Ne, ne, není to kompletni procesing, však jsem Ti to presne popsal.jindraj píše:...Nicméně k té zmínce o narovnání soudku v GoPro Studiu. O Studiu samozřejmě vím, dokonce i o tom, že má umět tuhle korekci, ale přiznávám že jsem si ho zatím nikdy nenainstaloval, tak se zeptám tady a když tak můžeme dořešit v SZ nebo někam přesunout (kdybych věděl kam) - dokáže to toho soudku zbavit nějak nedestruktivně videozáběr nebo jen still? A každopádně to ale asi zřejmě znamená, že to zprocesuji v jednom SW a pak abych to stříhal nebo posprocesing dělal v dalším, který používám .... takže dvojí práce a dvakrát zásah do master dat. Nebo se pletu? Pokud se nepletu, tak zase řečnicky ptám ... je to pro ty výrobce takový problém použít nějakou optiku, co to tak nezohýbá? Copak není hromada širokoúhlých objektivů s menším či zanedbatelným zkreslením? ...
EDIT: tak jsem hledal a našel ... video to odsoudkuje, ale je to za cenu komplet procesingu - tedy dvojí práce a nabouraného workflow - pokud se člověk nesmíří s komplet editací v tom jejich softu....
Dela to GoPro Studio, ale ne v ramci editace, ale v ramci jen uvodni konverze superkomprimovaneho MP4 formatu do AVI, při této konverzi (kterou stejne delam, v MP4 se sice strihat nejak da, ale neustale reenderingy atd..
Co se tyka optiky - jsou k dispozici jiné objektivy pro GP, které nemaji FishEye distorzi. Par lidi je tady jiz resilo, vysledky celkem pekne, myslim, ze byl nejaky i na prodej, hledej ve vlakne o GP3... Originalni supersirokouhly objektiv je pravdepodobne zadan v jinych odvětvích pouziti této kamery, která je puvodne koncipovana jako hlavne outdoorova, kde to "rybi oko" obvykle nevadi...
Klidne se ozvi do SZ, uz jsme si myslim spolu psali, ja ted byl asi tyden ve spitalu, ale jiz jsem funkcni, a prijd jestli muzes na PPPPP... 13.12. (hlavne projekce peckoveho videa