GPS GSM tracker

Přijímače, serva, regulátory, BEC, palubní napájení, ale i telemetrie
Zpráva
Autor
eddiex

Re: GPS GSM tracker

#31 Příspěvek od eddiex »

No a je teda rozdil mezi TK 102-2 a TK 102b ??
napadlo me totiz, ze je to treba jen zdeformovane oznaceni. Vyrobce totiz na svych oficialnich strankach vubec nema zadne TK 102b. Je tam jen TK 102-2.
Taranis B; F450 s APM 2.5; Bixler 2
Marena
Kontaktovat uživatele:

#32 Příspěvek od Marena »

Viz. zde: http://gps-tracker.webnode.cz/news/test-tk-102b/

Ale bacha na klony. U těch to tak není.
Flop II, C182, EasyStar, BladeDancer, Tracy-E, Extra EPP, Guppy (ve stavbě), Copter
Thomass4841

#33 Příspěvek od Thomass4841 »

Ahoj, mohl bych se zeptat, jestli lze tento gps tracker pouzivat bez baterie a napojit jej pres napajeci konektor primo na napajeni z 4s li-pol v copteru?
Jednak bych tim chtel snizit hmotnost a jednak by se to samo zapnulo po pripojeni baterie z copteru.
Dekuju
Lark

#34 Příspěvek od Lark »

Ať to nemusím hledat, jaká je v něm baterie? Pro 4S, to je až 16,8V. Asi by se musel mezi baterku a GPS vřadit nějaký stabilizátor.
Thomass4841

#35 Příspěvek od Thomass4841 »

Baterka je 3,7V, ale pry se to nabiji i pres USB, takze 5V by to asi sneslo.
Lark

#36 Příspěvek od Lark »

Jasně, takže ti stačí na ten 4s zapojit nějaký BEC s 5V výstupem, ale budeš to muset připojovat ne místo baterky, ale do USB (má to v sobě nabíječku). Jen si nejsem jistý, jestli to bude bez baterky běhat jen z toho USB. To ale můžeš snadno vyzkoušet. Vyndej z GPS baterku a připoj GPS na USB. Mám obavu, že to asi nepojede. Pak by byl řešením stabilizátor na 4V, připojený přímo místo baterky. Napřiklad s LM317H nebo LM317S. Při odběru 45mA musí stačit i bez chlazení.
Marena
Kontaktovat uživatele:

#37 Příspěvek od Marena »

No je možné to napojit na 5V i bez baterie, ale v kombinaci zrovna ne běžného konektoru to není dobrá volba, protože kabel vypadne a moc váhy neušetříš.

Nejlehčím řešením je vyndat i samotné střeva z plastového obalu a napájet z jednoho článku pohonné baterie. Nevýhodou je celková chatrnost v případě pádu.

Naopak pokud necháš osazenou baterii, víko baterie pojistíš izolepou, při pádu je to pak dost odolné řešení.

Předpokládám, že to plánuješ pro nalezení modelu v případě "úletu"
Jako loger letu je to nepoužitelné.
Flop II, C182, EasyStar, BladeDancer, Tracy-E, Extra EPP, Guppy (ve stavbě), Copter
toty

#38 Příspěvek od toty »

Marena píše:Předpokládám, že to plánuješ pro nalezení modelu v případě "úletu"
Jako loger letu je to nepoužitelné.

Proc je to nepouzitelne jako logger letu?
Srážka s blbcem je problém, ale srážka s blbcem v zrcadlovém bludišti je neřešitelný problém..
Marena
Kontaktovat uživatele:

#39 Příspěvek od Marena »

No alespon u meho je napsano, ze log uklada jen v pripade, ze ne ma signal GSM. Je pravda, ze jsem na karte nikdy nic nenasel. Ale mam klon. Nevim jak original.
toty

#40 Příspěvek od toty »

Aha...uvazuju totiz o koupi...do auta a prilezitostne do era,prave jako loger letu ...jen tak pro zajimavost kam az se to dostalo.
Srážka s blbcem je problém, ale srážka s blbcem v zrcadlovém bludišti je neřešitelný problém..
toty

#41 Příspěvek od toty »

Ahoj, rád bych oživil tohle téma a nevím zda-li je to nějaký uživatel trackeru TK102 a všech jeho klonů.
Koupil jsem ho z Číny a "skoro" vše funguje. Na volání odpoví SMSkou s pozici, pokud pošlu příkaz t030s***nPASS a tak tracker posílá SMSky s pozicí kažých 30s, ale:
Pokud pošlu příkaz save030s***nPASS tak mi tracker odpoví "save ok", čekal bych, že se něco uloží na sd kartu,ale nic tam není. Jsou tam 3 vytvořený adresáře a v nich nic. GPRS nastavený nemám. "fix" příkaz taky nic neudělá.

Nakamenujte mě, že kupuju sr..y z číny a že po nich chci něco co neumějí,ale trřeba se to někomu nějak podařilo rozchodit. Můj primární účel a to vyhledání spadlého modelu to plní...ale proč po tom nechtít víc... :?: :lol:
gardenroute

#42 Příspěvek od gardenroute »

toty píše:Ahoj, rád bych oživil tohle téma a nevím zda-li je to nějaký uživatel trackeru TK102 a všech jeho klonů.
Koupil jsem ho z Číny a "skoro" vše funguje. Na volání odpoví SMSkou s pozici, pokud pošlu příkaz t030s***nPASS a tak tracker posílá SMSky s pozicí kažých 30s, ale:
Pokud pošlu příkaz save030s***nPASS tak mi tracker odpoví "save ok", čekal bych, že se něco uloží na sd kartu,ale nic tam není. Jsou tam 3 vytvořený adresáře a v nich nic. GPRS nastavený nemám. "fix" příkaz taky nic neudělá.

Nakamenujte mě, že kupuju sr..y z číny a že po nich chci něco co neumějí,ale trřeba se to někomu nějak podařilo rozchodit. Můj primární účel a to vyhledání spadlého modelu to plní...ale proč po tom nechtít víc...
:?: :lol:
Nechci rozhodne kamenovat, ale jen pro info, osobne nemam zadnou duveru v takovy GPS/GSM tracker, který není primarne svou konstrukci urcen pro provoz na letadle, a zejména v tomto pripade neumi trackovat v realnem case nekam na nejake uloziste jiz během letu apod.

Nedavno me jeden zdejsi pilot do SZ referoval o tom, jak prisel o drahou kopteru s timto trackerem, neboť spadla nekde v rozsahlem lesnim porostu, a evidentne při padu z trackeru vypadla baterka :( Takze tracker k nicemu, letadlo nenalezeno ani po dlouhem hledani 8O

Vetsi duveru bych uz mel v pripade kombinace GPS/GSM napr. v zarizeni typu Flytrex Live 3G prave se zivym prenosem polohy a dalších dat za letu, anebo v poradny radiomajak urceny pro model letadla, jako napr. MarcoPolo.

Je to sice jiz jina cenova kategorie, zejména u MarcoPolo, ale na druhou stranu davat si na drahe a cenne letadlo jako zabezpeceni typu "last frontier" nejaky cinsky smejd za par supu, který vyrabi kdekdo, i dokonce jako nefunkcni fake, toho bych se vyvaroval. Budou tu mnozi argumentovat, ze jim to funguje, proc ne, ale v principu něco, co není pro letadlo, nemusi ustat pad, a přitom z toho mit moznost dostat nejaka data az po tom padu (viz vyse uvedeny pripad), a ještě se modlit, aby tam byla funkcni GSM sit onoho operatora ze SIMky, a soucasne take nekde pod stromy ci napr. obili aby byl funkcni prijem GPS, no velmi mnoho faktoru...

Netvrdim, ze radiomajak je absolutne spolehlivy, jeho maly problem je omezeny dosah, v mem pripade jsou to 2 mile, ale výhodou je zase obrovska vydrz baterie, která v cekacim rezimu vydrzi az 1 mesic (!), po aktivaci vyhledavacim monitorem 8 hodin. K tomuto se TK102 a jeho ruzne klony ani nepriblizi (!).

Idealni by bylo zarizeni kombinujici oba principy, a tim mit k dispozici vysokou redundanci.
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
toty

#43 Příspěvek od toty »

Všechny tyhle argumenty znám a nechci je znova poslouchat na dotaz, zdali někdo rozchodil tento tracker jako logger.
btw. pokud aktivuješ data, tracker umí posílat každých 10s pozici na server. A nebudu si kupovat něco drahého do mých levných letadel. Baterii mám v trackeru zafixovanou páskou, což zvyšuje šanci na přežití. A prostě jsem se vydal touhle cestou a zajímá mě jen doplňková funkcionalita, ne zda-li je celé řešení špatně.
Vlez do fóra o T9x a napiš do všech témat, že se jedná o levnou čínskou vysílačku a ať si všichni koupí něco drahého jiného...
JosefSvejk

#44 Příspěvek od JosefSvejk »

Zkus prohledat příspěvky uživatele zdzd, ten někde popisoval, jak rozchodil u podobného (možná stejného) trackeru GPRS přenosy online.
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.
gardenroute

#45 Příspěvek od gardenroute »

toty píše:...Všechny tyhle argumenty znám a nechci je znova poslouchat na dotaz, zdali někdo rozchodil tento tracker jako logger. btw. pokud aktivuješ data, tracker umí posílat každých 10s pozici na server. ..
OK, zadny problem, nevedel jsem, jake s tim mas zkusenosti, a jen jsem chtěl pridat čerstvou zkušenost ztraty letadla s timto trackerem jednoho mistniho pilota, nic ve zlem :D

To srovnani s Taranisem asi není na miste, kdeco se dnes dela v Cine, a rozdil je mezi tim, co je obvykle designovano a projektovano na zapade, a v Cine jen pod supervizi vyrobeno, a mezi tim, co je v Cine jen obslehnuto a nekvalitne vyrobeno. Ale Taranis je asi ale dilo cinskych inzenyru, stejne jako jiné sofistikovane napr. DJI výrobky, takze pravidlo to vždy nebude.

Ale nechci delat zadny flame, sorry.
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
Odpovědět

Zpět na „Palubní elektronika“