tomashr píše:Chválíš tu tyčinkové lepidlo, ale jsi spokojen s povrchem té strany "na skle"?
A jinak osobní postřeh - přijde mi, že tyčinkové lepidlo funguje lépe na PLA při nižší teplotě bedu, u ABS se to horší.
Právě ten povrch, který se vyrábí tiskem na tyčinkové lepidlo, mi vyhovuje podstatně líp. Ještě jsem netiskl nic, na čem bych vyloženě lesklý povrch vyžadoval, takže spíš mi vyhovuje to, že je předmět víceméně rovnoměrně matný ze všech stran. Je to takové konzistentní. A co jsem měl možnost výsledky ukazovat nezaujatým pozorovatelům, tak jim se ten matný povrch taky líbil víc.
A rozhodně to není tak, že by nebyl hladký. Je výborně hladký a perfektně rovný, jenom není lesklý.
Až přijde léto a budu moct tisknout s otevřeným oknem, tak udělám pár pokusů s opravdu hustým džusem na skle bez kaptonu. Ono když to zafunguje, tak budu rád i za tuto možnost pro případ, kdy bych lesklý povrch potřeboval.
Co se týče držení ABS vs PLA, tak ABS drží jenom během tisku, kdy se sklo hřeje (topím na 110 st.). Jakmile ochladne pod 50, tak to udělá "puk" a odpadne to úplně samo.
PLA tisknu na studené sklo a tam mám problém, že to drží i po tisku a odpadnout se mu nechce. Musí se podebrat na vhodném místě a lehce zapáčit, chvilku to odolává a pak to odskočí. Ale bojím se, že kdyby to byla nějaká větší plocha, tak to z toho nedostanu.