Cleanflight - firmware pro naze32, CC3D, CJMCU, sparky a Ali

Řídící desky, updaty FW, GPS, přenos dat souvisejících s copterami
Odpovědět
Zpráva
Autor
Amper

Re: Cleanflight - firmware pro naze32, CC3D, CJMCU, sparky a

#46 Příspěvek od Amper »

Ja pri premotorovanem copteru vzdy skoncil u tohodle reseni :

- nastavit ESC na plny rozsah vysilace
- sundat rozsah na vysilacce
- jednotku nechat nacist novy rozsah

Tim padem jednotka davala maximum nizsi a posunulo se to
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16
Zenderat

#47 Příspěvek od Zenderat »

Todle jsem opravdu nečekal je to masakr :-D myslel jsem, že to spíš neutáhnou. Jsou tam motory: dys 2300kv, regly emaxy 12a, gemfanky 5x3. Bez baterek a videa 316g( a video váží prd to má 360g s copterou) mám tam batekrku 1.3 a s 2.2 to nebylo o moc lepší - střela, tak na 30% vis
Phoenix, DX6i, Futaba T8FG, Win-rc 450 DFC, T-REX 550e Fb
Copterky :-)
Amper

#48 Příspěvek od Amper »

Ja bych vzdy zacal vetsi baterkou - az se dostanes na treba 40% tak to muzes resit krivkou. Pokud teda clovek opravdu nechce zavodni raketu ale nevim zda i v tomdle pripade lze ten prebytek vykonu uzit.
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16
Arcicorsa
Kontaktovat uživatele:

#49 Příspěvek od Arcicorsa »

Zenderat píše:Todle jsem opravdu nečekal je to masakr :-D myslel jsem, že to spíš neutáhnou. Jsou tam motory: dys 2300kv, regly emaxy 12a, gemfanky 5x3. Bez baterek a videa 316g( a video váží prd to má 360g s copterou) mám tam batekrku 1.3 a s 2.2 to nebylo o moc lepší - střela, tak na 30% vis

Ještě si zkontroluj v záložce "receiver" jestli máš "Throttle EXPO" na nule (jak tam máš expo na plynu tak pak nemusí nefungovat thr_mid).. Ale je to divné, jiná funkce na posun středu plynu není.. Můžeš to zkusit zadat přímo v záložce "reciever" položkou "Throttle MID" . Ještě se mrkni co máš zadané v záložce "Configuration" v položkách "Minimum Throttle", "Middle Throttle" a "Maximum Throttle" ty hodnoty mi sem opiš.. Pak jdi do záložky "Reciever" a tam mi opiš od kolika do kolika us ti chodí kanál plynu a kolik to ukazuje když dáš páku plynu na 50%.
Goblin 500 Spirit@MiniProtos Spirit@Oxy3 Spirit@Taranis + Xlite RC@ www.arcitimer.com
tmx

#50 Příspěvek od tmx »

ja jsem krivku plynu potreboval posunout nahoru. thr_mid = 61 a expo mam taky /ne ve vysilaci/ a funguje to v pohode. tak myslim ze thr_mid < 50 by melo zafungovat tez. s expem se mi lip ridi vyska pri malych vyskach ;]
mam jakejsi blok litat vys, plizim se na zahrade mezi stromama a musim davat bacha na ohnute haluze. za 5-6 minut letu nalitam cca 600metru, davam 3 baterky na ex.
ST
Kontaktovat uživatele:

#51 Příspěvek od ST »

Tak já jsem už byl se svým cleanflight 1.71 ve vzduchu, o spíš jsem jen visel a zkoušel reakce copteru. Proti nastavení CC3D v klasickém mode to je docela o smažení mozkových závitů, ale tak nějak jsem to dal. Už jsem myslel , že to fakt nedám, hlavně s tím rozsahem plynu to byl boj, ale díky příspěvkům výše se to podařilo. Ještě zkusit nějak nastavit PIDy a snad to bude OK. :D
Nelítám vůbec s ničím a jen teoretizuju ...
Arcicorsa
Kontaktovat uživatele:

#52 Příspěvek od Arcicorsa »

ST píše:Tak já jsem už byl se svým cleanflight 1.71 ve vzduchu, o spíš jsem jen visel a zkoušel reakce copteru. Proti nastavení CC3D v klasickém mode to je docela o smažení mozkových závitů, ale tak nějak jsem to dal. Už jsem myslel , že to fakt nedám, hlavně s tím rozsahem plynu to byl boj, ale díky příspěvkům výše se to podařilo. Ještě zkusit nějak nastavit PIDy a snad to bude OK. :D

Tak hlavně že se podařilo, ještě párkrát se v tom pošťouráš a už to budeš znát nazpaměť :wink: .. Jinak co se týče toho nastavení PID tak tam je funkce Autotune, ta se za letu aktivuje, deska začne cvičit s copterou na místě, dělá prudké změny a přitom upravuje nastavení regulátoru a hledá optimální nastavení.. Myslím že tmx s tím má zkušenosti tak by nám sem mohl napsat návod na provedení Autotune. Abych se přiznal tak jsem to zatím nezkusil jelikož se toho trochu bojím :lol: ..
Goblin 500 Spirit@MiniProtos Spirit@Oxy3 Spirit@Taranis + Xlite RC@ www.arcitimer.com
ST
Kontaktovat uživatele:

#53 Příspěvek od ST »

Jelikož mám klasický přijímač PPM tak mám zatím jen možnost AUX1 na 5ch. Tady mám arming motorů. Pokud bych chtěl ještě přepínat profily PID nastavení a autotune, tak bych asi musel ještě min. jeden dva dráty na ch6 a 7 asi dodat . :?
ST
Kontaktovat uživatele:

#54 Příspěvek od ST »

Zkoušel jsem na svoji 250tce nastavit do 2 profilu nastavit PIDy podle tmx a jeví se mi to lepčí. Ale je to jen o viseni a přesunech v místnosti. Po přepnutí profilu je potřeba ještě nastavit AUXy v modech, jinak jsem neodarmoval motory.
ST
Kontaktovat uživatele:

#55 Příspěvek od ST »

Takže zatím poslední 3 profil nastaven na SPARKY setting looptime 2500. Chová se to nádherně kultivovaně prostě paráda. Zatím to tam nechám. :D
Přílohy
sparky_looptime2500.jpg
Arcicorsa
Kontaktovat uživatele:

#56 Příspěvek od Arcicorsa »

Já tam mám zatím PID 3 a jsem s tím spokojen, teď jsem to ještě trochu poladil a chystám se na letiště to trochu otestovat, pak sem hodím screenshot z nastavení PID.. Taky jsem udělal nějaké změny v PID pro GPS tak doufám že to neuletí :lol: . Ta zima mě pěkně štve už aby bylo léto a člověk se mohl na letišti roztáhnout s NB a ladit celé odpoledne :wink: .. Jo a looptime mám na 1700..
ST
Kontaktovat uživatele:

#57 Příspěvek od ST »

Chci se ještě zeptat, když budu chtít použít tento přijímač http://rcstudio.cz/prijimace-futaba/113-frsky-tfr4-sb.html s SBUS pro Futabu. Budu potřebovat nějaký invertor mezi NAZE32 a Rx ?
Arcicorsa
Kontaktovat uživatele:

#58 Příspěvek od Arcicorsa »

Ano pro Sbus je potřeba invertor, stačí jakýkoliv, i doma zbastlený funguje. Třeba tento http://autoquad.org/wp-content/uploads/2012/06/SBUS_Inverter.png .
ST
Kontaktovat uživatele:

#59 Příspěvek od ST »

Potřebuji pro NAZE32 full tedy s kompasem a baro nějakou GPS. Co používáte ? Stačí Ublox Neo 6M ? Díky.
Arcicorsa
Kontaktovat uživatele:

#60 Příspěvek od Arcicorsa »

Odpovědět

Zpět na „Coptery - elektronika“