Zrovna na podobne tema budu mit v sobotu prednasku na Plzenskem BarCampu. Ve tvem pripade je bohuzel zasadni otazka zda chces jen nalejt aktualni verzi softu a mit hotovo. Protoze v tom pripade ti nebude arduino stacit (v APM je kapanek slozitejsi zapojeni) bez zasadnich uprav. Ale je mozne se podivat na MegaPirate i kdyz nevim v jakem stavu je ArduRover v MPNG a urcite nebudes mit posledni verzi (vyvoj pro 8bity uz byl zastaven).
Keďže som prerobil celý rám coptery, rozhodol som sa, že urobím aj upgrade firmware na AC 3.2.1 CLI som už oželel, ale nedarí sa mi nastaviť Ch6 Opt. Čokoľvek tam zadám, po refresh tam ostane None
Pani, neumoznuje APM-ko klasicky TH? T.j. cvaknem prepinacom a okamzite mi to vypne motory? Ze sa motory vypinaju plyn dole a dve sekundy dolava, to som nasiel. Ale klasicku TH funkciu som nenasiel...
X9D & T16Pro & TX16S & nejaké lietadlá, heli a koptéry www.rcmodelytt.sk
Amper píše:Zrovna na podobne tema budu mit v sobotu prednasku na Plzenskem BarCampu. Ve tvem pripade je bohuzel zasadni otazka zda chces jen nalejt aktualni verzi softu a mit hotovo. Protoze v tom pripade ti nebude arduino stacit (v APM je kapanek slozitejsi zapojeni) bez zasadnich uprav. Ale je mozne se podivat na MegaPirate i kdyz nevim v jakem stavu je ArduRover v MPNG a urcite nebudes mit posledni verzi (vyvoj pro 8bity uz byl zastaven).
Samozrejme ze to chce spocitat protoze nekdy te mega s breakoutama vyjde levneji nez tadle deska ale pro toto zase hovori mensi rozmer
asi koupim APM a bude po starostech.je mi jasný že nalít aktualni verzi a jezdit nebude bez zádrhelů.Jen by mě zajímalo co by zvládlo samotné arduino .Připojit GPS k arduinu není složité a pokud arduino řídí přímo regulátory a přijímá i povely z prijímače tak to dokážu k příslušným portům arduina připojit.Jde mi o to co je pro tyto funkce na schieldu krom pinů.Respektive co by dokázal APM kdybych z něj sundal schield. Těmi zásadními úpravami myslíš HW nebo SW
Je tam spousta veci ktere na arduinu nejsou a vetsinou jsou tak na 2-3 ruznych shieldech. Pokud nechces masivne upravovat soft aby to bezelo i bez toho tak to nepujde. Vim kolik prace bylo rozject MegaPirate coz bylo 2560 Arduino a i2C cidla. Vsimni si ze treba ta Mega32U2 co je tam navic zpracovava i vsechny PPM signaly. Poznat to bylo uz na tom ze projektu Megapirate dosla pamet v te 2560 driv nez APMku (protoze ty maj nejake veci v te 32U2)
Takze zaver je ze to jde. Kdyz si vemes zdrojaky a dukladne je procisnes. Ale pokud chces pouzivat funkce APM a nemas to jako nejaky svuj projekt tak se to hrube nevyplati
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16
Je tam spousta veci ktere na arduinu nejsou a vetsinou jsou tak na 2-3 ruznych shieldech. Pokud nechces masivne upravovat soft aby to bezelo i bez toho tak to nepujde. Vim kolik prace bylo rozject MegaPirate coz bylo 2560 Arduino a i2C cidla. Vsimni si ze treba ta Mega32U2 co je tam navic zpracovava i vsechny PPM signaly. Poznat to bylo uz na tom ze projektu Megapirate dosla pamet v te 2560 driv nez APMku (protoze ty maj nejake veci v te 32U2)
Takze zaver je ze to jde. Kdyz si vemes zdrojaky a dukladne je procisnes. Ale pokud chces pouzivat funkce APM a nemas to jako nejaky svuj projekt tak se to hrube nevyplati
Dík za výklad. Je mi už jasne o co jde a moje zkušenosti s programováním nejsou na takové úrovni abych se tím prokousal.APM bude mnohem rychlejší řešení.
logout píše:Keďže som prerobil celý rám coptery, rozhodol som sa, že urobím aj upgrade firmware na AC 3.2.1 CLI som už oželel, ale nedarí sa mi nastaviť Ch6 Opt. Čokoľvek tam zadám, po refresh tam ostane None
V tomto okne nastavenie Ch6 Opt neurobí nič. Stále je tam po zapísaní None. Tak isto sa nedajú zapísať hodnoty Min a max korektne. Ak chce mať rozsah 0,08-0,20 tak musím zadať 80-200
Vo výpise všetkých parametrov treba zapísať správnu hodnotu TUNE a potom to už funguje.
Chci se zeptat jakou má spojitost zapnutí osd v APM v MP a osd ? Mě to nejde zapnout. Nahrál jsem nové WF do osd, to proběhlo v pořádku a když chci načíst data z osd tak se nic nestane . jenom se mě to zeptá jestli chci načíst a nic ftdi problikne ale nic se nenahraje. Mám osd v1.0 od RC timer
petka01 píše:Chci se zeptat jakou má spojitost zapnutí osd v APM v MP a osd ? Mě to nejde zapnout. Nahrál jsem nové WF do osd, to proběhlo v pořádku a když chci načíst data z osd tak se nic nestane . jenom se mě to zeptá jestli chci načíst a nic ftdi problikne ale nic se nenahraje. Mám osd v1.0 od RC timer
To tlacitko v MP je pre pripad, ze by OSD nechcelo zobrazovat data z APM. Ked sa ti podaril nahrat do OSD novy fw, tak musi ist aj citat. Mas dobre nastaveny COM port pre FTDI?
Rozložení informací do kukly jsem nastavil a odzkoušel jestli se nahráli a jsou uloženy ale nějak se nic nezobrazuje Musí být stroj odármovám a mít signál z GPS?
Už ma berie zúfalstvo. Máte niekto odladenú nejakú konkrétnu verziu firmware? Okrem hore spomínaných problémov s Ch6opt som včera zlámal 2 vrtule po zapnutí AltHold, s ktorým som nikdy nemal problém.
Dej tam klasické minimosd s tím arducamem jsem měl taky problémy, někdy to vypadlo a nechtělo to naskočit a skončilo to na téhle obrazovce, po přechodu na minimosd vše bez problémů. Někde jsem četl že arducam skončil s podporou, ale nevím co je na tom pravdy.
Open9x, Ultimate lrs, I like open system :-) on copters.