DJI NAZA pokračování 2

Řídící desky, updaty FW, GPS, přenos dat souvisejících s copterami
Odpovědět
Zpráva
Autor
Wormsnake

Re: DJI NAZA pokračování 2

#241 Příspěvek od Wormsnake »

Jak je to s tim Zaggometry snese se s dalsimi zarizenimi na Sportu? Mam jeste 40A cidlo a barometr, nekde sem celt ze ty Adruino verze se nesnasi s dalsimi zarizenimi a resi se to nejakym odporem 4k7 nebo co. Jestli me nekdo potvrdi ze me to Zaggo pujde i s dalsimi senzory tak si jej koupim, protoze jako bastlir s arduinem sem zatim selhal.
NazaM F550-Rozebraná, RCT800-Padená rozbitá
Vektor XXL, EasyGlider,Taranis
HB-D8T Brushless
Kobras

#242 Příspěvek od Kobras »

Tak to vypadá, že s avl58 nám tu udělali šmitec. Provětral jsem svoji první koptéru (F309), dnes dorazil GoPro H4 , monitor je na poště a už čekám jen na tohle. Ale po dvou dnech mě napsali :
"máme problém se systémem AVL 58, bohužel již se nesmí prodávat, dostali jsme zákaz od správy veřejného letectví"
Docela mě bylo divný, že za poslední 2 týdny vymizel z nabídky většiny shopů u nás, k mání je jen přijímač. Nějaký osvědčený tip na náhradu? TX-RX , monitor mám zvlášť?
OK2BUH

#243 Příspěvek od OK2BUH »

To je nějaké divné. "Správa veřejného letectví" (asi míněn ÚCL) nemá oprávnění k zakazování vysílačů. To je výhradně v kompetenci ČTÚ.
Kobras

#244 Příspěvek od Kobras »

OK2BUH píše:To je nějaké divné. "Správa veřejného letectví" (asi míněn ÚCL) nemá oprávnění k zakazování vysílačů. To je výhradně v kompetenci ČTÚ.

Jj, citoval jsem to doslova, asi měl na mysli civilní, ale ať je to jak chce, nic to na věci nemění, že to není a asi nebude :( Zkusil jsem to ještě objednat v jednom shopu, kde se uvádí rovněž "skladem", ale očekávám stejný výsledek.
gardenroute

#245 Příspěvek od gardenroute »

Pravda je ta, že AVL58 přestal dovážet Pelikan, to je jediný český distributor DJI, takž v důsledku toho je jasné, že ostatní běžní prodejci (dealeři) ho nemají. Oni všichni berou od Pelikana.
Zvenčí (přímo) se dá naprosto běžně objednat.
Bohužel je to důsledek jakési autocenzury distributora a možného nátlaku příslušných úřadů ohledně v ČR nelegálního výkonu AVLka. Samozřejmě, že piloti s velkými DJI koptérami s 2 kamerami ho potřebovat asi budou (umí přepínat 2 kamery a spolupracovat s iOSD Mk II), v tom případě individuální dovoz, příp. možná osobní dohoda s některým prodejcem, více se asi radit nedá, tady to čtou i jiní lidé... :(
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
Kobras

#246 Příspěvek od Kobras »

gardenroute píše:Pravda je ta, že AVL58 přestal dovážet Pelikan, to je jediný český distributor DJI, takž v důsledku toho je jasné, že ostatní běžní prodejci (dealeři) ho nemají. Oni všichni berou od Pelikana. ...

Jo, to chápu, že berou u něj, ale vytáčí mě, když uvádí že to mají skladem a přitom tam mají kulový.
Ale, už jsem koukal po něčem jiným a zatím to tipuju na Boscam RC832 + TS353 .
Trochu mě mrzí, že jsem se unáhlil a objednal jsem tu AVL58 někde jinde, vlastně ji už ani nechci :D
Ale oni ji stejně nebudou mít. Ten Boscan je levnější, lehčí, míň žere a práci zastane stejnou, si myslím.
gardenroute

#247 Příspěvek od gardenroute »

Asi úplně nechápeš benefity AVL58, ale je pravdou, že pro běžné FPV použítí je zbytečný, velký a těžký...
To že kdejaké české e-shopy běžně lžou o svých skladech není nic nového :-(
Kobras

#248 Příspěvek od Kobras »

gardenroute píše:Asi úplně nechápeš benefity AVL58, ale je pravdou, že pro běžné FPV použítí je zbytečný, velký a těžký...

To je pravda, nemám zkušenosti, tak to nedokážu posoudit. Zkus mě tedy nastínit hlavní benefity AVL58 oproti jiným FPV srovnatelného výkonu.
Jinak je to potvrzeno, už se to k nám nedováží.
gardenroute

#249 Příspěvek od gardenroute »

AVL58 je určen zejména k DJI flight controllerum, umi "obsluhovat" 2 kamery, vc. zobrazeni rezimu prepnuti na iOSD, je proste trochu vice svazan s DJI letovymi systemy, a samozrejme ten velky vykon, ten bude asi důvodem toho vycouvani distributora z dalšího dovozu. Ale pro bezne koptery je zbytecny a tezky.
S podobnym vykonem je nyní i v Cesku v prodeji FT956 5.8Ghz FPV Transmitter, na frekvencích Boscamu, který ma nastavitelny vystupni vykon mezi 20-800 mW, uz jsem o nem na RCM psal... Je také celkem tezky, asi kolem 30g, ale u těchto velkych vykonu to asi jinak uz nebude. Asi by to slo vyndat a dat jen do smrstovacky, ale ma to malinky vetracek.... S tim spodnim malym 20mW vykonem bude asi prijatelny i pro urady...
Kobras

#250 Příspěvek od Kobras »

gardenroute píše:AVL58 je určen zejména k DJI flight controllerum, umi "obsluhovat" 2 kamery, vc. zobrazeni rezimu prepnuti na iOSD, je proste trochu vice svazan s DJI letovymi systemy...

právě AVL58 jsem nechtěl ani kvůli výkonu, ale tak nějak jsem předpokládal právě tu větší svázanost s DJI systémy. Ale když jsme u toho výkonu, dostane se u nás koupit (alespoň to tvrdí) i Transmitter 2000mW . Váha 85 g, odběr 1.5 ampéru 8O. To musí v noci i svítit :D
Ale asi jdu do toho TS353.
graup15

#251 Příspěvek od graup15 »

holmer83

#252 Příspěvek od holmer83 »

Pánové mám dotaz na vzájemnou kompatibilitu komponent Nazy M s GPS a Nazy V2. Mám Nazu M s GPS a jelikož chci použít iOSD, tak jsem si sehnal PMU V2 spolu s Naza V2 LED. Jedná se mi o to, zda mohu tento V2 LED zase zapojit do konektoru LED na Naze M a původní Naza BEC dát pryč, neboť funkci BECu a připojení k PC bude zastávat PMU V2? No předpokládám že to tak je, ale raději se ptám.
Rytmus Mini, Toro900, Pulse 15e, Apprentice, Talon mini, Trainer40OBL, Twinstar, quadra, Taranis X9E
007ToMMaS

#253 Příspěvek od 007ToMMaS »

Zdravím, chcel by som sa spýtať tunajších odborníkov na to či je možné urobiť nejak update NAZA multirotor V2 čo mám v phantome FC40 na nejakú verziu ktorá ma možnosť vrátiť sa na HP pri vybitej batérii. Prípadne čo by k tomu bolo potrebné. ďakujem.
DJI Phantom FC40, vrtule 9443, minim OSD, GoPro Hero 2, FTV 2.4GHz 100mW, Gimbal Brushless 2- axys
zskal
Kontaktovat uživatele:

#254 Příspěvek od zskal »

holmer83: Já jsem tuto kombinaci jak popisuješ dělal taky na původní Naze M zase kvůli připojení Datalinku. Jde to bez problémů, jen jsem do Nazy kvůli použití V2 LED pájel nějaký malý odpor. Je to tady:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=irfaUDe91a8[/youtube]
Phantom 4 + Nvidia Shield K1
http://www.youtube.com/user/zskalfpv
dt

#255 Příspěvek od dt »

007ToMMaS píše:možnosť vrátiť sa na HP pri vybitej batérii. Prípadne čo by k tomu bolo potrebné

No, tak v prvé řadě potřebuješ při vybité baterii k návratu na HP nějakou nabitou baterii. :wink:
Odpovědět

Zpět na „Coptery - elektronika“