Ahoj
Beta 1400 - další souhrn a další diskuze
Re: Beta 1400 - další souhrn a další diskuze
Zdravím Vás všechny
Mám dotaz, jakou baterii používáte ve své Betce ? Já tam mám setovou 1300 mAh, ale uvažuji, že si přikoupím ještě jednu. Teď jde o to, jestli 1800 mAh nebo 2 200. Beta by neměla mít problém uvést i 2 200 mAh, ale mám tak trochu strach, jak to Beta utáhne, máte někdo porovnání ohledně váhy baterií ? Zajímalo by mě o kolik je ta 2 200 mAh těžší než ta setovka 1 300 mAh. Díky moc za případné odpovědi, ať to lítá 
Ahoj
Ahoj
RTF Beta 1400
Ona ji určitě uveze, akorát budeš muset Betu dovážit. No a zjistit rozdíl váhy není zase tak nic těžkého. Jednoduše tu setovku zvaž a koukni u prodejců, kolik váží baterka 2200mAh. A když odečteš tu těžší od té lehčí, máš rozdíl 
Sky Surfer,XENO,FunCub,Sky Cruise,Bixler II,Blazer,FrSky TARANIS-plus
Beta uveze i půl kila navíc. Jen s tím musíš počítat. Zachovej těžiště a pomni tu malou vrtulku na pylonu.
Furt říkám, Beta je stártr. Nauč se lítat a jdi výš.
Ježiši... Už mi to nějak nemyslí
Tak aspon info pro ostatní
1600 mAh - 130 g
1800 mAh - 134 g
2 200 mAh - 167 g
Tu 1 300 mAh jsem nějak nenašel, ale tipuju váhu +/- 125 g. Přijde mi, že je na Betě každý gram strašně znát,už s tou 1 300 mAh mi to přijde líný. Máte někdo zkušenosti třeba s tou 1 800 mAh (co se týče chování za letu), vyvážení je mi jasný, že musím poladit. Ještě závěrem, víte někdo o kolik minut se zvýší "dolet" při použití vyšší kapacity ? Dííky
EDIT: Tak 1300 mAh co mám má 106 g
1600 mAh - 130 g
1800 mAh - 134 g
2 200 mAh - 167 g
Tu 1 300 mAh jsem nějak nenašel, ale tipuju váhu +/- 125 g. Přijde mi, že je na Betě každý gram strašně znát,už s tou 1 300 mAh mi to přijde líný. Máte někdo zkušenosti třeba s tou 1 800 mAh (co se týče chování za letu), vyvážení je mi jasný, že musím poladit. Ještě závěrem, víte někdo o kolik minut se zvýší "dolet" při použití vyšší kapacity ? Dííky
EDIT: Tak 1300 mAh co mám má 106 g
Naposledy upravil(a) Raca dne pon 08.12.2014 21:29, celkem upraveno 1 x.
RTF Beta 1400
Ticcino píše:Beta uveze i půl kila navíc. Jen s tím musíš počítat. Zachovej těžiště a pomni tu malou vrtulku na pylonu.
Jo tak to ti nevyvracím, ale když už jsem si ji koupil, tak s ní chci chvíli lítat... Nemám problém ji udržet ve vzduchu a i s ní přistát, zatím žádný pád, ale byl jsem s ní ve vzduchu asi 5x, což je na letadlo za 4K dost málo, abych to hned měnil ....
RTF Beta 1400
Dobře, 2200mAh ti dá cca o 40%víc letového času než 1300mAh.
Proč ne o 70% jak by to matematicky vycházelo? Protože to letadlo bude těžší.
Proč ne o 70% jak by to matematicky vycházelo? Protože to letadlo bude těžší.
Zdar já jsem lítal hned od začátku 2200 mAh se setovým motorem,vrtulí a reglem nic jsem nemusel dovažovat,prostě baterku co nejvíc dozadu k přepážce v čumáku mám nacpanej kousek molitanu,tak že má tendenci tlačit baterku dozadu. Lítalo to v pohodě.
Raca píše:
Jo tak to ti nevyvracím, ale když už jsem si ji koupil, tak s ní chci chvíli lítat... Nemám problém ji udržet ve vzduchu a i s ní přistát, zatím žádný pád, ale byl jsem s ní ve vzduchu asi 5x, což je na letadlo za 4K dost málo, abych to hned měnil ....
Lítej, lítej co to dá. S prvním érem (cessna 480) jsem měl cca 200 startů než jsem šel do dalšího (4měsíce
x9d, x-lite pro a pár poletuch
Tak já teda taky pujdu rovnou do 2 200 mAh, ať se ta doba letu protáhne na co nejdýl. Ještě pro info, dělá Betě problémy, když přistanete s 1 300 mAh, dáte tam 2 200 a jdete rovnou z5 do vzduchu, myslím kvůli přehřívání, nebo něčemu podobnému ? Díky moc za odpověďi 
RTF Beta 1400
Hafan píše:Zdar já jsem lítal hned od začátku 2200 mAh se setovým motorem,vrtulí a reglem nic jsem nemusel dovažovat,prostě baterku co nejvíc dozadu k přepážce v čumáku mám nacpanej kousek molitanu,tak že má tendenci tlačit baterku dozadu. Lítalo to v pohodě.
Tak že tím posunutím baterky dozadu jsi ji vlastně musel dovážit
Raca píše:Tak já teda taky pujdu rovnou do 2 200 mAh, ať se ta doba letu protáhne na co nejdýl. Ještě pro info, dělá Betě problémy, když přistanete s 1 300 mAh, dáte tam 2 200 a jdete rovnou z5 do vzduchu, myslím kvůli přehřívání, nebo něčemu podobnému ? Díky moc za odpověďi
Betě to problémy nedělá.
Ale regulátoru a motoru jo. Ovšem záleží na stylu letu.
Po přistání zkontroluj pohmatem teploty. Pokud to pálí, počkej.
A samozřejmě opět vyvážit. S 2200mAh oproti 1300mAh bude těžká na čumák.
Chlapi, diky moc
No to vyvazeni mi je jasny, ze bude jiny, kdyz je ta baterie tezsi.... Muj styl letu je jednoduchy, dostat Betku do vysky a pak prilezitostne zapnout motor, kdyz je vetsi povetri, tak davam motoru vetsi zahul, ale snazim se neletat, kdyz je vitr rychlejsi nez 5 m/s
RTF Beta 1400
bv9 píše:
Tak že tím posunutím baterky dozadu jsi ji vlastně musel dovážit
Ano správně
Ahoj vsem,
jelikoz mam par dni cas, rozhodl jsem se, trochu si "vytunit" svoji Betku. Objednal jsem si HD kameru a resim, jak a kam ji upevnit. Mate nekdo zkusenosti kam je nejlepsi kameru upevnit ? Druhy dotaz se tyka letani v zime, mam na mysli teploty kolem nuly, skodi to nejak komponentum?
Ps: videl jsem na youtube video, jak ma kameru na tycich, ktere jsou pripevneny zespodu k trupu, vite nekdo kde by se dali koupit nejake hlinikove tyce cca 40 cm dlouhe ? Diky
jelikoz mam par dni cas, rozhodl jsem se, trochu si "vytunit" svoji Betku. Objednal jsem si HD kameru a resim, jak a kam ji upevnit. Mate nekdo zkusenosti kam je nejlepsi kameru upevnit ? Druhy dotaz se tyka letani v zime, mam na mysli teploty kolem nuly, skodi to nejak komponentum?
Ps: videl jsem na youtube video, jak ma kameru na tycich, ktere jsou pripevneny zespodu k trupu, vite nekdo kde by se dali koupit nejake hlinikove tyce cca 40 cm dlouhe ? Diky
RTF Beta 1400