor
Taylor