Výdrž baterií v zimě

Motory, vrtule, regulátory pro coptery
Zpráva
Autor
j.s

Re: Výdrž baterií v zimě

#16 Příspěvek od j.s »

Mimochodem, když už jsme u těch zimních podmínek, jaký vliv mají nízké teploty na vrtule? Mám DJI 1038. Jde mi o to jestli materiál v nízkých teplotách nezkřehne a vrtule neprasknou.
Díky.
X650F, Sunnysky, Afro, Graupner 11x5, APM, Pixhawk
Arcicorsa
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od Arcicorsa »

j.s píše:Mimochodem, když už jsme u těch zimních podmínek, jaký vliv mají nízké teploty na vrtule? Mám DJI 1038. Jde mi o to jestli materiál v nízkých teplotách nezkřehne a vrtule neprasknou.
Díky.

To je to poslední o co bych se bál.. S heli létáme klidně i v -15°C a nic špatného se neděje a to je tam mnohem víc plastu jak na copteře a myslím že je i více namáhán, viz. gripy, převody, plastová očka, díly rámu atp.. Myslím že ti dříve umrznou prsty na páčkách než že by mrazem praskla vrtule..
Goblin 500 Spirit@MiniProtos Spirit@Oxy3 Spirit@Taranis + Xlite RC@ www.arcitimer.com
SAT-HOFMAN
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od SAT-HOFMAN »

j.s píše:...Mám DJI 1038. Jde mi o to jestli materiál v nízkých teplotách nezkřehne a vrtule neprasknou.
Díky.

Za letu ne, při pádu ano.
DJI NAZA F-550, YAK 54 CARBON-Z, HOTLINER RAY, QAV250 NAZE32acro
j.s

#19 Příspěvek od j.s »

Super, díky.
X650F, Sunnysky, Afro, Graupner 11x5, APM, Pixhawk
radegaster

#20 Příspěvek od radegaster »

Projel jsem si téma a napadla mě jedna věc. Pokud si někdo pamatuje takové ty chemické polštářky které začnou hřát když se v nich cvakne tím plechem ? Napadlo mě tohle dát k baterce a baterku obtočit nějakou izolací. Teplo by se drželo uvnitř váha navíc by byla zanedbatelná a mělo by to udržet baterie teplé.
jirka_d

#21 Příspěvek od jirka_d »

Radegaster, nehroť to :D . Když budeš mít baterku v teple, dáš ji na copteru a budeš lítat, tak ti hned tak nepromrzne. Ona se sama při vybíjení zahřívá. Před letem ji stačí mít v kapse a ohřívat ji tělesnou teplotou. Nebo si kup speciál kufřík s vytápěním.
radegaster

#22 Příspěvek od radegaster »

Takhle, já v zimě nelítám takže mě se tenhle problém netýká (Minimálně prozatím). Jen mě tak napadlo že by tohle mohlo fungovat. Vím že jsem párkrát zkoušel s malým quadem lítat když bylo lehce nad nulou a baterka vydrela sotva polovinu času. Jenže u těch mini quadcoptér se to stejně během provozu ani nemá moc jak zahřát (alespoň jsem si žádného zahřívání nevšiml).
jozefbb
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od jozefbb »

A ked pridete domov, vsetko sa vam orosi ......
mattl

#24 Příspěvek od mattl »

A co zabalit baterku do té hliníkové folie z lékárničky?Má perfektní tepelně izolační vlastnosti a váhu to nepřidá :-)
jio

#25 Příspěvek od jio »

Já jsem se orosil, když jsem četl odpověď 10 srpna při pokojové teplotě 28°C, venkovní 26 a 85% vlhkosti po vydatné odpolední bouřce. :-)
To vše při odpovědi na dotaz z 11. února, který bohužel neochladil. ;-)
Odpovědět

Zpět na „Coptery - pohony“