Přijímačové AKU

Přijímače, serva, regulátory, BEC, palubní napájení, ale i telemetrie
Zpráva
Autor
kovaco

Re: Přijímačové AKU

#16 Příspěvek od kovaco »

Díky za info.
Stork8 (3,82m),Maxi Swift(1,4m) /Futaba T18 SZ /Nabíječ CELLPRO POWERLAB 8/
JMalik

#17 Příspěvek od JMalik »

PetrD píše:
JMalik: Jsem stará škola, takže samozřejmě před létáním nabíjím... při 1,3A je to za chvilku :wink:

Nic proti tomu samozřejmě nemám, jenom se mi zdá celá tahle technologie NiMh podělaná. Prostě chtěli vynechat to cadmium, ale úplně náhradu nezmákli. Pokud Nixx, tak snad stále osvědčené nezničitelné NiCd Sanyo. Samovybíjení to nemá horší, články to jsou lepší a koupit se to zatím dá.
Já jsem taky starý, ale lenivý a zapomětlivý, tak jsem zvolil ty lipol + BEC. LiFe bych snad taky použil, ale na BECách mám nastaveno jen 5V, tak se mi to zdá zbytečné týrání serv a hlavně to mám nejvíc v F3K, kam bych LiFe nedostal.
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka
hurykan
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od hurykan »

Zdravím :)

kolik je přibližně spodní hraniční mez pro provoz 5 ks serv (HS 311) v žhavíkovi, rozpětí cca 1600mm u přjímačového paku 4 ks NiMh Eneloop 2000AA ?

Zatím dávám dva lety po 2Oti minutách a před třetím letem raději dobíjím.
Lze to nějak spočítat, abych se příště nemusel ptát? :D
...každý jednou začínal... :-)
hates

#19 Příspěvek od hates »

ja mam merak takovy ten s diodama. Pokud to pri rychlem hejbani nejde do zluteho tak v pohode. Kdyz jde do zluteho tak radeji dobiju.
hurykan
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od hurykan »

Díky Hates, úplně jsem zapomněl že to existuje. Už jsem objednal :lol:
Standa Stuchlý

#21 Příspěvek od Standa Stuchlý »

můj názor. 4S NiCd Sanyo 1700 SCR. Proč?

Během let jsem vyzkoušel asi všechny druhy a NiCd se mi osvědčili asi nejvíce, i když byly doby, kdy jsem je zavrhoval, jako překonané. Není to ale pravda. Své místo mají. V běžném větroni ( mám 6 serv) vydrží provoz bez rizika s dostatečnou rezervou. Navíc, není třeba řešit napětí pro serva a přijímač.

Enelope 2000 jsou pro odběr do 8A a to je pro 4-5 serv dost málo. Už bych to do modelu nedal.
hurykan
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od hurykan »

díky za názor..vyzkouším... :wink: do většího modelu budou vhodnější, mají přeci jenom 229g. pokud myslíš např. tyto: http://www.jino.cz/ni-cd-4-8-1700-scr-sanyo-3806.html
Standa Stuchlý

#23 Příspěvek od Standa Stuchlý »

jo, to jsou ony. Ještě mají dvojí označení. Pro pohon a pro napájení serv. Rozdíl je ve vybíjecí křivce. Já používám ty pro pohon. Jiné v době nákupu zrovna nebyly. 3m větroň tím šel dokonale dovážit, mohl jsem vyházet olovo.
StanleyP
Kontaktovat uživatele:

#24 Příspěvek od StanleyP »

V 2,7m benzínovom piperi mám na napájanie 6 digi serv 5čl. eneloop 2000 a zapalovanie China 4 článok NiMh 2400 mAh. S tymi eneloopmi nemám žiadny problém po roku používania (ani s tými čínskymi ale to je vedľajšie). Pred každým lietaním ak model dlhšie stál nabíjam cyklom vybiť/nabiť. Ak lietam dva dni po sebe tak na druhý deň iba nabiť. Kapacitu sledujem.
V druhom modeli mám 4x eneloop 2000 na zapaľovaní 5 rokov - tiež nie je problém. dajú sa po 5 rokoch nabiť na 2000mAh. Na napájanie 8ks serv s ťahom 10kg/cm mám sanyo 1700scr. tam sa už kapacita po 5 rokoch pohybuje okolo 1400mAh tak obmedzujem lietanie na max 3x 10min let za deň. Ale aj po takomto lietaní ked lietadlo stojí cca 2 týždne z nich doma vybijem ešte cca 800mAh. Tie čísla o kapacite sú orientačné lebo nemám bohvieako kvalitnú nabíjačku (accucell6) tak tam bude určitá nepresnosť.
Spyromen

#25 Příspěvek od Spyromen »

Ahoj, používám v akrobatu 1.8 tyto baterie. Mám mít strach nebo je to v pohodě?
Děkuji za info
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... earch=nimh
Naposledy upravil(a) Spyromen dne ned 12.04.2015 10:04, celkem upraveno 1 x.
Lark

#26 Příspěvek od Lark »

StanleyP píše:V 2,7m benzínovom piperi mám na napájanie 6 digi serv 5čl. eneloop 2000 a zapalovanie China 4 článok NiMh 2400 mAh. S tymi eneloopmi nemám žiadny problém po roku používania (ani s tými čínskymi ale to je vedľajšie). Pred každým lietaním ak model dlhšie stál nabíjam cyklom vybiť/nabiť....

Eneloopy a obdobné se nevybíjí, ale jenom nabíjí z jakéhokoli stavu. Tím vybíjením (předpokládám na 0,9V/čl.) jim jen zkracuješ životnost.
Spyromen

#27 Příspěvek od Spyromen »

Ahoj, používám v akrobatu 1.8m tyto baterie. Mám mít strach nebo je to v pohodě?
Poradí někdo?
Děkuji za info
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... earch=nimh
Lark

#28 Příspěvek od Lark »

To nejde jednoznačně posoudit. Záleží kolik a jakých tam máš serv (jejich prodový odběr) a na stylu létání. Nejsnáz to posoudíš, když při divokém kvedlání všemi servy nedojde k restartu přijímače. Dobré je při tom použít LEDkový indikátor napětí aby si viděl jak hluboko klesá napětí. Pak je dobij a po několika startech je dej na nabíječku a zjisti kolik jsi musel dobít.
Spyromen

#29 Příspěvek od Spyromen »

Já už jsem na ně loni lítal a zatím jsem s nima neměl problém.
Šlo mi spíš o kvalitu těch baterií, jestli něco vydrží.
Ale děkuji
Lark

#30 Příspěvek od Lark »

S tímhle konkrétním typem nemám zkušenosti. Ale to otestování ti pomůže si udělat obrázek o tom co od nich můžeš čekat.
Odpovědět

Zpět na „Palubní elektronika“