GPS GSM tracker
Re: GPS GSM tracker
No a je teda rozdil mezi TK 102-2 a TK 102b ??
napadlo me totiz, ze je to treba jen zdeformovane oznaceni. Vyrobce totiz na svych oficialnich strankach vubec nema zadne TK 102b. Je tam jen TK 102-2.
napadlo me totiz, ze je to treba jen zdeformovane oznaceni. Vyrobce totiz na svych oficialnich strankach vubec nema zadne TK 102b. Je tam jen TK 102-2.
Taranis B; F450 s APM 2.5; Bixler 2
Flop II, C182, EasyStar, BladeDancer, Tracy-E, Extra EPP, Guppy (ve stavbě), Copter
- Thomass4841
Ahoj, mohl bych se zeptat, jestli lze tento gps tracker pouzivat bez baterie a napojit jej pres napajeci konektor primo na napajeni z 4s li-pol v copteru?
Jednak bych tim chtel snizit hmotnost a jednak by se to samo zapnulo po pripojeni baterie z copteru.
Dekuju
Jednak bych tim chtel snizit hmotnost a jednak by se to samo zapnulo po pripojeni baterie z copteru.
Dekuju
Ať to nemusím hledat, jaká je v něm baterie? Pro 4S, to je až 16,8V. Asi by se musel mezi baterku a GPS vřadit nějaký stabilizátor.
- Thomass4841
Baterka je 3,7V, ale pry se to nabiji i pres USB, takze 5V by to asi sneslo.
Jasně, takže ti stačí na ten 4s zapojit nějaký BEC s 5V výstupem, ale budeš to muset připojovat ne místo baterky, ale do USB (má to v sobě nabíječku). Jen si nejsem jistý, jestli to bude bez baterky běhat jen z toho USB. To ale můžeš snadno vyzkoušet. Vyndej z GPS baterku a připoj GPS na USB. Mám obavu, že to asi nepojede. Pak by byl řešením stabilizátor na 4V, připojený přímo místo baterky. Napřiklad s LM317H nebo LM317S. Při odběru 45mA musí stačit i bez chlazení.
No je možné to napojit na 5V i bez baterie, ale v kombinaci zrovna ne běžného konektoru to není dobrá volba, protože kabel vypadne a moc váhy neušetříš.
Nejlehčím řešením je vyndat i samotné střeva z plastového obalu a napájet z jednoho článku pohonné baterie. Nevýhodou je celková chatrnost v případě pádu.
Naopak pokud necháš osazenou baterii, víko baterie pojistíš izolepou, při pádu je to pak dost odolné řešení.
Předpokládám, že to plánuješ pro nalezení modelu v případě "úletu"
Jako loger letu je to nepoužitelné.
Nejlehčím řešením je vyndat i samotné střeva z plastového obalu a napájet z jednoho článku pohonné baterie. Nevýhodou je celková chatrnost v případě pádu.
Naopak pokud necháš osazenou baterii, víko baterie pojistíš izolepou, při pádu je to pak dost odolné řešení.
Předpokládám, že to plánuješ pro nalezení modelu v případě "úletu"
Flop II, C182, EasyStar, BladeDancer, Tracy-E, Extra EPP, Guppy (ve stavbě), Copter
Marena píše:Předpokládám, že to plánuješ pro nalezení modelu v případě "úletu"
Proc je to nepouzitelne jako logger letu?
Srážka s blbcem je problém, ale srážka s blbcem v zrcadlovém bludišti je neřešitelný problém..
No alespon u meho je napsano, ze log uklada jen v pripade, ze ne ma signal GSM. Je pravda, ze jsem na karte nikdy nic nenasel. Ale mam klon. Nevim jak original.
Aha...uvazuju totiz o koupi...do auta a prilezitostne do era,prave jako loger letu ...jen tak pro zajimavost kam az se to dostalo.
Srážka s blbcem je problém, ale srážka s blbcem v zrcadlovém bludišti je neřešitelný problém..
Ahoj, rád bych oživil tohle téma a nevím zda-li je to nějaký uživatel trackeru TK102 a všech jeho klonů.
Koupil jsem ho z Číny a "skoro" vše funguje. Na volání odpoví SMSkou s pozici, pokud pošlu příkaz t030s***nPASS a tak tracker posílá SMSky s pozicí kažých 30s, ale:
Pokud pošlu příkaz save030s***nPASS tak mi tracker odpoví "save ok", čekal bych, že se něco uloží na sd kartu,ale nic tam není. Jsou tam 3 vytvořený adresáře a v nich nic. GPRS nastavený nemám. "fix" příkaz taky nic neudělá.
Nakamenujte mě, že kupuju sr..y z číny a že po nich chci něco co neumějí,ale trřeba se to někomu nějak podařilo rozchodit. Můj primární účel a to vyhledání spadlého modelu to plní...ale proč po tom nechtít víc...

Koupil jsem ho z Číny a "skoro" vše funguje. Na volání odpoví SMSkou s pozici, pokud pošlu příkaz t030s***nPASS a tak tracker posílá SMSky s pozicí kažých 30s, ale:
Pokud pošlu příkaz save030s***nPASS tak mi tracker odpoví "save ok", čekal bych, že se něco uloží na sd kartu,ale nic tam není. Jsou tam 3 vytvořený adresáře a v nich nic. GPRS nastavený nemám. "fix" příkaz taky nic neudělá.
Nakamenujte mě, že kupuju sr..y z číny a že po nich chci něco co neumějí,ale trřeba se to někomu nějak podařilo rozchodit. Můj primární účel a to vyhledání spadlého modelu to plní...ale proč po tom nechtít víc...
- gardenroute
Nechci rozhodne kamenovat, ale jen pro info, osobne nemam zadnou duveru v takovy GPS/GSM tracker, který není primarne svou konstrukci urcen pro provoz na letadle, a zejména v tomto pripade neumi trackovat v realnem case nekam na nejake uloziste jiz během letu apod.toty píše:Ahoj, rád bych oživil tohle téma a nevím zda-li je to nějaký uživatel trackeru TK102 a všech jeho klonů.
Nakamenujte mě, že kupuju sr..y z číny a že po nich chci něco co neumějí,ale trřeba se to někomu nějak podařilo rozchodit. Můj primární účel a to vyhledání spadlého modelu to plní...ale proč po tom nechtít víc...![]()
Nedavno me jeden zdejsi pilot do SZ referoval o tom, jak prisel o drahou kopteru s timto trackerem, neboť spadla nekde v rozsahlem lesnim porostu, a evidentne při padu z trackeru vypadla baterka
Vetsi duveru bych uz mel v pripade kombinace GPS/GSM napr. v zarizeni typu Flytrex Live 3G prave se zivym prenosem polohy a dalších dat za letu, anebo v poradny radiomajak urceny pro model letadla, jako napr. MarcoPolo.
Je to sice jiz jina cenova kategorie, zejména u MarcoPolo, ale na druhou stranu davat si na drahe a cenne letadlo jako zabezpeceni typu "last frontier" nejaky cinsky smejd za par supu, který vyrabi kdekdo, i dokonce jako nefunkcni fake, toho bych se vyvaroval. Budou tu mnozi argumentovat, ze jim to funguje, proc ne, ale v principu něco, co není pro letadlo, nemusi ustat pad, a přitom z toho mit moznost dostat nejaka data az po tom padu (viz vyse uvedeny pripad), a ještě se modlit, aby tam byla funkcni GSM sit onoho operatora ze SIMky, a soucasne take nekde pod stromy ci napr. obili aby byl funkcni prijem GPS, no velmi mnoho faktoru...
Netvrdim, ze radiomajak je absolutne spolehlivy, jeho maly problem je omezeny dosah, v mem pripade jsou to 2 mile, ale výhodou je zase obrovska vydrz baterie, která v cekacim rezimu vydrzi az 1 mesic (!), po aktivaci vyhledavacim monitorem 8 hodin. K tomuto se TK102 a jeho ruzne klony ani nepriblizi (!).
Idealni by bylo zarizeni kombinujici oba principy, a tim mit k dispozici vysokou redundanci.
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
Všechny tyhle argumenty znám a nechci je znova poslouchat na dotaz, zdali někdo rozchodil tento tracker jako logger.
btw. pokud aktivuješ data, tracker umí posílat každých 10s pozici na server. A nebudu si kupovat něco drahého do mých levných letadel. Baterii mám v trackeru zafixovanou páskou, což zvyšuje šanci na přežití. A prostě jsem se vydal touhle cestou a zajímá mě jen doplňková funkcionalita, ne zda-li je celé řešení špatně.
Vlez do fóra o T9x a napiš do všech témat, že se jedná o levnou čínskou vysílačku a ať si všichni koupí něco drahého jiného...
btw. pokud aktivuješ data, tracker umí posílat každých 10s pozici na server. A nebudu si kupovat něco drahého do mých levných letadel. Baterii mám v trackeru zafixovanou páskou, což zvyšuje šanci na přežití. A prostě jsem se vydal touhle cestou a zajímá mě jen doplňková funkcionalita, ne zda-li je celé řešení špatně.
Vlez do fóra o T9x a napiš do všech témat, že se jedná o levnou čínskou vysílačku a ať si všichni koupí něco drahého jiného...
- JosefSvejk
Zkus prohledat příspěvky uživatele zdzd, ten někde popisoval, jak rozchodil u podobného (možná stejného) trackeru GPRS přenosy online.
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.
- gardenroute
OK, zadny problem, nevedel jsem, jake s tim mas zkusenosti, a jen jsem chtěl pridat čerstvou zkušenost ztraty letadla s timto trackerem jednoho mistniho pilota, nic ve zlemtoty píše:...Všechny tyhle argumenty znám a nechci je znova poslouchat na dotaz, zdali někdo rozchodil tento tracker jako logger. btw. pokud aktivuješ data, tracker umí posílat každých 10s pozici na server. ..
To srovnani s Taranisem asi není na miste, kdeco se dnes dela v Cine, a rozdil je mezi tim, co je obvykle designovano a projektovano na zapade, a v Cine jen pod supervizi vyrobeno, a mezi tim, co je v Cine jen obslehnuto a nekvalitne vyrobeno. Ale Taranis je asi ale dilo cinskych inzenyru, stejne jako jiné sofistikovane napr. DJI výrobky, takze pravidlo to vždy nebude.
Ale nechci delat zadny flame, sorry.
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |