DJI - F305, F306, F308 Phantom 2 pokračování

Fórum pro všechny DJI Phantomy.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Skyruner

Re: DJI - F305, F306, F308 Phantom 2 pokračování

#931 Příspěvek od Skyruner »

hravec píše:Precto si pořádně co tam píšou, jde to z USA, zaplatíš tedy clo a dph a máš to dražší než od lokálního prodejce, na které tam máš odkazy... Takže neušetříš a jsem zvědavý jak budea řešit případné reklamace...

Ked som si cital podmienky v Shipping & Delivery, tak v tretom bode je pisane ze clo ani dph nebudem musiet platit ale asi som to zle pochopil potom...
DJIvison

#932 Příspěvek od DJIvison »

Skyruner píše:Ked som si cital podmienky v Shipping & Delivery, tak v tretom bode je pisane ze clo ani dph nebudem musiet platit ale asi som to zle pochopil potom...

Jenže ze zemí mimo EU se platí nad daný limit, DPH a případně i clo.
MJX F45, Walkera Tali H500, DJI P3A
gardenroute

#933 Příspěvek od gardenroute »

Skyruner píše:Ked som si cital podmienky v Shipping & Delivery, tak v tretom bode je pisane ze clo ani dph nebudem musiet platit ale asi som to zle pochopil potom...
To by musel prodejce za Tebe clo + DPH v EU zaplatit, coz dost pochybuji (ale jiz jsem na to narazil !). Nicmene jak pise Hravec, zustava problém se zárukou a prip. smluvním zarucnim servisem...
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
gardenroute

Hledání quadkoptéry s Marco Polo

#934 Příspěvek od gardenroute »

Pilot, který ztratil ve vysoké trávě kopteru, a měl na ní naštěstí Marco Polo lokator (odkaz pro ty nové, co netuší o co se jedná).
http://vimeo.com/user11788030/review/11 ... 22d28dae08
Stapaka
Kontaktovat uživatele:

#935 Příspěvek od Stapaka »

Tak se mi ten termín vyzkoušení pomůcky na vyvážení rotorů (jak jsem si ho nechal vyrobit a dával jsem tady fotografie), z důvodů neodkladného pracovního využití prodloužil. Ale slíbil jsem to, a tak to plním. Nadšení se nekonalo. Přípravek není vyroben zcela přesně (to chce opravdu "nástrojařské" provedení). Hází, takže mi je na 2 věci ... na h.... a na nic. :(
Využil jsem tedy rozborku alespoň k ošetření NanoProtechem. Tak doufám, že ve spojení s W.B. bych mohl mít při případném "waterprůšvihu" větší šanci, že se bude dát něco zachránit (alespoň ze sladké vody).
Zkoušel jsem i "Texmur" způsob odhadu vibrací - držet motor pod plynem v prstech na dlouhém šroubu - ale Tomáši - asi prostě nemám tak jemný cit jako ty v těch odborných rukách :( Ale čistě náhodou, jsem objevil vcelku zajímavý poznatek. Jak jsem držel v prstech jeden z motorů, tak jsem se opřel hřbetem ruky o skelet Phantoma a okamžitě jsem ucítil vibrace. A tak jsem osadil motor zpět a vyzkoušel jsem jen držet skelet v místě motorů. Okamžitě jsem poznal, že dva motory (shodou okolností jedna strana Phantoma) jde zcela klidně. U dvou dalších jsem pocítil zcela zřetelné vibrace. Nevím, zda na to má vliv, že mám momentálně sundanou horní část skeletu (jestli se vibrace projevují více), ale každopádně to využiji k vyvážení dotyčných rotorů a pak teprve dokompletuji zpět celek.
Jinak jsem si zbrkle vyhodil prachy za DuBro vyvažovačku, protože když jsem vylisoval rotor z motoru (mimochodem jsem si na to musel udělat přípravek a šlo to tedy ven dost ztuha, až jsem měl bobky - zpátky to zajelo jak nic - že by to bylo ještě lepené? mimo té ségrovky?), tak jsem zjistil,že osička rotoru přesahuje rotor pouze o 5 mm. Ovšem od kraje plastového pouzdra kotoučů DuBro vyvažovačky je na vzdálenější kotouč 6mm. Tak jsem to nemohl vyzkoušet. A v zápalu nadšení jsem zapomněl, že se mi svým chováním vyvažovačka nezdála a chtěl jsem ji u prodejce reklamovat. Abych zkusil vyvážení, vyfrézoval jsem ve vnitřní straně plast cca o poloměru rotoru. Takže jsem jej pak v pohodě usadil, abych zjistil ... co? že to můžu všechno vyhodit.
Já vím že se chybami člověk učí, vím to už dlouho. Jen kdyby to vždycky tak nebolelo mojí peněženku .. :mrgreen:
F 308 Phantom2;H3-3D;GoPro 4B; iOSD Mini; 7" LCD DVR/HD;
hravec

#936 Příspěvek od hravec »

10615437_544604662309357_2955856651215391888_n.jpg
F306 Phantom 2 s H3-3D, FPV 5,8 GHz 400 mW, 7" monitor diverz., iOSD mini, MarcoPolo, Waterbuoy
gardenroute

Percepto

#937 Příspěvek od gardenroute »

Percepto - hodně zajímavá věc...
Blíže v extra založeném vlákně na RCM, ale týká se to i Phanotmů (nejen). Dávám upozornění sem, protože vím, že řada uživatelů, které Phantomy zajímají nikam jinam nechodí...
Stapaka
Kontaktovat uživatele:

#938 Příspěvek od Stapaka »

"To Hravec"

Viděl jsi tam něco zajímavého (kromě omezení letu nad Bílým domem a pod. v USA což mne zrovna neuchvacuje ..)?
Víš, já než to z tý angliny přepřekládám :( - a ještě tam jsou pak nesmysly :( dík ...

EDIT: Nahlašovali problém u v 3.10 jen s jablečnými aplikacemi :(
DominikVF

#939 Příspěvek od DominikVF »

Stapaka toto je zrejme dobré.. bod 3... ak to dobre chápem ovšem.. Že pri klesaní koptéry, kedy automaticky pristáva a nieje s ňou už možné nič robiť..(nereaguje na ovládanie) Ako to video, čo mu padla takmer do tej vody... touto aktualizáciou by sa malo ešte dať koptéru ovládať ...
3. When the aircraft is landing automatically, users can control the aircraft’s position and altitude. During this period,
the max ascent speed is 1 m/s.
4. Users can start the motors to take off immediately after the motors have stopped following auto landing.
salamander

#940 Příspěvek od salamander »

Dá sa ovládať aj bez tejto novej aktualizácie , stačí prepnúť do ATI a sadne ti do ruky . Už som o tom dávnejšie písal 8-9, 2014. Môžeš si to pohladat .
hadrák

#941 Příspěvek od hadrák »

Stapaka píše:tak jsem zjistil,že osička rotoru přesahuje rotor pouze o 5 mm. Ovšem od kraje plastového pouzdra kotoučů DuBro vyvažovačky je na vzdálenější kotouč 6mm. Tak jsem to nemohl vyzkoušet. A v zápalu nadšení jsem zapomněl, že se mi svým chováním vyvažovačka nezdála a chtěl jsem ji u prodejce reklamovat. Abych zkusil vyvážení, vyfrézoval jsem
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=A65Iu4RcmIo[/youtube]
Čas 5.40,jestli jsem pochopil,tak jsi to chtěl zavěsit za konce,ale od toho v té bočnici je díra,aby se ten rotor/vrtule dalo dát mimo vyvažovačku,o to to musí být přesnější,rozhodně,ten mnou doporučený hoby nožík(jen pravý závit pro P1) nevyhovuje.
DJI Ph1->do 450 H.A.L;FPV,h.made ekobrýle-5"monitor,GB Tarot T-2D
Stapaka
Kontaktovat uživatele:

#942 Příspěvek od Stapaka »

[quote="hadrák"][/quote]

Ne, nepochopil jsi to dobře. S tím vyvažováním vrtulí nemám problém. Tu osičku, co je no tom videu, vlastním a je to v pohodě. Jen jsem otočil držáky šroubama dovnitř, abych mohl vrtuli přistrčit blíž.
Šlo mi skutečně pouze o rotor, ze kterého na zadní straně přesahuje osička (ta slabá, co běhá v ložiskách) pouze 5 mm, Takže pokud chceš zavěsit na DuBro (ať už se shora, či do děr
tak Ti chybí 1 mm na zadní "nůž". Od okraje plastu k zadnímu kolu "břitu" je min. 6 mm. Takže dělej co dělej - plast prostě překáží .... :(

EDIT: ... maticema dovnitř ..
hadrák

#943 Příspěvek od hadrák »

[/quote]

Ne, nepochopil jsi to dobře. [/quote]
Ale pochopil,asi takle jenom v obráceném gardu,t.j na závit osičku,otočit,tenkou mimo debra.Taky zjišťuji,že nejen plasty jsou u Phantoma šunt,ani motory nevydrží záruční dobu(tři ze čtyř špatně,jeden OK,takže to není průměrem hřídelky),bylo třeba podlepit L648.
Přílohy
P1040300.JPG
DJI Ph1->do 450 H.A.L;FPV,h.made ekobrýle-5"monitor,GB Tarot T-2D
Stapaka
Kontaktovat uživatele:

#944 Příspěvek od Stapaka »

"to Hadrak"

Já počítal původně rotor dovnitř - (jak jsem to viděl na trubce, ale asi to byl jiný motor a měl delší osičku), tak jsem si nechal udělat nástavec kratší.
Proto bych to nemohl dát takto. No ale stejně nebyl dobře udělanej ..
Stapaka
Kontaktovat uživatele:

#945 Příspěvek od Stapaka »

hadrák píše: ...bylo třeba podlepit L648.

Tady si nejsem jist, co máš na mysli?

EDIT: Ale asi bychom se s tím tématem měli přesunout k vyvažovačkám ... :?:
Odpovědět

Zpět na „Coptery - DJI Phantom“