DJI Inspire 1

Fórum pro všechny DJI Phantomy.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Amper

Re: DJI Inspire 1

#166 Příspěvek od Amper »

Dag2B3 píše:Pokud se to nebude (a časem jo) umět vyhýbat překážkám

No, chce to vydrzet. Verze 3.3 uz ma podporu optical flow (to mela Inspire 1 driv, APM to nema jeste releasnute) a pracuje se na integraci databaze terenu. V poslednim tydnu nas s Woitou napadla stejna vec (sonar kolem coptery pro detekci prekazek) takze je to jen otazka casu nez to nekdo naprogramuje :-D

Ostatne - vykonejsi STM32 procak uz leti z ciny, zbytecny sonar bych tu mel tak to mozna zkusim :-)
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16
trauntnberg

#167 Příspěvek od trauntnberg »

Amper píše:
V poslednim tydnu nas s Woitou napadla stejna vec (sonar kolem coptery pro detekci prekazek) takze je to jen otazka casu nez to nekdo naprogramuje :-D

ono to jiz existuje
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=f0HoyJbYCPQ[/youtube]

http://linuxgizmos.com/linux-based-hexa ... realsense/
Amper

#168 Příspěvek od Amper »

Intel se ted hodne snazi. Napr. ve spolupraci s 3DR (firma co se hodne angazuje v APM a pripravila PX4v2 aka PixHawk) udelali napr. follow me ktere funguje na zaklade video trackingu tj. clovek nemusi mit nic v kapse.

RealSense je velmi podobne technologii ktera je nacpana v Kinectu takze udelat colision avoidance neni az tak velky problem. Kamera dava informaci o vzdalenosti objektu.
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16
gardenroute

DJI Inspire 1 Test 3 - Winter Sunset in 4K

#169 Příspěvek od gardenroute »

DJI Inspire 1 Test 3 - Winter Sunset in 4K
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=bvjt0mpCYjk[/youtube]
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
Václav Procházka

#170 Příspěvek od Václav Procházka »

gardenroute: Petře, škoda těch zřetelných vibrací na ramenou, což je dané konstrukcí. Jinak byl obraz v letu stabilní. Video jsem sice nepřehrál ve 4K, nicméně z kvality moc nadšený nejsem. Gopro 4 Black je na tom lépe.
gardenroute

#171 Příspěvek od gardenroute »

Václav Procházka píše:gardenroute: Petře, škoda těch zřetelných vibrací na ramenou, což je dané konstrukcí. Jinak byl obraz v letu stabilní. Video jsem sice nepřehrál ve 4K, nicméně z kvality moc nadšený nejsem. Gopro 4 Black je na tom lépe.
Jak bych to až tak tragicky neviděl, hodně věcí bylo popsáno v tom TESTOVACÍM videu, které nebylo natočeno coby prezentační, ale naopak pro zobrazení těch kritických věcí, zejména :
- použití 4K režimu ve velmi špatných světelných podmínkách, myslím, že při použití 2K7 či 1080p by to dopadlo asi lépe
- vibrace se myslím projevily zejména při aktivaci podvozku v závěru, a pokud tam někde jsou další (nekoukal jsem na to ještě podrobně), bude asi nevyspělostí GCU firmware
- já to přehrával ve 2K7 (4K monitor nemám), a celkem to nevypadalo až tak špatně na stále předprodukční stroj
- a neviděl jsem zatím obdobné srovnatelné video (v tak mizerných světelných podmínkách) ve 4K z GP4, tak nemohu moc srovnávat, ale je jasné, že GP je asi dále, zejména ve 4K režimu
gardenroute

#173 Příspěvek od gardenroute »

Václav Procházka píše:https://www.youtube.com/watch?v=wzR2Bt1tEjY&x-yt-ts=1421828030&x-yt-cl=84411374#t=16
Pěkný, celkem si troufli, ty záběry mezi "mrakošy" a to finále dost impozantní, uměj kluci a "maj koule" :D Já Dubai viděl již 4x, ale vždycky jen z letiště nebo z letadla :( No, přeci jen si myslím, že s I1 to půjde...
gardenroute

#174 Příspěvek od gardenroute »

Zajímavé možnosti konfigurace I1

Dobrá vychytávka je přímé ovládání gimbalu pomocí prstu přímo na dotykovém displeji tabletu, čas 2:44, v případě 2 operátorů to je pro kameramana hodně dobrá pomůcka...

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=JnLLGAywOQE[/youtube]
gardenroute

#175 Příspěvek od gardenroute »

DJI Inspire 1 Flight Record & Video
Hodně zajímavé vychytávky pro filmování Inspire 1 má...líbí se mě to čím dále více...

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=-9DCjTSuKRA[/youtube]
Václav Procházka

#176 Příspěvek od Václav Procházka »

Ty funkce a možnosti jsou zajímavé. Podstatná věc, která mi u Inspire 1 vadí je, že je to quadro coptéra. A to vzhledem k bezpečnosti, kdy při závadě na regulátoru, motoru, to jde k zemi. Tato hmotnost, je už destruktivní a nebezpečná. Třeba bude Inspire 2 Octo :-)
gardenroute

#177 Příspěvek od gardenroute »

To je cena za skladnost a požadovanou vydrz baterie, hexa i octo jsou pro mnohe kameramany moc velke obludy :D
Mas pravdu, ale statistika je i o tom, ze když tam je vice motoru a reglu, muze se toho vice porouchat, je to o pristupu jak se na to divat :D
Mrkni jak to dopadlo mezi dopravnimi letadly, 4 motoraky jdou pro mensi hospodarnost hromadne do vysluzby (napr. skutecne extremni stahovani 747cek z provozu po celem svete), 2motorova letadla dnes mohou diky modifikaci ETOPS i tam kam drive nemohla.. Drive se takto presne mluvilo o rozdilu mezi 4 a 2 engine dopravaky...
Pokud DJI pouzije skutecne kvalitni komponenty, tak se není ceho bat... Vidim v tom budoucnost.
Václav Procházka

#178 Příspěvek od Václav Procházka »

Jasně, statistiky jsou jasný. Já bych quadru přirovnal k jednomotoráku a hexu ke dvoumotoráku :-) Beru to tak, že když u hexy nebo octo (DJI) odejde 1 motor, tak se nic neděje. U quadry to jde 100% dolů. Budoucnost bezpečnosti a spolehlivosti dronů, je více motorů, než 4. Jsou si toho vědomí i na ÚCL a určitě to v budoucnu ovlivní předpisy.
gardenroute

#179 Příspěvek od gardenroute »

To je asi pravda, i to, ze 2motorove letadlo se ztratou 1 motoru muze omezene vyporadat, mozna ze se inteligence algoritmu a rychlost ridicich jednotek kopter tak posune, ze se quad nekdy v budoucnu také udrzi jen se 3 rotory, byt jen pro nejake nouzove pristani a nespadne jako sutr jako dnes.
Není to tak dlouho, co se tvrdilo, ze něco jako multirotorové letadlo není mozne uridit. Fly-by-wire spolecne s rychlymi CPU a kvalitnimi algoritmy to zmenilo...
Dag2B3

#180 Příspěvek od Dag2B3 »

Venco sorry nechci rozpoutávat flameware ale osobně jsem v akci viděl lehnout profi oktokoptéru z cca 39m přímo do "záhonku" a dvě čtyřvrtulové P2 natáčely a byly požádány o záběry (pro hnidapichy poznámka - samozřejmě ZDARMA) aby bylo možné zkasírovat tučného pořadatele akce (AUDI) o finanční odměnu. Takže mě osobně vícevrtulový stroj o lepší bezpečnosti v praxi nepřesvědčil (ale je to pouze můj osobní názor založený na vlastní zkušenosti který nikomu nepodsouvám.)
Odpovědět

Zpět na „Coptery - DJI Phantom“