Mini H FPV quad 250
Re: Mini H FPV quad 250
Taky mám tuhle kameru, ale není to úplně ideál. Prostě ty přechody světlo - stín nejsou ono, navíc mi to někdy přijde takové přepálené. Škoda, že ta PIXIMka od security2000 je tak velká.Navíc se dá koupit na e-bay z němec za slušný peníz a za pár dní je doma. Já ji měl jednu dobu na Discovery a bylo to hodně dobrý. Bohužel rozměrově vhodná do prcka je pak už jedině TBS69. Nejspíš do ní asi znova půjdu.
Nelítám vůbec s ničím a jen teoretizuju ...
Pěkný polítání. Tak Zdenda nikdy nelítal s ničím nějak blbě
(spíš naopak)
Doufám, že už si tam brousíš zuby na ty lavičky. Lavičky já rád
Frsky X10S Carbon
Heliny od Mikada, fpv race koptéry a trochu F3K
krtek2k píše:Pěkný polítání. Tak Zdenda nikdy nelítal s ničím nějak blbě(spíš naopak)
Lavička i skluzavka nakonec byla, ale baterka v Mobiusu už nebyla
Chce to ale ještě tréning, mám za sebou teprve tak 10 startů...
... každopádně Denis je prostě hovádko a jen tak ho asi nedoženeme...
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=iY2Q3lEPi_c[/youtube]
Na toho už jsem asi moc starej
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=iY2Q3lEPi_c[/youtube]
Na toho už jsem asi moc starej
Ale doženeš, tady už se nemáš na co vymlouvat, když to někam našiješ, tak to skoro nic nestojí.
Tudíž strach není na místě.
Tudíž strach není na místě.
Frsky X10S Carbon
ST píše:... rozměrově vhodná do prcka je pak už jedině TBS69. Nejspíš do ní asi znova půjdu.
Jenze TBS69 je jen rozmerove mensi PIXIM Seawolf (ma stejnej cip i optiku) a podle parametru je jeste tezsi. Udavaji vahu 44g. Ta moje vazi 30g a proto sem ji sundal. Mozna to vazi i s tim kablem na nastaveni.
Skoda ze ten Mobius tak laguje, kdyz se vykucha, tak bez baterky je lehouckej a hned by byl i zaznam. Treba se jim to s nejakym FW podari dotahnout. Ale asi z principu zaznamu na SD to asi nebude mozny
...tak bane ! skutecne vazi 44g a origo Seawolf jen 28g ! Tak to je mazec, je mensi a i tak tezsi ...
arachna píše:...tak bane ! skutecne vazi 44g a origo Seawolf jen 28g ! Tak to je mazec, je mensi a i tak tezsi ...
U té TBS69 je výrazný podíl kovu ( držení objektivu i masivní chladič ) proto ta váha.
Nelítám vůbec s ničím a jen teoretizuju ...
No tomu prave moc nerozumim. Proc na ni nacpali tak masivni chladic ? Jeste jednou sem tu moji vytahl z supliku a prevazil. A ma 26.5g a chladic, co je na ni ji v poho uchladi... Ani po delsi dobe neni nijak zvlast teply.
Uz tak je tezka a radeji sem na prcka dal 600TVL SONY SUPER HAD CCD D-WDR, tak proc jeste tak drasticky zvysovat vahu chladicem ? No, ... asi k tomu nejakej duvod bude, ma mensi PCB, tak se to teplo asi hur odvadi ...
Me jen mrzi, ze mi zustala v supliku protoze sem srazel gramy kde to jen slo
Ale asi az prijdou T motory, tak ji tam mozna zas plesknu. Me prijde, ze ty 1806 maj malej tah.
Uz tak je tezka a radeji sem na prcka dal 600TVL SONY SUPER HAD CCD D-WDR, tak proc jeste tak drasticky zvysovat vahu chladicem ? No, ... asi k tomu nejakej duvod bude, ma mensi PCB, tak se to teplo asi hur odvadi ...
Me jen mrzi, ze mi zustala v supliku protoze sem srazel gramy kde to jen slo
Ale asi az prijdou T motory, tak ji tam mozna zas plesknu. Me prijde, ze ty 1806 maj malej tah.
Moren píše:Co říkáte na tenhle rám?
http://www.foxtechfpv.com/tarot-250-mini-racing-quadcopter-p-1791.html
Já říkám že je to úplně blbá konstrukce. Jedinou výhodou jsou ty integrované rozvody .A to ještě ani nemusí vyhovovat vždy a každému. Provedení podvozku je naprosto nevhodné, FPV kamera na šrot při každé ráně, mám trošku obavu, že bude málo tuhý ten trup proti kroucení, zdá se mi úzký , ale tohle je jenom dojem z obrázku, nemusí to být nutně problém. Doporučená baterka opět špatně, moc těžké. Bude tam málo místa na rozmístění všech potřebných komponentů. Pokud je ten baterkový konektor XT 60, tak opět špatně, zbytečně velký a moc těžký a výměna za jiný bude zbytečná prplačka.
Prostě to navrhoval někdo, kdo tomu moc nerozumí. Daleko vhodnější jsou rámy s koncepcí QAV.
arachna píše:No tomu prave moc nerozumim. Proc na ni nacpali tak masivni chladic ? Jeste jednou sem tu moji vytahl z supliku a prevazil. A ma 26.5g a chladic, co je na ni ji v poho uchladi... Ani po delsi dobe neni nijak zvlast teply.
Uz tak je tezka a radeji sem na prcka dal 600TVL SONY SUPER HAD CCD D-WDR, tak proc jeste tak drasticky zvysovat vahu chladicem ? No, ... asi k tomu nejakej duvod bude, ma mensi PCB, tak se to teplo asi hur odvadi ...![]()
Me jen mrzi, ze mi zustala v supliku protoze sem srazel gramy kde to jen slo![]()
CCD snímače jsou obecně celkem dost citlivé na teplo - a samy ho navíc také dost velkou hromadu vyrábějí hlavně ve srovnání s CMOS snímači. Větší teplo znamená u těchto snímačů velký nárůst šumu, což znamená zhoršení všech vlastností - od barevnosti, ostrosti až po dynamický rozsah, který dokáže kamera efektivně pobrat. I když to nemám u téhle kamery nijak konkrétně ověřené, tak obecně by lepší chlazení a lepší odvod tepla mohly znamenat, že pak např. dokáží lépe pracovat právě třeba s tím dynamickým rozsahem, protože jim to tolik nešumí. Co jsem slyšel, tak právě ta TBS kamerka má pověst kamerky, která s identickým snímačem dává o něco lepší obraz bez tak velkých přepalů a slitých stínů než konkurenti. Třeba je to chlazení jedním z prvků toho, jak toho dosahují. Ale to jen taková ranní spekulace.
-
ËWRYBADY
- Kontaktovat uživatele:
A opravdu je podstatný řešit 15g rozdílu váhy kvůli horšímu obrazu? Věřim, že z tý 600TVL CCD je obraz dostačující. Ta Seawolf je sice trochu větší, musel jsem rám trochu zvednout, ale jinak je super. A nějakejch 15g v letu fakt nepoznám
...
Chopso 7EW , MSH PROTOS 500 , Torsion SOLID Blades
Futaba 8FG
Futaba 8FG
DidaJI píše:Zkusil jsem to jako ST stříknout a vypadá to docela dobře. Hlavně ta černá matná je COOL
Můžu dotaz? Materiál sklotextit? Zdrsnil jsi to před stříkáním nějakým jemným šmirglem nebo jen odmastil a stříknout?
ËWRYBADY píše:... musel jsem rám trochu zvednout, ale jinak je super. A nějakejch 15g v letu fakt nepoznám...
Ja puvodne taky ty hlinikovy sloupky rovnou nahradil delsima nylonovyma a Piximku sem tam mel. Jenze vTX sem mel taky jen 40g a baterky 1,4 a 1,5Ah ... a ve vysledku to s Mobiusem bylo jak tehotna slepice, takze sem logicky zacal vorezavat vahu tam, kde byla nejvetsi.
Ty tam mas asi DYS 2204 ne ? Mam pocit ze ty moje RCX 1804 takovou vahu uz moc nedavaj.
Dal sem tedy lehci kameru, 1,3Ah baterky, regulatory sem dal na dirt plate, udelal sem i lehci LC filtr a kdyz prisel Boscam TS832, tak sem zas resil kam s nim kvuli tezisti a sirce
Tenhle ram ma ty sloupky "proklate" blizko, takze sem je nahradil karbonovyma obloukama viz. foto a Boscam tam sedne jak pr...l na hrnec
Ted uz sem s vahou spokojenej
Pak to nafotim ...