Flysky TH9X
Re: Turnigy 9X - někdo z okolí Brna na flashnutí
Určitě. Jen nevím, jak to má se zárukou. Na ty co prodává je automaticky. Snad se nějak domluvíte.
Co napíšu je jen můj názor, který nikomu nevnucuju.
Asi bych se tomu pánovi velkým obloukem vyhnul - viewtopic.php?f=112&t=64859 -Radek
ICQ 638556901
Hele, to bys asi zvládnul i sám - pokud jsi jen trochu manuálně zručný a už jsi někdy držel v ruce páječku, tak to nemá žádná úskalí. Za hodinku máš hotovo i s trojí kontrolou a kafem 
Q500 Multiwii 2.3 tištěný rám, Q666 Multiwii 2.2, Q750 Naza flash V2
TGY 9X, OSD, FPV
TGY 9X, OSD, FPV
- cholerik
- Kontaktovat uživatele:
no já to zkoušel, kabel mám naletovanej, nikdy se mi to nepovedlo rozchodit. Navíc jsem si odpálil desku s konektorem učitel žák. Za to flashnutí nemůže, zlomil jse tam jack od head trackeru.
Chvilku jsem si psal s Rimrem, ale nějak to vyšumělo a koupil jsem Taranis.
Kdyby mi s tím flashnutím pomohl někdo v okolí Pardubic, tak to nějak zarevanšuju:).
dík
M
Kdyby mi s tím flashnutím pomohl někdo v okolí Pardubic, tak to nějak zarevanšuju:).
dík
M
arda1 píše:Asi bych se tomu pánovi velkým obloukem vyhnul - viewtopic.php?f=112&t=64859 -Radek
Aha, tak to jsem nevěděl. Dlouho jsem tam nic nebral. Naposledy 23.11.2014 a vše bylo OK. Tak nevím co se změnilo
Co napíšu je jen můj názor, který nikomu nevnucuju.
I tak, kdyby se někdo takový našel byl bych rád. Samozdřejmě to nechci zadarmo 
Zkus memberlist.php?mode=viewprofile&u=5442
Radek
ICQ 638556901
cholerik píše:no já to zkoušel, kabel mám naletovanej, nikdy se mi to nepovedlo rozchodit. Navíc jsem si odpálil desku s konektorem učitel žák. Za to flashnutí nemůže, zlomil jse tam jack od head trackeru.
dík
M
Chápu to správně, že se ti válí na polici a rád bys ji oživil? Můžu se na to zkusit podívat. Tam v těch místech se občas vyskytuju, takže kdyžtak SZ a dohodneme se.
TGY 9X, OSD, FPV
TGY 9X, OSD, FPV
Re: Flysky TH9x problém při flashování
Tak jen info pro ostatní - kabel k programátoru měl klasickou dvojchybu - MISO a MOSI signály posunuté o jednu plošku nahoru a zem na drátu 4, nikoliv 10. V rádiu už je openTX
Konektor učitel-žák řeším tady: http://rcmania.cz/viewtopic.php?f=43&t=71597
Čínské děti tam daly fakt hodně blbě dostupný konektor.
Konektor učitel-žák řeším tady: http://rcmania.cz/viewtopic.php?f=43&t=71597
Čínské děti tam daly fakt hodně blbě dostupný konektor.
TGY 9X, OSD, FPV
TGY 9X, OSD, FPV
FlySky FS-TH9X - pár poznámek a dotazů k unbricknutí
Dostalo se mi na stůl tohle rádio s měněným procesorem a podivně nastavenými fuse bity. Možná se někomu bude hodit postup pro základní unbricknutí, aby se byl procesor opět ochoten bavit s programátorem.
Je zapotřebí říznout vývod k pinu 24 procesoru (XTAL1) zhruba v těchto místech:
[album]5025[/album]
Na jiném procesoru si ubastlit generátor pomocných hodin 1 MHz (nemusí být nijak přesný, plusminus 10% bude zcela OK). Na ATMega644 vám bude chodit něco takového:
Výstup pinu B0 připájejte k pinu 24 procesoru, na fotce je to vidět, zem pomocného procesoru spojit se zemí rádia. Pak už by se rádio mělo začít bavit s připojeným programátorem. Je potřeba nastavit správně fuse bity takto:
Tím je opraveno a lze obnovit propojení přerušeného signálu XTAL1 a naprogramovat firmware.
Dostalo se mi na stůl tohle rádio s měněným procesorem a podivně nastavenými fuse bity. Možná se někomu bude hodit postup pro základní unbricknutí, aby se byl procesor opět ochoten bavit s programátorem.
Je zapotřebí říznout vývod k pinu 24 procesoru (XTAL1) zhruba v těchto místech:
[album]5025[/album]
Na jiném procesoru si ubastlit generátor pomocných hodin 1 MHz (nemusí být nijak přesný, plusminus 10% bude zcela OK). Na ATMega644 vám bude chodit něco takového:
Kód: Vybrat vše
#define F_CPU 16000000 //16MHz
#include <avr/io.h>
#include <avr/interrupt.h>
int main(void){
DDRB |= (1 << PB0);
TCNT1=0;
OCR1A = 15;
TCCR1A |= (1<<COM1A0);
TCCR1B |= (1<<CS11) | (1<<WGM12);
DDRB |= _BV(1);
while (1){
if ((TIFR1 & _BV(1)) == _BV(1)) {
PORTB ^= ( 1 << PB0 );
}
}
}Výstup pinu B0 připájejte k pinu 24 procesoru, na fotce je to vidět, zem pomocného procesoru spojit se zemí rádia. Pak už by se rádio mělo začít bavit s připojeným programátorem. Je potřeba nastavit správně fuse bity takto:
Kód: Vybrat vše
low=0E
high=89
ext=FFTím je opraveno a lze obnovit propojení přerušeného signálu XTAL1 a naprogramovat firmware.
TGY 9X, OSD, FPV
TGY 9X, OSD, FPV
A následují dotazy - je FlySky hardwarově identická s Turnigy (myšleno na úrovni portů)? Firmware po nabootování zůstává viset v logu OpenTX bez snahy posunout se, pokud bootuju s posunutým plynem, nefungují tlačítka. Setkal se s tím někdo?
TGY 9X, OSD, FPV
TGY 9X, OSD, FPV
Torm píše:je FlySky hardwarově identická s Turnigy (myšleno na úrovni portů)?
Flysky TH9X je shodná se starou Turnigy 9X viz tento odkaz. Ostatně Rimr běžně flashoval firmware naprosto stejným postupem do obou jak zmiňuje v návodu na svém webu viz tento odkaz.
Rozdíl je mezi zmíněnými spíš ve VF modulu. Turnigy ho má pevně připojen k interní anténě zatímco Flysky má VF modul s vlastní anténou na modulu a uvnitř modulu bude také nějaký drobný rozdíl jelikož Turnigy VF moduly mají větší teplotní drift což se obvykle projevuje drobným ujížděním středů kanálů mezi stavem po zapnutí z chladného stavu a stavem po zahřátí zhruba za cca 15 minut od zapnutí.
Tak to je pro majitele špatná zpráva, v tom případě je to rádio o moc nemocnější, než se zdálo... Podle všeho se samovolně resetuje a mačká si samo tlačítka 
TGY 9X, OSD, FPV
TGY 9X, OSD, FPV
Flysky TH9X z aliexpressu
Zdravím, vybírám pro začátek rádio a zaujalo mě tohle: https://www.aliexpress.com/item/1flysky-FS-THX9X
zajímalo by mě,zdali má někdo zkušenosti z aliexpressu, a jestli do toho můžu bez obav jít,nebo na co si dát pozor (nerozumím všem těm zkratkám v popisu) a potom jestli není problém se základním softwarem a jestli není problém s pozdějším upgradem pokud ho budu potřebovat,popřípadě s češtinou atd. jak je na tom telemetrie? a vůbec obecně .... díky všem za odpovědi
zajímalo by mě,zdali má někdo zkušenosti z aliexpressu, a jestli do toho můžu bez obav jít,nebo na co si dát pozor (nerozumím všem těm zkratkám v popisu) a potom jestli není problém se základním softwarem a jestli není problém s pozdějším upgradem pokud ho budu potřebovat,popřípadě s češtinou atd. jak je na tom telemetrie? a vůbec obecně .... díky všem za odpovědi
FrSky QX7,Funtic 2,Acromaster, Mini Funtana X, ASW 28,Durafly excalibur, future,bullit 60
Re: Flysky TH9X z aliexpressu
Ahoj Mirek,
mas tu o tom vysielaci toooooolko popisane, staci sa lepsie pozerat: viewforum.php?f=43
Ci tento, alebo iny je tiez vela popisane.
Najprv studuj, co tu o tom ktorom vysielaci pisu a potom sa pytaj...
mas tu o tom vysielaci toooooolko popisane, staci sa lepsie pozerat: viewforum.php?f=43
Ci tento, alebo iny je tiez vela popisane.
Najprv studuj, co tu o tom ktorom vysielaci pisu a potom sa pytaj...