DJI NAZA pokračování 2
Re: DJI NAZA pokračování 2
Jak je to s tim Zaggometry snese se s dalsimi zarizenimi na Sportu? Mam jeste 40A cidlo a barometr, nekde sem celt ze ty Adruino verze se nesnasi s dalsimi zarizenimi a resi se to nejakym odporem 4k7 nebo co. Jestli me nekdo potvrdi ze me to Zaggo pujde i s dalsimi senzory tak si jej koupim, protoze jako bastlir s arduinem sem zatim selhal.
NazaM F550-Rozebraná, RCT800-Padená rozbitá
Vektor XXL, EasyGlider,Taranis
HB-D8T Brushless
Vektor XXL, EasyGlider,Taranis
HB-D8T Brushless
Tak to vypadá, že s avl58 nám tu udělali šmitec. Provětral jsem svoji první koptéru (F309), dnes dorazil GoPro H4 , monitor je na poště a už čekám jen na tohle. Ale po dvou dnech mě napsali :
"máme problém se systémem AVL 58, bohužel již se nesmí prodávat, dostali jsme zákaz od správy veřejného letectví"
Docela mě bylo divný, že za poslední 2 týdny vymizel z nabídky většiny shopů u nás, k mání je jen přijímač. Nějaký osvědčený tip na náhradu? TX-RX , monitor mám zvlášť?
"máme problém se systémem AVL 58, bohužel již se nesmí prodávat, dostali jsme zákaz od správy veřejného letectví"
Docela mě bylo divný, že za poslední 2 týdny vymizel z nabídky většiny shopů u nás, k mání je jen přijímač. Nějaký osvědčený tip na náhradu? TX-RX , monitor mám zvlášť?
To je nějaké divné. "Správa veřejného letectví" (asi míněn ÚCL) nemá oprávnění k zakazování vysílačů. To je výhradně v kompetenci ČTÚ.
OK2BUH píše:To je nějaké divné. "Správa veřejného letectví" (asi míněn ÚCL) nemá oprávnění k zakazování vysílačů. To je výhradně v kompetenci ČTÚ.
Jj, citoval jsem to doslova, asi měl na mysli civilní, ale ať je to jak chce, nic to na věci nemění, že to není a asi nebude
- gardenroute
Pravda je ta, že AVL58 přestal dovážet Pelikan, to je jediný český distributor DJI, takž v důsledku toho je jasné, že ostatní běžní prodejci (dealeři) ho nemají. Oni všichni berou od Pelikana.
Zvenčí (přímo) se dá naprosto běžně objednat.
Bohužel je to důsledek jakési autocenzury distributora a možného nátlaku příslušných úřadů ohledně v ČR nelegálního výkonu AVLka. Samozřejmě, že piloti s velkými DJI koptérami s 2 kamerami ho potřebovat asi budou (umí přepínat 2 kamery a spolupracovat s iOSD Mk II), v tom případě individuální dovoz, příp. možná osobní dohoda s některým prodejcem, více se asi radit nedá, tady to čtou i jiní lidé...
Zvenčí (přímo) se dá naprosto běžně objednat.
Bohužel je to důsledek jakési autocenzury distributora a možného nátlaku příslušných úřadů ohledně v ČR nelegálního výkonu AVLka. Samozřejmě, že piloti s velkými DJI koptérami s 2 kamerami ho potřebovat asi budou (umí přepínat 2 kamery a spolupracovat s iOSD Mk II), v tom případě individuální dovoz, příp. možná osobní dohoda s některým prodejcem, více se asi radit nedá, tady to čtou i jiní lidé...
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
gardenroute píše:Pravda je ta, že AVL58 přestal dovážet Pelikan, to je jediný český distributor DJI, takž v důsledku toho je jasné, že ostatní běžní prodejci (dealeři) ho nemají. Oni všichni berou od Pelikana. ...
Jo, to chápu, že berou u něj, ale vytáčí mě, když uvádí že to mají skladem a přitom tam mají kulový.
Ale, už jsem koukal po něčem jiným a zatím to tipuju na Boscam RC832 + TS353 .
Trochu mě mrzí, že jsem se unáhlil a objednal jsem tu AVL58 někde jinde, vlastně ji už ani nechci
Ale oni ji stejně nebudou mít. Ten Boscan je levnější, lehčí, míň žere a práci zastane stejnou, si myslím.
- gardenroute
Asi úplně nechápeš benefity AVL58, ale je pravdou, že pro běžné FPV použítí je zbytečný, velký a těžký...
To že kdejaké české e-shopy běžně lžou o svých skladech není nic nového
To že kdejaké české e-shopy běžně lžou o svých skladech není nic nového
gardenroute píše:Asi úplně nechápeš benefity AVL58, ale je pravdou, že pro běžné FPV použítí je zbytečný, velký a těžký...
To je pravda, nemám zkušenosti, tak to nedokážu posoudit. Zkus mě tedy nastínit hlavní benefity AVL58 oproti jiným FPV srovnatelného výkonu.
Jinak je to potvrzeno, už se to k nám nedováží.
- gardenroute
AVL58 je určen zejména k DJI flight controllerum, umi "obsluhovat" 2 kamery, vc. zobrazeni rezimu prepnuti na iOSD, je proste trochu vice svazan s DJI letovymi systemy, a samozrejme ten velky vykon, ten bude asi důvodem toho vycouvani distributora z dalšího dovozu. Ale pro bezne koptery je zbytecny a tezky.
S podobnym vykonem je nyní i v Cesku v prodeji FT956 5.8Ghz FPV Transmitter, na frekvencích Boscamu, který ma nastavitelny vystupni vykon mezi 20-800 mW, uz jsem o nem na RCM psal... Je také celkem tezky, asi kolem 30g, ale u těchto velkych vykonu to asi jinak uz nebude. Asi by to slo vyndat a dat jen do smrstovacky, ale ma to malinky vetracek.... S tim spodnim malym 20mW vykonem bude asi prijatelny i pro urady...
S podobnym vykonem je nyní i v Cesku v prodeji FT956 5.8Ghz FPV Transmitter, na frekvencích Boscamu, který ma nastavitelny vystupni vykon mezi 20-800 mW, uz jsem o nem na RCM psal... Je také celkem tezky, asi kolem 30g, ale u těchto velkych vykonu to asi jinak uz nebude. Asi by to slo vyndat a dat jen do smrstovacky, ale ma to malinky vetracek.... S tim spodnim malym 20mW vykonem bude asi prijatelny i pro urady...
gardenroute píše:AVL58 je určen zejména k DJI flight controllerum, umi "obsluhovat" 2 kamery, vc. zobrazeni rezimu prepnuti na iOSD, je proste trochu vice svazan s DJI letovymi systemy...
právě AVL58 jsem nechtěl ani kvůli výkonu, ale tak nějak jsem předpokládal právě tu větší svázanost s DJI systémy. Ale když jsme u toho výkonu, dostane se u nás koupit (alespoň to tvrdí) i Transmitter 2000mW . Váha 85 g, odběr 1.5 ampéru
Ale asi jdu do toho TS353.
Už to někdo má a testnul to?
http://www.banggood.com/GPS-Compass-Mod ... 73350.html
http://www.banggood.com/GPS-Compass-Mod ... 73350.html
Pánové mám dotaz na vzájemnou kompatibilitu komponent Nazy M s GPS a Nazy V2. Mám Nazu M s GPS a jelikož chci použít iOSD, tak jsem si sehnal PMU V2 spolu s Naza V2 LED. Jedná se mi o to, zda mohu tento V2 LED zase zapojit do konektoru LED na Naze M a původní Naza BEC dát pryč, neboť funkci BECu a připojení k PC bude zastávat PMU V2? No předpokládám že to tak je, ale raději se ptám.
Rytmus Mini, Toro900, Pulse 15e, Apprentice, Talon mini, Trainer40OBL, Twinstar, quadra, Taranis X9E
Zdravím, chcel by som sa spýtať tunajších odborníkov na to či je možné urobiť nejak update NAZA multirotor V2 čo mám v phantome FC40 na nejakú verziu ktorá ma možnosť vrátiť sa na HP pri vybitej batérii. Prípadne čo by k tomu bolo potrebné. ďakujem.
DJI Phantom FC40, vrtule 9443, minim OSD, GoPro Hero 2, FTV 2.4GHz 100mW, Gimbal Brushless 2- axys
holmer83: Já jsem tuto kombinaci jak popisuješ dělal taky na původní Naze M zase kvůli připojení Datalinku. Jde to bez problémů, jen jsem do Nazy kvůli použití V2 LED pájel nějaký malý odpor. Je to tady:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=irfaUDe91a8[/youtube]
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=irfaUDe91a8[/youtube]
Phantom 4 + Nvidia Shield K1
http://www.youtube.com/user/zskalfpv
http://www.youtube.com/user/zskalfpv
007ToMMaS píše:možnosť vrátiť sa na HP pri vybitej batérii. Prípadne čo by k tomu bolo potrebné
No, tak v prvé řadě potřebuješ při vybité baterii k návratu na HP nějakou nabitou baterii.