dt píše:Když tak koukám na ten tisk, výplň typu honeycomb máš volenou z nějakého konkrétního důvodu? Docela by mě to zajímalo, resp. obecně by mě zajímalo, jaké výplně volíte na jaké tisky.
Tak konečně trocha času a mohu se rozepsat.. Takže ta výplň, zkoušel jsem všechny typy výplní co jsou v nabídce a honeycomb mi osobně vyhovuje nejvíce, rychle se tiskne a je pevný.. Pokud bych chtěl něco extra pevného tak bych ale volil Hilbertcurve (brutálně pomalé). Co se týče procenta výplně tak je dobré mít na paměti že materiál se smršťuje a počítat s tím že čím víc výplně bude tím větší smrštění nastane a stoupne riziko odlepení od podložky. Když tisknu ramena na copteru tak jedu 70% když jen vzorky tak 25% a když chci něco nenáročného jedu na 35% . Dál se tu řešilo lepidlo. Co jsem zkusil byl herkules (prý na to tisknou) ale to byl propadák, nedrželo to a vůbec jsem byl rád když se vlákno chytlo na podložku. Dále Juice, dělal jsem ho podle sebe a poměr neznám, prostě jsem přidával plast dokud to nezačalo mít konzistenci (nevím k čemu to přirovnat) asi jako řidší barva v plechovce, prostě když se to lilo na podložku tak bylo vidět že se to trochu táhne. Celkem to drží ale není to žádná hitparáda (třeba ta ráčna), povrch je ovšem luxusní a zrcadlový, první vrstva se krásně chytne a sundat to jde celkem dobře po vychladnutí. Pak je tu můj favorit (už na nic jiného netisknu) a to je tyčinka Kores (originál, zkusil jsem různé ale jen Kores funguje tak jak má), drží na podložce jako přibitý (ještě se mi nic neutrhlo), povrch bych nenazýval matným (matná je fotka a to vypadá opravdu jinak), osobně mám povrch naprosto hladký jen není zrcadlově lesklý. Teď k držení na podložce, není to jen o lepidlu ale je to hlavně o první vrstvě. Vůbec si nedovedu představit jak někteří tisknete xxxx tisků bez rovnání bedu. Já bed rovnám před každým tiskem, používám na to spárové měrky (jakou měrku, to si musíte zjistit podle vaší tiskárny, na nesmysli s listem papíru zapomeňte) a to je podle mě to nejdůležitější ale neobejde se to bez rovnání stolku před každým tiskem (vždy to chce o nějaký ten stupínek doladit štelovátka). Osobně jedu první vrstvu vždy 0.1mm a to i kdyby čert na koze jezdil. No a co dál? Snad nic

. Jo tisknu na zrcadlo 3mm.. Jo ještě jste řešili PLA. Tam nemohu radit, PLA netisknu a nikdy asi tisknout nebudu protože k tomu nemám důvod s ABS jsem spokojený. Ale co jsem vyčetl různě po fórech (budu se opakovat) tak to zasekávání je o tom že PLA lépe vede teplo a tím pádem se nataví výše než je zdrávo, natavený materiál se začne tlačit kolem struny nahoru kde najednou ztuhne a máme zámrz (bakuli). Jeden fígl jak tomu zabránit je přesná PTFE vložka, dále kompletně vyleštěná cesta drátu v hotendu ale osobně vidím problém jinde a to ten že (dnes jsem si to sám oměřil na třech drátech) díra pro strunu je v hotendu větší než průměr drátu a tím pádem může natavený materiál vytékat směrem vzhůru kolem struny. Osobně jsem si dělal celý hotend sám a tolerance jsou minimální a není tedy možné aby se natavený materiál tlačil vzhůru kolem struny, struna funguje jako píst (ABS mi zatím nikdy nezamrzlo, od zavedení drátu prostě pořád tisknu a nic neřeším). To už je snad vše co jsem chtěl říci

, třeba mě časem ještě něco napadne

.
Goblin 500 Spirit@MiniProtos Spirit@Oxy3 Spirit@Taranis + Xlite RC@ www.arcitimer.com