Reklamace po pádu coptery
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Re: Reklamace po pádu coptery
Pokud jde o Blade350QX, je možnost to zkusit reklamovat. Nečekaný(pokud je tomu tak) pád koptery svědčí skutečně o nějaké závadě na stroji (přerušené celkové napájení, výpadek řídící jednotky či výpadek motoru).
Ale velkou naději bych tomu nedával, většinou je snaha reklamaci neuznat pokud to není evidentně dokazatelné.
Ale velkou naději bych tomu nedával, většinou je snaha reklamaci neuznat pokud to není evidentně dokazatelné.
MJX F45, Walkera Tali H500, DJI P3A
Tak při této příležitosti bych se vás rád zeptal. Vám nikdy coptera bezdůvodně nespadla?
A jestli že ne, tak prosím o značku této spolehlivé coptery, protože třetího Blada se mi kupovat nechce.
A jestli že ne, tak prosím o značku této spolehlivé coptery, protože třetího Blada se mi kupovat nechce.
Jen ten, kdo dospěje a přesto zůstane dítětem, je člověkem!!!
Izzy píše:Tak při této příležitosti bych se vás rád zeptal. Vám nikdy coptera bezdůvodně nespadla?
A co vlastně myslíte pod pojmem "bezdůvodně padat" ? Padat jako kámen k zemi z ničeho nic, nebo náhlé rychlé klesání či co ?
MJX F45, Walkera Tali H500, DJI P3A
- gardenroute
Já moc Blade neznám, ale pokud ti skutečně a prokazatelně spadl "bezdůvodně", není to jaksi signál toho, že tento model nebude asi úplně v pořádku ?Izzy píše:...Vám nikdy coptera bezdůvodně nespadla?...
Z mých dosavadních zkušeností to ale obvykle nebývá nikdy bezdůvodně, vždy nějaký důvod je, ať už nezkušenost či dokonce nekázeň pilota (tj. taková ta Occamova břitva), technická vada na letadle, nebo nějaký problém z okolního prostředí...
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
gardenroute píše:Z mých dosavadních zkušeností to ale obvykle nebývá nikdy bezdůvodně, vždy nějaký důvod je, ať už nezkušenost či dokonce nekázeň pilota (tj. taková ta Occamova břitva), technická vada na letadle, nebo nějaký problém z okolního prostředí...Takže bych se vyhnul pojmu "bezdůvodný pád", to je dost zavádějící....
100% souhlas. Mimochodem doteďka tady nebylo spolehlivě popsáno, jak to bezdůvodné padání proběhlo. Ideální by bylo, kdyby z něj existovalo video a/nebo log řídící jednotky. To by mohlo aspoň nasměrovat pátrání.
Já mám za sebou takových bezdůvodných pádů více a prozatím se pokaždé ukázalo, že příčinou byl pilot (já). Ať už přímo (pilotní chyba) nebo nepřímo (zanedbaná předletová příprava). Ještě nikdy jsem nespadl na vyloženě technickou skrytou závadu. Tím neříkám, že se to neděje, jenom pravděpodobnost podstatně menší.
Omlouvám se za slůvko bezdůvodně (samozřejmě že nějaký důvod je vždy), nahradím ho tedy slovy 'bez vlastního zavinění'.
Nějakou dobu létám a dá se říct, že to mám zmáknutý i když na loping si netroufnu. Na vysílači můžu dát jakýkoliv povel doleva, doprava, nahoru, dolu naplno a coptera následuje tento pokyn aniž by měla snahu spadnout.
Takže coptera padla dolu, jak hruška, žádné pomalé klesání apod.
Prostě, jak když odpojí někdo baterku, nebo se přestane točit motor.
Ale zřejmě vám to nikdy bez vlastního zavinění nespadlo, tak proto by mě zajímalo, jakou copteru máte.
Nějakou dobu létám a dá se říct, že to mám zmáknutý i když na loping si netroufnu. Na vysílači můžu dát jakýkoliv povel doleva, doprava, nahoru, dolu naplno a coptera následuje tento pokyn aniž by měla snahu spadnout.
Ale zřejmě vám to nikdy bez vlastního zavinění nespadlo, tak proto by mě zajímalo, jakou copteru máte.
Izzy píše:...zkušenosti s reklamací coptery, která z neznámých příčin spadla a rozbila se. Jak k tomu prodejci přistupují?
právě tak jak si udělal, že koupíš další, tak k tomu přistupují...bohužel
- gardenroute
Ale spadloIzzy píše:...Ale zřejmě vám to nikdy bez vlastního zavinění nespadlo, tak proto by mě zajímalo, jakou copteru máte...
Koptera viz muj podpis
Izzy píše:Takže coptera padla dolu, jak hruška, žádné pomalé klesání apod.
To ale není totéž.
Pokud náhle klesne napětí, tak ten pád vypadá diametrálně jinak než když ti vysadí motor (zejména u quad konfigurace).
Pokud vysadí za letu motor nebo regulátor nebo třeba jenom uletí vrtule, zpravidla to končí pádem v divokých přemetech.
Pád po náhlém totálním výpadku napájení (třeba při rozpojení hlavního konektoru) jsem ještě neviděl, jenom pády na nízké napětí baterie po hlubokém vybití. Stroj přejde do pádu postupně více či méně kolébavým propadem (z visu). Pokud se předtím pohyboval nějakou dopřednou rychlostí, pak ten pád může vypadat všelijak.
Z jaké výšky to padalo? Byly během toho slyšet motory resp. snaha stroje to nějak korigovat? Pokud ano, měly normální zvuk (otáčky) nebo výrazně nižší? Pokoušel ses během toho řídit? Měnily motory zvuk podle toho, jak ses pokoušel řídit?
Pokud motory slyšet nebyly, znamená to, že padala v podstatě jako by ve vypnutém stavu? Jsou na stroji nějaké ze země viditelné světelné indikátory? Pokud ano, co dělaly během pádu?
Je na stroji kamera? Byla v chodu v okamžiku pádu? Máš video?
Točil let někdo ze země na video? Máš to video?
Stroj je po pádu zcela zničený? Nebo něco funguje? Co funguje a jak?
Věta "jak když odpojí někdo baterku, nebo se přestane točit motor" neříká vůbec nic a pokud chceš stroj s takovou diagnostikou reklamovat, nepočítej s úspěchem.
Izzy píše:Nějakou dobu létám a dá se říct, že to mám zmáknutý i když na loping si netroufnu. Na vysílači můžu dát jakýkoliv povel doleva, doprava, nahoru, dolu naplno a coptera následuje tento pokyn aniž by měla snahu spadnout.
Nemůže jít o to, že řízení plynu funguje jinak v různých letových módech? Neměl jsi třeba přepnuto na Agility mode?
Kovboj píše:Nemůže jít o to, že řízení plynu funguje jinak v různých letových módech? Neměl jsi třeba přepnuto na Agility mode?
To je další možný důvod. Nemálo řídících jednotek se umí chovat tak, že když je plyn nějakou dobu úplně dole, provede Disarm, tzn. vypne úplně motory.
Pánové v mém dotazu na začátku jsem po vás nechtěl, abyste mi našli příčinu pádu.
Chtěl jsem jen vědět, zda je možné to reklamovat a jaká je šance na uznání reklamace.
Z většiny vašich příspěvků je mi jasné, že to neprojde, ale i tak jsem jim to poslal.
A když to nedopadne, tak se budu muset vrátit k autům, protože jste mi
lepší copteru nedoporučili.
Každopádně díky za vaše postřehy a příspěvky.
Chtěl jsem jen vědět, zda je možné to reklamovat a jaká je šance na uznání reklamace.
Z většiny vašich příspěvků je mi jasné, že to neprojde, ale i tak jsem jim to poslal.
A když to nedopadne, tak se budu muset vrátit k autům, protože jste mi
lepší copteru nedoporučili.
Každopádně díky za vaše postřehy a příspěvky.
- gardenroute
Osobne bych Ti doporučil např. DJI Phantoma, ale nechci tu rozjíždět nějaký zbytečný flame, navštiv nejake P. vlákno a ptej se tamIzzy píše:...A když to nedopadne, tak se budu muset vrátit k autům, protože jste mi
lepší copteru nedoporučili...
Izzy píše:Pánové v mém dotazu na začátku jsem po vás nechtěl, abyste mi našli příčinu pádu.
Jenomže abychom ti mohli na to odpovědět, potřebujeme se dobrat k příčině pádu. Protože pokud by se ukázalo, že příčina byla v obsluze, tak jsi mohl ušetřit na poštovném.
Ty jsi asi moc moje příspěvky nečetl viď ?