Minicorado

Větroně s pomocným elektromotorem a nejčastěji sklopnou vrtulí
Zamčeno
Zpráva
Autor
MartinMartin
Kontaktovat uživatele:

Re: Minicorado

#901 Příspěvek od MartinMartin »

semi píše:Jaké byste doporučili MC pro normální poletování s motorem 80 gr (přibližně ekvivalent AXi 2217/12) skleněné nebo uhlíkové?
A je možné mít antény uvnitř trupu ve skleněném?

Antény musíš vytáhnout ven tak jak tak. Já mám verzi sklo, ale trup za křídlem i v této verzi je uhlíkový a právě tady se nachází antény.
Já je mám venku za křídlem ale i tak mi telemetrie za znamenává rámcové výpadky což u jiných letadel bez uhlíku se neděje.
semi
Kontaktovat uživatele:

#902 Příspěvek od semi »

MartinMartin píše:Antény musíš vytáhnout ven tak jak tak. Já mám verzi sklo, ale trup za křídlem i v této verzi je uhlíkový a právě tady se nachází antény.
Já je mám venku za křídlem ale i tak mi telemetrie za znamenává rámcové výpadky což u jiných letadel bez uhlíku se neděje.

Jo, antény musí ven. Měl jsem přijímač moc vzadu a antény vycházely hodně až v úzkém trupu a tam se to rádo láme. Navíc se to těžko instaluje. Nějak se mi ty antény v rx uvolnily a po ne zrovna ideálních přistání se zřejmě odtrhly. Po opakovaném startu jsem byl najednou bez signálu. MC kaput :cry:
KMX, Edge RCF, Veloxity, MC, DF
DS-14
graup15

#903 Příspěvek od graup15 »

Rádo láme? No to s tím nesmíš třískat!!!!! Já lítal s Coradem i na poli plném opuky a se staženou prdelí se trefoval mezi šutry..a nic nezlomil!!
No...Martin (Pina) má už bude zase honit termiku s Coradem. Konečná hmotnost vyšla na 707g. Což vychází plošné zatížení 28,5g/dm. Pro vytáčení jarních bublin naprosto perfektní.
Zatím jsem Corado prostě jen zalétnul,žádné nastavovaní výchylek,těžiště a letových režimů..na to je dnes ráno moc kosa ( -2st) a za větru 4m/s jsem byl po deseti minutách zralý rychle utéct. :-)

Stoupavost tohoto Corada je 9m/s . Na 4 stoupání do 100m pohon spotřeboval 200mAh. Ještě musím pohon změřit, ale proud bude tak do 12-15A na plný plyn.
Přílohy
Složené Corado se vejde na zadní sedačky . Pro lítání..v zimě,nebo okamžitě po práci..je Corado ideál.
Složené Corado se vejde na zadní sedačky . Pro lítání..v zimě,nebo okamžitě po práci..je Corado ideál.
Výstup anténky varia SkyAssistant
Výstup anténky varia SkyAssistant
DSCN0683.JPG
DSCN0681.JPG
Sluggish
Kontaktovat uživatele:

#904 Příspěvek od Sluggish »

ja som svoje tiež zalietal včera :mrgreen: u nás sa hovorí že modely vážia iba zbabelci, takže som ho ešte nevážil :lol:

k letovým vlastnostiam, len toľko, že presne splnilo čo som čakal, malé, obratné, lieta ako po kolajniciach ale ešte sa s ním bude treba pohrať a poladiť ho, ale to asi až na jar, fakt sa tam nedalo vydržať viac ako 10 minút :)
Přílohy
mini.jpg
graup15

#905 Příspěvek od graup15 »

To je přesně to,proč mám ve stáji Corado. Je to sice už model vyráběný dlouhý čas, ale pořád se ukazuje jak je nadčasové. A dá se s ním létat všude,nepotřebuje žádné letiště..při troše snahy stačí 15m plochy na přistání.
Vyšší level je do ruky. :-)
semi
Kontaktovat uživatele:

#906 Příspěvek od semi »

Tak byl to můj první kompozit a teprve druhý větroň po Slimovi, teď už vím o tom něco víc. Samozřejmě hladké přistání je základ :)
DS-14
graup15

#907 Příspěvek od graup15 »

semi píše:Tak byl to můj první kompozit a teprve druhý větroň po Slimovi, teď už vím o tom něco víc. Samozřejmě hladké přistání je základ :)

Ano, a když už ne hladké ,tak klidně do křoví.., ale hlavně rovně čumákem. Kompozity vydrží v podélném směru až neuvěřitelnou ránu, ale hvězda přez křídlo je většinou destruktivní.
Nebo se nauč přistávat tak (jako jedna z dovedností přistání) přiletět nízko nad cílový bod,spolu s brzdama vytratit rychlost až do nuly a plácnout s tím naplocho na zem.

Prostě se musíš naučit vsjo....
1) normální přistání..okruh,sestup,výdrž ,dosednutí...Křídla vždy vodorovně se zemí!!
2) prudký sestup na plných klapkách,dobrždění těsně nad zemí při stálé práci s klapkama...a sedneš na pětníku.
3) nouzové sednutí kamkoli,do čehokoli..nejlépe do ruky. Musíš se smodelem perfektně sžít, používat intuitivně a správně klapky, číst rychlost a nechávat si rezervu na poryv větru. Prostě až budeš dost vylétaný..sedneš i doprostřed hnojiště a model nezakydáš.:-)
semi
Kontaktovat uživatele:

#908 Příspěvek od semi »

graup15 píše:Ano, a když už ne hladké ,tak klidně do křoví.., ale hlavně rovně čumákem. Kompozity vydrží v podélném směru až neuvěřitelnou ránu, ale hvězda přez křídlo je většinou destruktivní.
Nebo se nauč přistávat tak (jako jedna z dovedností přistání) přiletět nízko nad cílový bod,spolu s brzdama vytratit rychlost až do nuly a plácnout s tím naplocho na zem.

Prostě se musíš naučit vsjo....
1) normální přistání..okruh,sestup,výdrž ,dosednutí...Křídla vždy vodorovně se zemí!!
2) prudký sestup na plných klapkách,dobrždění těsně nad zemí při stálé práci s klapkama...a sedneš na pětníku.
3) nouzové sednutí kamkoli,do čehokoli..nejlépe do ruky. Musíš se smodelem perfektně sžít, používat intuitivně a správně klapky, číst rychlost a nechávat si rezervu na poryv větru. Prostě až budeš dost vylétaný..sedneš i doprostřed hnojiště a model nezakydáš.:-)

Někdy to vyjde parádně a někdy se dívím, jak jsem to mohl tak zkonit. Nejtěžší pro mě je vždy odhad kdy začít točit na přistání, trefit se do výšky a dálky pro zatáčku na přistání.
DS-14
graup15

#909 Příspěvek od graup15 »

To nadřeš..neboj:-)
Základy pilotáže jsou jen mnemotechnická schopnost..dá se nadřít.
Chce to lítat.. a často. I v zimě!!!!
LV
Kontaktovat uživatele:

#910 Příspěvek od LV »

graup15 píše:To nadřeš..neboj:-)
Základy pilotáže jsou jen mnemotechnická schopnost..dá se nadřít.
Chce to lítat.. a často. I v zimě!!!!

Všetko sedí. Až na tú zimu :lol: :lol: :lol:
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk
TERAZKY
Kontaktovat uživatele:

#911 Příspěvek od TERAZKY »

Semi, aká to bola verzia toho "lámavého" MC?
... čo purex spojil, človek nerozdeľuj...
semi
Kontaktovat uživatele:

#912 Příspěvek od semi »

TERAZKY píše:Semi, aká to bola verzia toho "lámavého" MC?

Uhlík, ale je otázka, v kterém místě by se to zlomilo při takovém přistání a měl antény hned za křídlem v tom pevnějším místě.
DS-14
kratas
Kontaktovat uživatele:

#913 Příspěvek od kratas »

Hoši, všechny oštěpy jsou náchylné na místo hned za křídlem. když se člověk podívá na závodní modely, spousta z nich má v tomto místě trup zlomený. Jde o to, že když dojde ke kmitnutí ocasu, povolí to tam. Nicméně jak píše Dalibor, tak při čelním zabodnutí to vydrží neuvěřitelné věci. Z mého pohledu, jakékoliv oslabení trupu za křídlem je kontraproduktivní. Já mám všechny F3F a F3J tak, že ačkoliv jsou to fullcarbony, tak špice je sklo, abych mohl mít přijímač v trupu. Rozhodně za křídlem nic nevrtám, neoslabím nejnáchylnější místo.
SOVA is YouR CO-pilot
http://rc-sovy.blogspot.com
http://www.rcsovy.cz
klingon77
Kontaktovat uživatele:

#914 Příspěvek od klingon77 »

TERAZKY píše:Semi, aká to bola verzia toho "lámavého" MC?
U verzi se servama v motylu, zadek je pak dost tezky a kdyz se pri pristani povede hvezda, tak to ten trup proste obcas neda....
graup15

#915 Příspěvek od graup15 »

Proto mám verzi se servy v trupu. Páš ty serva v ocasu jsou hnusný...A dávat do Corada 1kW ,z toho jsem už vyrostl:-) :-)
Zamčeno

Zpět na „Elektrovětroně“