DJI Inspire 1

Fórum pro všechny DJI Phantomy.
Odpovědět
Zpráva
Autor
gardenroute

Re: DJI Inspire 1

#106 Příspěvek od gardenroute »

jindraj píše:...Nicméně k té zmínce o narovnání soudku v GoPro Studiu. O Studiu samozřejmě vím, dokonce i o tom, že má umět tuhle korekci, ale přiznávám že jsem si ho zatím nikdy nenainstaloval, tak se zeptám tady a když tak můžeme dořešit v SZ nebo někam přesunout (kdybych věděl kam) - dokáže to toho soudku zbavit nějak nedestruktivně videozáběr nebo jen still? A každopádně to ale asi zřejmě znamená, že to zprocesuji v jednom SW a pak abych to stříhal nebo posprocesing dělal v dalším, který používám .... takže dvojí práce a dvakrát zásah do master dat. Nebo se pletu? Pokud se nepletu, tak zase řečnicky ptám ... je to pro ty výrobce takový problém použít nějakou optiku, co to tak nezohýbá? Copak není hromada širokoúhlých objektivů s menším či zanedbatelným zkreslením? ...
EDIT: tak jsem hledal a našel ... video to odsoudkuje, ale je to za cenu komplet procesingu - tedy dvojí práce a nabouraného workflow - pokud se člověk nesmíří s komplet editací v tom jejich softu
....
Ne, ne, není to kompletni procesing, však jsem Ti to presne popsal.
Dela to GoPro Studio, ale ne v ramci editace, ale v ramci jen uvodni konverze superkomprimovaneho MP4 formatu do AVI, při této konverzi (kterou stejne delam, v MP4 se sice strihat nejak da, ale neustale reenderingy atd.. :( ) se provede i ta de-soudkovatost, výsledek je vyborny, je to jen nejaky cas navic. Pote to importnes do svého střihového SW.

Co se tyka optiky - jsou k dispozici jiné objektivy pro GP, které nemaji FishEye distorzi. Par lidi je tady jiz resilo, vysledky celkem pekne, myslim, ze byl nejaky i na prodej, hledej ve vlakne o GP3... Originalni supersirokouhly objektiv je pravdepodobne zadan v jinych odvětvích pouziti této kamery, která je puvodne koncipovana jako hlavne outdoorova, kde to "rybi oko" obvykle nevadi...

Klidne se ozvi do SZ, uz jsme si myslim spolu psali, ja ted byl asi tyden ve spitalu, ale jiz jsem funkcni, a prijd jestli muzes na PPPPP... 13.12. (hlavne projekce peckoveho videa :mrgreen: ), muzem pokecat (i s Dag2B3 a ostatnimi)...
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
Kovboj

#107 Příspěvek od Kovboj »

gardenroute píše:Nicméně v oblasti malých multirotorů to asi jiné moc nikdy nebude (vždy nějaký kompromis), velké sklo je vždy těžké, a pokud nedojde nějaké zásadní technické revoluci v optice, vždy budou malé objektivy degradující, což vidíme např. u mobilů.

OT: něco pro zasmání... Podle iDnes má příští iPhone fotit stejně dobře jako zrcadlovka :lol: :roll: :lol:
Třeba se nějakých takových zázračných foťáků popírajících základy fyziky a optiky dočkáme i pro naše použití...
http://mobil.idnes.cz/pristi-iphone-by- ... iphone_ram
gardenroute

#108 Příspěvek od gardenroute »

Kovboj píše:OT: něco pro zasmání... Podle iDnes má příští iPhone fotit stejně dobře jako zrcadlovka :lol: :roll: :lol:
Třeba se nějakých takových zázračných foťáků popírajících základy fyziky a optiky dočkáme i pro naše použití...
Jojo, taky jsem to zahlédl, převzali to myslim i na Mobilmanii, ale je to stejne take jiz jen bulvar, tak se nedivim... :mrgreen:
jindraj
Kontaktovat uživatele:

#109 Příspěvek od jindraj »

gardenroute píše:Ne, ne, není to kompletni procesing ... v ramci jen uvodni konverze superkomprimovaneho MP4 formatu do AVI, při této konverzi ... Pote to importnes do svého střihového SW.

hoj určitě se ozvu a pokud jde o PPPPP mám to v kalendáři, i když nemám žádné P. Nicméně tím, že je to SO před vánoci tak to bude soupeřit s jinými hlavně rodinnými povinnostmi, tak uvidíme - rád bych se viděl když to jen trochu půjde

Jinak tím komplet procesingem jsem myslel něco malinko jiného - to, že původní soubor projde komplet procesem ... dekomprimace - transformace - opětovná komprimace výsledku. Což znamená tři fáze, kdy se původní data prakticky ničí a dostanu nějaká nová, kde ale díky dekomprimaci (která si do určité míry vymejšlí v závislosti na tom jaký mají engine) a hlavně následné další ztrátové komprimaci ztrácím detaily, ostrost a získávám artefakty. Ty nejdestruktivnější fáze dekomprimace a komprimace se mi tímhle krokem v procesu zdvojí pokud to budu chtít následně dostříhat v jiném střihovém SW, což není dobře. Optimální by bylo pracovat stále "nad" původním souborem a odsoudkování přidat někam na jednu větší hromadu transformací, které s videem provádím abych vše vyřídil při jednom cyklu komprimace a tedy ztrát. Takto fungují střihové SW FCP a nebo workflow SW na fotky typu Lightroom. Dokáže tak co kouká fungovat i to GP studio za předpokladu, že vystačíš s úpravami v jeho rámci - předání do dalšího SW bez zbytečných ztrát tedy není bohužel možné. Jaký to bude mít reálný vliv na kvalitu videa nechci spekulovat - z principu ale nebude pozitivní :) Je to stejné jako když opakovaně otvíráš měníš a ukládáš jpg - po několika málo cyklech přijdeš o detaily a zvýrazníš parazitní artefakty komprese a původní kvalita je nenávratně v háji

Jinak k tomu článku v iDnes - ano je to bulvár, ale není nezajímavé si uvědomit, jak se technika vyvíjí. Výstup, který mám dnes z iP 5s nemluvě o iP6 JE objektivně lepší, než výstupy co mám historicky archivované z prvního ve své době prosumer kompaktu (co stál více než dnešní zrcadlovky) a dokonce lepší než soubory co mám třeba z jedné z prvních amatérských zrcadlovek Nikon D70, se kterým jsem fotil ještě před cca 8-9ti lety a mám tak v databázi možnost srovnání side-by-side. A vývoj jde dál. Takže se můžeme usmát bulváru, ale fakt je, že kvalita výstupu a snímačů dnešních zrcadlovek se dříve či později do těch telefonů dostane - posune se technologie a stejná fyzika začne fungovat lépe. Co se do nich ale jen tak nedostane, to je práce s hloubkou ostrosti, kterou umožňují větší formáty snímače - tam skutečně fyziku neoblbneme.
texmur

#110 Příspěvek od texmur »

předání do dalšího SW bez zbytečných ztrát tedy není bohužel možné. Jaký to bude mít reálný vliv na kvalitu videa nechci spekulovat - z principu ale nebude pozitivní :)

S tímto musím (bohužel) souhlasit když dělám odsoudkovatění v GoPro studiu uložím avi soubor a následně naimportuji do střihového a jinak efektového SW tak je ztráta detailů mnohem větší než když odsoudkovatění provádím přímo ve střihovém SW. Dal jsem si tu práci a zpracoval jeden soubor oběma způsoby a porovnával výsledný render. Prostě ztráta dat komprimací se na kvalitě obrazu projevila
Phantom 4, ipad air2 cellular, tracker RF V16
gardenroute

#111 Příspěvek od gardenroute »

Pravda, nikdy jsem to netestoval, jak je to rozdilne, Tome, a když jen pouzijes pouhou konverzi do AVI, je také videt nejaka degradace ? Sakra, to me nenapadlo, ze to vlastne bude skutecne reprocesovano :(
Jak to v Premiere de-soudkovatis ?
Chlapi, diky za upozorneni, asi to bude lepsi delat az ve strihu, jo, jo...
gardenroute

#112 Příspěvek od gardenroute »

jindraj píše:...a dokonce lepší než soubory co mám třeba z jedné z prvních amatérských zrcadlovek Nikon D70, se kterým jsem fotil ještě před cca 8-9ti lety a mám tak v databázi možnost srovnání side-by-side....
V rijnu/listopadu 2003 jsem mel zcela první Canon E300D u nas (mozna i jinde), byl to testovaci stroj od Canonu z předprodejní serie, když jsem jel na expedici Afriky 2003, pak jsem si ho nechal. Vsude na to cumeli (jina DSLR ještě neexistovala), dokonce par Amiku (a jeden velmi, velmi znamy :D ), které jsem ruzne po Jizni Africe potkal, na to koukala jak zjara, ze ani ve Statech ještě nebyla ke koupi. To jen k te historii mala zajimavost... :D Ani tehdy ještě neumela RAW, jen ztratovy JPEG :?
texmur

#113 Příspěvek od texmur »

gardenroute píše:Pravda, nikdy jsem to netestoval, jak je to rozdilne, Tome, a když jen pouzijes pouhou konverzi do AVI, je také videt nejaka degradace ? Sakra, to me nenapadlo, ze to vlastne bude skutecne reprocesovano :(
Jak to v Premiere de-soudkovatis ?

Petře, dej filtr "lens distorsion" a nastav hodnotu 20. Problém je že když na video aplikuješ tento filtr + warp stabilizer + korekci barev Three-Way Color Corrector + korekci kontrastu + doostření+ nějaké prolínačky,tak už s tím plynule nehne ani ten nejnabušenější PC. Nevím přesně co máš ty. Já mám Pentium i5@3,8Ghz, 16mb ram, ssd disk ale hlavně kvůli tomu koupenou geforce MSI 780Ti což je jedna z nejvýkonnějších grafických karet Nejde ani tak o render ten je celkem rychlej i ve VBR2 ale o přehrání náhledu v kvalitě alespoň1/2

Ta degradace GoPro studia je fakt dost znát - ztrácí se detaily. Já jsem si koupil 27" monitor NEC a na něm je vidět vše (nativní rozlišení 2560x1440)
Zajímavé je že když jsem zkoušel video shlédnout na 4k monitoru který je za 1/3 ceny mého a je jen TTF nikoli IPS tak i když by to na to nemělo mít vliv tak na něm obě verze videa (narovnané z Gopro studia i z Premiere) vypadala obě bez detailů.
Bazil

#114 Příspěvek od Bazil »

Dag2B3 píše:
K cenám u P2 - právě jsem koukal na obdobu
23.990 P2 s gimbalem H3D3 (telink)
33.490 Lightbridge Rx, Tx (telink)
13.599 GP4 BE (alza)

71.089 Suma Sumárum a fungovat to nebude, protože potřebujete pro Lightbridge koupit ještě vysílačku s režimem Master-slave (moje Futaba 14SG stála 14.439 - telink)

Myslím, že ta vysílačka nebude nutná, protože pokud se nepletu, tak P2 v2 s kolečkemna ovládání gimbalu má i master-slave konektor.Viděl jsem to myslím nanějakým videu.
DJI Phantom 2 F306, Zenmuse H3-3D, GP3+BE
VTx TS 832 + Flysight Black Pearl 7" 1024x600
gardenroute

#115 Příspěvek od gardenroute »

texmur píše:Petře, dej filtr "lens distorsion" a nastav hodnotu 20. Problém je že když na video aplikuješ tento filtr + warp stabilizer + korekci barev Three-Way Color Corrector + korekci kontrastu + doostření+ nějaké prolínačky,tak už s tím plynule nehne ani ten nejnabušenější PC. Nevím přesně co máš ty. [i]Já mám Pentium i5@3,8Ghz, 16mb ram, ssd disk ale hlavně kvůli tomu koupenou geforce MSI 780Ti což je jedna z nejvýkonnějších grafických karet Nejde ani tak o render ten je celkem rychlej i ve VBR2 ale o přehrání náhledu v kvalitě alespoň1/2

Ta degradace GoPro studia je fakt dost znát - ztrácí se detaily. Já jsem si koupil 27" monitor NEC a na něm je vidět vše (nativní rozlišení 2560x1440)
Zajímavé je že když jsem zkoušel video shlédnout na 4k monitoru který je za 1/3 ceny mého a je jen TTF nikoli IPS tak i když by to na to nemělo mít vliv tak na něm obě verze videa (narovnané z Gopro studia i z Premiere) vypadala obě bez detailů.[/i]
Mam to podobne, i5@3,3Ghz, 16 GB RAM, klasicke 3x HDD, a nVidii GTX760ku (v rezimu CUDA) + 27" LG (1680x1050), je to jiz starsi, ale pro P. funkcni, a postproces jedu v podstate stejne :), ted jsem delal remastery africkeho letani do hlavního dokumentu(schvalne mrkni), kde jsem ještě rovnal nakloneny horizont, jelo me to celkem fajn...ačkoliv s tim horizontem se rendering 14 min. videa prodlouzil na hodne přes hodinu (!). Ale strihat to slo se 100% nahled. kvalitou...(striham GP videa v konvertovanem AVI formatu). Jestli to nestrihas v orginal MP4 formatu... Ta konverze do AVI je jen snizeni komprese, obecne doporucovane...
Zkusim to.
gardenroute

#116 Příspěvek od gardenroute »

Bazil píše:...Myslím, že ta vysílačka nebude nutná, protože pokud se nepletu, tak P2 v2 s kolečkemna ovládání gimbalu má i master-slave konektor.Viděl jsem to myslím nanějakým videu...
Je to tak, ale to by bylo v pripade celé nové P2 upgrade sestavy, stavajici sestava by se musela rozsirit prave o jakkoukoliv RC Tx s training portem...
Bazil

#117 Příspěvek od Bazil »

Tak řešilo se myslím jestli koupit all in one Inspire nebo Phantom 2, z čehož jsem vydedukoval, že to již bude new version s kolečkem a portem :)

K tomu postprocesu, ve stolním mám i7, 16 GB RAM, taktéž SSD, ATI GTX 980 grafárnu a když dám v Premiéře warp a všechny tyhle ostatní věci, tak jsem ještě ani jednou nevydržel čekat do konce :)
DJI Phantom 2 F306, Zenmuse H3-3D, GP3+BE
VTx TS 832 + Flysight Black Pearl 7" 1024x600
texmur

#118 Příspěvek od texmur »

V té premieře nejde o čas výpočtu finálního renderu, to klidně nechám počítat přes noc. Jde o to aby náhled byl plynulý se všemi filtry. A to je problém! Tím že to překonvertuješ v GoPro studiu do AVI prostě ztráš kvalitu :|
Jinak Petře, tvoji Afrika je samozřejmě nádherná, ale v kvalitě jakou nabízí YouTube není možné poznat jestli to šli konverzí jednoduchou nebo dvojitou, neboť to YouTube zprzní ještě podstatně víc

apropo episode 10 (Okavango Delta 2nd day, Botswana) je točená 25 nebo 50FPS?
gardenroute

#119 Příspěvek od gardenroute »

texmur píše:...V té premieře nejde o čas výpočtu finálního renderu, to klidně nechám počítat přes noc...
Jasně, to já samozřejmě vím :D Uvedl jsem to je pro příklad, co s finálním renderem udělá "rovnání horizontu" :(
texmur píše:... Jde o to aby náhled byl plynulý se všemi filtry. A to je problém! Tím že to překonvertuješ v GoPro studiu do AVI prostě ztráš kvalitu :...
Ano, co se týká náhledu, to je jasné, já v pohodě i s Warpem a rovnáním horizontu, a vším tím, co jsi předtím uváděl, jedu plynule ve 100% kvalitě.
A ta konverze ? Ne, ne, v okamžiku, kdy aplikuji nějaký filtr v GoPro Studiu, tak ano, tam k tomu asi dojde (a jak jsi potvrdil dochází), ale při pouhé rekompresi (bez žádné úpravy a filtru) do výrazně menší komprese v kontejneru AVI z extrémně velmi komprimovaného formátu jakou je originál MP4, by asi k žádné degradaci docházet nemělo, obráceně ano. Nedochází k žádné změně obsahu. Stejně tak při snížení FPS (slowmotion) v GP Studiu při konverzi do AVI by rovněž k žádné degradaci dojít nemělo.
texmur píše:... apropo episode 10 (Okavango Delta 2nd day, Botswana) je točená 25 nebo 50FPS?...
Věci z Africké GP věci jsou obvykle 48 FPS, tehdy jsem ještě točil 24 FPS, velká kamera jede na 25 FPS, stejně tak některé další použité záběry z iPhone. Ale P. se s tím celkem dobře vyrovná. Něco se ještě točilo i na SGS4, ten ale asi víš kde skončil i s kompletním mediálním obsahem... :(
Václav Procházka

#120 Příspěvek od Václav Procházka »

Koukám, že se z téma DJI Inspire 1 řeší úpně jiné věci, které s tím nesouvisí :-(
Odpovědět

Zpět na „Coptery - DJI Phantom“