Mini H FPV quad 250

Máte svůj copter nebo stavbu/užívaní plánujete a chcete popsat jeho stavbu, úpravy, zalétaní, létání.
Odpovědět
Zpráva
Autor
xxkarlosxx

Re: Mini H FPV quad 250

#1531 Příspěvek od xxkarlosxx »

cofe píše:Pěkný Karlos.
Video upravuješ Movie Maker?
Prozradíš, jaké máš FPV ?

Jojo Movie maker... To byl jen testovací let,teď už jsem zkoušel i nějakou divočinu a je to paráda. Cleanflight+regly flashnuté na blheli je prostě paráda..Copter drží stopu a nepřekvapí tě nějakou nepředvídatelnou změnou směru,což u openpilota moc dobře nešlo...

FPV mám Aomway 200mW mini,fatshark brýle,spironet antény a tuto kameru:
http://www.surveilzone.com/DC5V-plastic-case-mini-sony-super-had-ccd-600tvl-super-camera-2.8mm-lens-for-fpv

Na natáčení mobius.
Blade 130 x,Trex 150,Epic 280,VORTEX
krtek2k

#1532 Příspěvek od krtek2k »

Perfektně karlos, jede ti to jak po kolejích, nikde to neuhýbá, žádný jello ve video, super čistej polet. Pěkný :)
Frsky X10S Carbon
Heliny od Mikada, fpv race koptéry a trochu F3K
xxkarlosxx

#1533 Příspěvek od xxkarlosxx »

Jojo,tak jsem to ladil,abych se zbavil všech nešvarů.....Vždy se něco objevilo,co mě vytáčelo....Buď při plném plynu vibrace,nebo při klesání třes...odstranil jsem,pak se zase objevila nedotáčivost,odstranil jsem atd... :-).... Prostě při odstranění jednoho problému se objevil druhý,který před tím nebyl :-).....Až jsem skončil u controlerru 3 Multiwii 2.3 new myslím... Ten je zatím nejlepší.. Spoustu nešvarů jsem také odstranil flashnutím reglů ma blheli...
nitrox

#1534 Příspěvek od nitrox »

Hoj, dovolim se pridat
Taky zkoncil na PID 3... ale stale to neni takovy jaky bych cekal.
Jel jsi podle navodu z netu pri ladeni nebo mas nejakej jinej postup?
Ja se nikdy nemuzu dostat k tomu ze bych si rek. Ok tohle P je presne ok a ten pujdu ladit Icko...:/
Vim ze se rika ze se to ma zvedat dokud se neobjevi vibace a pak to snizit ale proste mi to pak nejak nikdy neslapalo. Vzdy jsem pak zjistil, ze vychozi hodnoty byli chovanim lepsi...:/

P.s: je normalni ze mi jde pri zatackach copter do smyku?
vbalko

#1535 Příspěvek od vbalko »

Nemáš driftovaci speciál? :-)
jeeff
Kontaktovat uživatele:

#1536 Příspěvek od jeeff »

Ja teda neviem, vy na to idete nejako prilis vedecky. Ja som nahodil PID hodnoty ktore mi ako defaultne odporucil Matrosek a lietal som. Potom som raz skusil autotune, to niektore trosku zdvihlo a lietam. Neladim ale lietam ;-) Mozno prilis nad tym spekulujete, trieda 250 asi nie je idealna na sepkulovanie, proste ked to leti, zataca tak neriesit a lietat!
Goblin 700, Protos 500, Strider 250 FPV Racer, Futaba T14SG
www.rcklubsenec.sk
jindraj
Kontaktovat uživatele:

#1537 Příspěvek od jindraj »

nitrox píše:... je normalni ze mi jde pri zatackach copter do smyku?

... no to záleží jak zatáčíš ... pokud jen směrovkou, tak do "smyku" logicky musí jít ... jediná možnost jak ti nepůjde do smyku je, že jej nějak "opřeš" o vzduch proto směru odstředivé síly ... což uděláš obvykle manuálně přidáním roll současné korekce v té zatáčce nebo by asi šel použít i nějaký mix, ale každopádně bez nějakého bočního náklonu ta koptéra nemá o co se opřít a do smyku (do strany) půjde ... nemá ani kolečka na vozovce jako auto, ani kýl jako loď, ani křídla se vzepjetím jako plošník a proti bočním silám je bez manuální korekce náklonu dost bezmocná.

nebo jsi myslel něco jiného?
jindraj
Kontaktovat uživatele:

#1538 Příspěvek od jindraj »

jeeff píše:Ja teda neviem, vy na to idete nejako prilis vedecky. Ja som nahodil PID hodnoty ktore mi ako defaultne odporucil Matrosek a lietal som. Potom som raz skusil autotune, to niektore trosku zdvihlo a lietam. Neladim ale lietam ;-) Mozno prilis nad tym spekulujete, trieda 250 asi nie je idealna na sepkulovanie, proste ked to leti, zataca tak neriesit a lietat!

no někdo takové štěstí nemá a nějak ladit musí ... třeba já teprve tento víkend dostal koptéru do stavu, kdy si myslím, že bude nějak "lítat" - rozuměj, kdy se přestala zaškubávat jak kdyby měla parkinsona a přestala mi náhodně padat. Zdá se zatím že za to mohla kombinace blbého defaultního nastavení (což způsobovalo takové divné poškubávání) a regů , které některé ty záškuby asi neustály a "škytly" ... což někdy stačilo na to, aby se sesypala. Fleš regů pomohl odstranit to padání ale musel jsem přes txPID modul chvíli ladit, než jsem našel nastavení, ve kterém teď letí celkem vyrovnaně a klidně (ne že by se neuměla rozlétnout, ale necuká s sebou - tedy alespoň ne tak, abych to nějak zaznamenal). Jako někdo, kdo to nikdy nedělal jsem na tom nechal asi víc času než bylo nutné, protože než to člověk nastuduje, vyzkouší a neví přesně na co se dívat, tak je to časově i celkem náročné ... a taky bych místo toho raději létal ... ale holt když musíš ladit, tak musíš
xxkarlosxx

#1539 Příspěvek od xxkarlosxx »

Tak někdo má strach se v tom rýpat,nebo neví jak ladit,to je celé... nic vědeckého na ladění není... Já létám pořád,jen mám někdy náladu se zbavit nešvarů co koptera dělá... A jde to doladit do skoro úplné dokonalosti jen chtít... Neexistuje na to návod,protože co coptera to jiný setup.. Mě třeba vadí když dám plný plyn a objeví se vibrace,nebo pokud rychle klesám, motory mají nízké otáčky a coptera se začne klepat...Nebo nedržení stopy... Jednotlivé PID se ovlivňují a když máš jedno hodně špatně ostatní nedoladíš...Dělám to dle postupu..hodím nízké hodnoty na všech a začínám P,pak I a nakonec D.... Třeba na setup 3S to je daleko jednoduší.. Vše jsem měl,hodil jsem 4S,vrtulky 5040 a mohl jsem začít znovu :-).. Když to vydržíte,let je potom daleko jednoduší,čistější a můžete si dovolit víc...Hlavně coptera drží směr,nevibruje a můžete využít celý průběh otáček...To je ta odměna,radost z letu :-)...
jindraj
Kontaktovat uživatele:

#1540 Příspěvek od jindraj »

xxkarlosxx píše:... nic vědeckého na ladění není... Jednotlivé PID se ovlivňují a když máš jedno hodně špatně ostatní nedoladíš...

to nejtěžší, co na tom vidím je to, že jako úplný začátečník v tomhle procesu (a kdokoliv do toho bude muset rýpnout poprvé na tom bude nevyhnutelně stejně) nevím na začátku vůbec, co je blbě. Vidím, že to sebou QAV nějak pošívá a škube. Ale už nevím a nikdo mi neřekne, zda je to nastavením, nebo něčím úplně jiným. Takže mě se třeba moc nechtělo rejpat do defaultního setupu, který byl pro QAV250 přednastaven ... nechtěl jsem to zkrátka moc rozvrtat (i když se to pak dá nahrát zpět), protože mě to přišlo jako dost nejistý výsledek, když nevím, co vlastně hledám, ani jak přesně k tomu dojít. Nakonec mi ale nezbylo nic jiného a musel jsem.

Nakonec jsem skutečně dosáhl tímhle postupem během nedělního deštivého dopoledne postupně opravdu velikého zlepšení (nahrubo to jde vždy předpřipravit klidně i doma v bytě ... a venku se pak jen ověřit, že to i v letu dělá co má) ... i když nevím zda jsem tím zase nezhoršil něco jiného, protože zatím neupilotuji zdaleka vše, co by ta potvůrka měla umět.

Co bylo pro mě velké překvapení bylo, že hodnoty PID, ke kterým jsem došel, byly nakonec dost jiné, než v tom default nastavení určeném pro tenhle model (je tam i jeho popis a je dost podobný s tím mým, tak jsem čekal, že zas tak mimo nebudou). A přesně jak píšeš, tak na začátku mi to šlo mizerně, protože jsem nezačal z gruntu, ale chtěl jsem "jen upravit" to, co tam již bylo. A tak třeba hodnota I-čka, která byla teď zpětně viděno nějak mimo a hodnota D-čka, která také byla moc agresivní způsobovaly, že i výrazné ubírání P se projevilo jen omezeně. Teprve když jsem trochu zkorigoval to I a D (což ale jde bez zkušenosti fakt blbě - tam jsem sáhl po nějakém průměru toho, co lidem funguje), tak jsem P mohl dokonce zase trochu zvednout.

Asi kdybych to dělal znovu, tak když už člověk musí do nastavení hrábnout, bylo by nejspíš lepší do toho hrabat od nuly ... tedy pokud už člověk neladí 20. koptéru aby věděl, že když mu to dělá to a to, může za to vysoké I a ne vysoké P :)
prochel
Kontaktovat uživatele:

#1541 Příspěvek od prochel »

xxkarlosxx píše:...To je ta odměna,radost z letu :-)...
tak to bych taky chtěl konečně zaží zatím mám jen zklamání když už tu nazu konečně trošku vyladím tak stejně si občas ve vzduchu udělá co chce a koptera jde k zemi :evil:
krtek2k

#1542 Příspěvek od krtek2k »

A co máš za regly prochy? V této aplikaci záleží asi opravdu nejvíc na reglech.
Frsky X10S Carbon
Heliny od Mikada, fpv race koptéry a trochu F3K
Ancistrus01
Kontaktovat uživatele:

#1543 Příspěvek od Ancistrus01 »

V čem vám přijde Clean Flight oproti OpenPilot lepší?
Já jsem z CleanFlight sklamán! OpenPilot mi pocitově létal lépe. Držel líp, jako po kolejích :(
Nevím jestli to je nevyladěním, nebo mi OpenPilot sednul lépe. Co myslíte? :)
nitrox

#1544 Příspěvek od nitrox »

Mno zatacky se snazim smerovka a nakoleni smerem do stredu oblouku ale proste mi to prijde ze nejak z tech oblouku vylitavam...
Jak litam na PID3 tak tam autotune nefacha... Samozrejme me to lita ale myslim ze by to mohlo litat hezceji. Snazil jsem se si hrat s pidem ale vzdy to skoncilo tak ze to bylo ve vysledku horsi nez default (:

Myslim ze ma vliv i to ze s RC zacinam hned na 250ce takze uplne nevim zda to co od ni chci je to co ma zvladat:D ale tak dokud je to pole dost velky tak no problema:D
OK2BUH

#1545 Příspěvek od OK2BUH »

Tak musíš naklonit víc. Jsou tři druhy zatáček: výkluzová, skluzová a akorát. :)
Odpovědět

Zpět na „Coptery - projekty“