Video brýle na FPV
Re: Video brýle na FPV
dík pánové za velmi objektivní posouzení FPV brýlí mám sice Goggle2,sice po prvním rozčarování supr,ale má to své mouchy a nezachrání to ani kamera GP4 tak jsem se rozhodl jít cestou přenosu obrazu FULHD 2.4Ghz je to sice trochu investice,ale na konci bude konečně.... doufám....spokojenost...
Na čem chceš to fullHD zobrazovat. trochu to rozepiš. Přenos budeš mít přes LightBridge ? Doms HD a doms V2 mají právě pro LightBridge ten mikro HDMI konektor. Pokud budeš používat nějaké eco googles, tak to asi je trochu mimo. Aha ty máš Walkera googles2 ?
Nelítám vůbec s ničím a jen teoretizuju ...
ST píše:Na čem chceš to fullHD zobrazovat. trochu to rozepiš. Přenos budeš mít přes LightBridge ? Doms HD a doms V2 mají právě pro LightBridge ten mikro HDMI konektor. Pokud budeš používat nějaké eco googles, tak to asi je trochu mimo. Aha ty máš Walkera googles2 ?
ano přes LightBridge a mám ojednané http://www.headplay.com chci velký obraz v dobrém rozlišení..doufám,že to bude konečně už ono..
Každý preferuje něco jiného, pro mě je zásadní, to že vemu brýle a copteru a jdu litat. Další krámy mě maximálně omezují. Proto mi fatshark komcepce maximálně vyhovuje. To že nevidím drobne detaily, me zase tak neomezuje. FPV litani neni až tak o rozlišení přenosu, ale spíš o atmosféře letu a jeho vnímání.
[quote="ST"]Na čem chceš to fullHD zobrazovat. trochu to rozepiš. Přenos budeš mít přes LightBridge ?
ale.myslím si,že by to šlo i přes mobil s nibiru jq-8002 Universal Headband Virtual Reality 3D & Video Glasses for Smartphones - Black,ale už jsem to objednal, má to vstup přes HDMI tak to bude doufám bez problémů.....
ale.myslím si,že by to šlo i přes mobil s nibiru jq-8002 Universal Headband Virtual Reality 3D & Video Glasses for Smartphones - Black,ale už jsem to objednal, má to vstup přes HDMI tak to bude doufám bez problémů.....
ST píše:Každý preferuje něco jiného, pro mě je zásadní, to že vemu brýle a copteru a jdu litat. Další krámy mě maximálně omezují. Proto mi fatshark komcepce maximálně vyhovuje. To že nevidím drobne detaily, me zase tak neomezuje. FPV litani neni až tak o rozlišení přenosu, ale spíš o atmosféře letu a jeho vnímání.
ano to máš pravdu,každý chceme něco jiného...
ST píše:Každý preferuje něco jiného, pro mě je zásadní, to že vemu brýle a copteru a jdu litat. Další krámy mě maximálně omezují. Proto mi fatshark komcepce maximálně vyhovuje. To že nevidím drobne detaily, me zase tak neomezuje. FPV litani neni až tak o rozlišení přenosu, ale spíš o atmosféře letu a jeho vnímání.
Přesně!!!
Lítání někam...daleko,je fajn, ale je to takové na pohodu. Už jsem si i mašinku zastavil kilometr od sebe,v klidu si vyřídil tel hovor a pak letěl zpět.
Ale pokud to drandíš metr nad zemí ...to už je jiné kafe:-) Proto jsem pořídil ten modul do brýlí. A tahat s sebou ground station je fakt oser.
Ps Co myslíš,že zpúsobuje ty blikance na tak krátkou vzdálenost. Odrazy od kovových plotů? A kovové budky na nářadí?
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=6IRSy6nZezo[/youtube]
Normální ztráta signálu. Viš, co znamena rčení pod svícnem je tma ?
Vážněji, pokud používáš kruhovou polarizaci, tak by jsi neměl přijímat odražene signály. Proto se ta kruhova polarizace používá.
Tak to mi hlava nebere...ztráta signálu při přímé viditelnosri na 40m ?????
Pani pls chcem sa spytat tie dioptricke vlozky na dominator budu pasovat aj na attitude 2? A ak ano neviete kde na SK pripadne CZ sa daju kupit ? (teda kde ich realne maju ?)
Trencin, DJI Phantom2, Zenmuse 2D, GoPro 3+, NightHawk 200 Emax
Možná by bylo lepší si ty dioptrické vložky nejdřív vyzkoušet. Já jsem je koupil zároveň s Dominátory protože jsem měl obavy že budu obraz blbě vidět, když mám brýle na čtení a taky do dálky, ale vůbec tam nejsou potřeba.
Phantom 4 + Nvidia Shield K1
http://www.youtube.com/user/zskalfpv
http://www.youtube.com/user/zskalfpv
To je fakt zajímavý čtení. Fakt je že vydání DomsHD se dva roky odkládalo, i když se vydalo, tak tam probíhal po první várce nějaký zdržení a úprava čehosi do druhý várky. Celkově na prd. Stejně se nedá říct, že současně prodávaný DomsHD jsou bez chyby. Velká škoda.
A co se týče headplay, tomu bych vůbec nevěřil. Taky to smrdí neodladěností, ani datum vydání není jasný.
K dispozici jsou nic neříkající rendery a nějaký video s předprodukční verzí. Divím se že někdo tam vůbec ten pre-order udělá. Počkal bych, až to bude mezi lidma a budou uživatelský recenze.
A co se týče headplay, tomu bych vůbec nevěřil. Taky to smrdí neodladěností, ani datum vydání není jasný.
K dispozici jsou nic neříkající rendery a nějaký video s předprodukční verzí. Divím se že někdo tam vůbec ten pre-order udělá. Počkal bych, až to bude mezi lidma a budou uživatelský recenze.
Frsky X10S Carbon
Heliny od Mikada, fpv race koptéry a trochu F3K
Heliny od Mikada, fpv race koptéry a trochu F3K
graup15 píše:Tak to mi hlava nebere...ztráta signálu při přímé viditelnosri na 40m ?????
Kruhová polarizace potlačuje pouze primární odrazy protože ty otočí směr rotace. Pokud se jedná o dvojitý odraz třeba plech - plech tak rotace bude opět původní. S tím se už nedá nic dělat.
Připojuji se k chvále pro graupa, ST a Jindru za komentáře (nejen) k DominatorHD - takhle nějak si představuji opravdu přínosné komentáře v diskusi.
V podstatě jsem k trochu podobnému závěru došel i z jiných zdrojů, ale takhle ucelené komentáře jdoucí k podstatě věci jsem už dlouho neviděl, fakt díky...
Jinak jedna obecná otázka - podle mě je docela zajímavé téma na diskusi, kolik vlastně která kamera a vysílač SKUTEČNĚ přenese řádků. Osobně v tom nemám úplně jasno, nicméně mám silný pocit, že už Dominator HD je spíš lehce za hranou skutečného rozlišení a headplay s 1280x800 už z klasických FPV plně nemá šanci "nasytit" nic. Samozřejmě případné využití s Lightbridge zajímavé je, ale jak rychle se podobné HD systémy rozšíří "masově" je velmi nejasné.
V podstatě jsem k trochu podobnému závěru došel i z jiných zdrojů, ale takhle ucelené komentáře jdoucí k podstatě věci jsem už dlouho neviděl, fakt díky...
Jinak jedna obecná otázka - podle mě je docela zajímavé téma na diskusi, kolik vlastně která kamera a vysílač SKUTEČNĚ přenese řádků. Osobně v tom nemám úplně jasno, nicméně mám silný pocit, že už Dominator HD je spíš lehce za hranou skutečného rozlišení a headplay s 1280x800 už z klasických FPV plně nemá šanci "nasytit" nic. Samozřejmě případné využití s Lightbridge zajímavé je, ale jak rychle se podobné HD systémy rozšíří "masově" je velmi nejasné.
Já si myslím, že nové Doms HD prostě potřebují tu korekci , pro ne krátkozraké stačí -2D a je celá plocha ostrá bez kompromisů. Pro krátkozraké se musí prostě trochu přidat a je to bez problému. Já se spíš ohlížím po možnosti využít to 3D, pro AV vstup nebo mikro HDMI. To, že si budu muset počkat na ty nové očnice, je prostě fakt a doufám, že je můj dodavatel bude mít tak rychle jako samotné brýle. Já se musím hlavně odhodlat koupit ten mikro HDMI kabel a vyzkoušet tenhle vstup.