CX-10 koptérka za čtyři stovky - první dojmy
- davehaja
- Kontaktovat uživatele:
Re: CX-10 koptérka za čtyři stovky - první dojmy
Zdarec,budu objednávat pár drobností z evropského skladu Dx.Připojí se někdo k objednávce?Brno,Prostějov a Olomouc přivezu po doručení zdarma,jinam pouze za čisté poštovné.
Včera mi koptéra přišla a jsem docela zklamán - ve visu to vydrží tak asi 4 vteřiny v klidu a pak to začne driftovat doleva tak, že ani při plném knyplu doprava se to neudrží na místě. Zkoušel jsem všechno možné, ale nic nepomohlo. Některé náhradní vrtule ani nejdou nasadit na hřídelku motoru (malý otvor). Zkrátka jsem od toho čekal trochu víc. Jinak to driftování je podle zahraničních diskuzí celkem běžné 
Logo 500 VBar, nano CPX
- JirkaA
- Kontaktovat uživatele:
Tak si přečti návod a přepni si citlivost na kniply, potom tam máš trimy a dokonce se dají zkalibrovat akcelerometry.. Náhodou to lítá docela hezky 
OK2WY
JirkaA píše:Tak si přečti návod a přepni si citlivost na kniply, potom tam máš trimy a dokonce se dají zkalibrovat akcelerometry.. Náhodou to lítá docela hezky
A co myslíš že jsem asi dělal. Nevím co má společného driftování a citlivost knyplů? Kalibraci jsem taky dělal a trimování tomu taky nepomohlo.
Logo 500 VBar, nano CPX
- JirkaA
- Kontaktovat uživatele:
Na default citlivost kniplu je to moc tupy. Stiskni knipl plynu, radio dvakrat pipne a jsi na středních vychylkach. Ridit budes muset, maly drift bude vzdycky, odnese to i maly průvan..
OK2WY
Já mám nastavenou největší citlivost. Prostě to chvilku drží a pak to začne utíkat doleva. I když potom držím knypl úplně doprava,tak stejně začne cestovat doleva. Trimování a kalibrace na to nemá žádný vliv. Jeden z motorů má na hřídelce vakl do stran jako prase (nahoru a dolů taky) a je tak možný, že tam jsou vibrace, který zblbnou gyro.
Logo 500 VBar, nano CPX
XB8R píše:Já mám nastavenou největší citlivost. Prostě to chvilku drží a pak to začne utíkat doleva. I když potom držím knypl úplně doprava,tak stejně začne cestovat doleva. Trimování a kalibrace na to nemá žádný vliv. Jeden z motorů má na hřídelce vakl do stran jako prase (nahoru a dolů taky) a je tak možný, že tam jsou vibrace, který zblbnou gyro.
Nikdo jiný zde zatím tento problém jako ty neměl. Holt jsi zřejmě dostal méně povedený kus. Tak to sepiš, případně nafilmuj a zkus to u prodejce vyreklamovat.
Já bych řekl šmejd,ne méně povedený. Na nabití to lítá tak tři minuty 
Logo 500 VBar, nano CPX
XB8R píše:Já bych řekl šmejd, a ne méně povedený. Na nabití to lítá tak tři minuty
Myslím, že je zbytečné se tady handrkovat o tom jak to přesně nazvat. Ostatní s tím ten problém nemají. Ty ano. Tak to prostě vyreklamuj a hotovo.
Létá parádně doma a venku se také neztratí ...nebo spíš ztratí 
Je docela přesná, dá se s ní - po chvíli trénování - přistát na ploše menší bonboniéry.
Pro mě určitě jedna z nejzábavnějších RC hraček - takový RC "bonbónek"...
Je docela přesná, dá se s ní - po chvíli trénování - přistát na ploše menší bonboniéry.
Pro mě určitě jedna z nejzábavnějších RC hraček - takový RC "bonbónek"...
malej vrtulníček, malý dr... kvadrokoptérka, Phoenix RC sim
Resil jsem jak CX-10 prepravovat (do kanclu, hospody atd...)
Spousta lidi se sice schodla ze 3D tiskarna je vec veskrze nepouzitelna coz jsem se rozhodl ignorovat
a zvesela ji pouzivam dal. Takze jsem sedl ke Sketchupu a za chvilku navrhl krabicku na cx-10 kam se vejde copter a nahradni vrtule. Je to takova vetsi krabicka od sirek. Vicko je pekne zaklapavaci a vnitrni tvar drzi copterku tak ze se ani nehne.
Model by zaslouzil asi lehce vytunit ale me uz slouzi ke spokojenosti
http://www.thingiverse.com/thing:581854
Fotku dam nekdy pozdeji
Spousta lidi se sice schodla ze 3D tiskarna je vec veskrze nepouzitelna coz jsem se rozhodl ignorovat
Model by zaslouzil asi lehce vytunit ale me uz slouzi ke spokojenosti
http://www.thingiverse.com/thing:581854
Fotku dam nekdy pozdeji
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16
Este keby k tomu bol uchyt na vysielacku.
Inak super idea, tiez som zacinal rozmyslat ci si nejaku nenavrhnut.
Inak super idea, tiez som zacinal rozmyslat ci si nejaku nenavrhnut.
Uvazoval jsem o tom ale vysilac hodim v klidu do batohu takz jsem se na to vyprd
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16
Amper píše:http://www.thingiverse.com/thing:581854
Super, máš tam ode mě lajk a až mi dorazí moje zásilka, taky si jednu vytisknu.